Merhaba bilmediğimden soruyorum parayı tl olarak tutmak mı ? yoksa vadesiz altına hesabına yatırmak mı mantıklıdır ? Siz nasıl yapıyorsunuz ? |
Altına Yatırım mı ? Tl'de Kalmak mı ?
-
-
TL'de kalıp faize yatırsanız bile enflasyonu kurtarmaz. Bence altın mantıklı. Aslında en mantıklısı hisse gibi de o kısımları bilmiyorum hiç.
-
Ben de bilmiyorum o yüzden dediğiniz gibi altın en doğrusu sanırım bir arkadaş tüm maaşınızı dolara yatırın herşeyi kredi kartınızdan harcayıp ay sonunda doları bozdurup ödeyin yazmış ne kadar mantıklı bilemedim.
-
Dolara %40 gelir vergisi gelme ihtimali var. Ben de o arkadaşın dediği gibi tüm harcamalarımı kredi kartı ile yapıyorum. Ama ekstre ödemesi maaş yattıktan 8-10 gün sonra olduğu için dolarda tutma şansım yok. Onun yerine maaşımı direkt günlük faize atıyorum. Birikim zaten yok. Olunca da onu altına atıyoruz. Maksat kazanmak değil ama eldekini korumak.
-
TL de tutmak mı TL tutmak yerine tuvalet kağıdı olarak tut daha çok değerlenir.
Bu arada hiç bir para birimi bence yatırım aracı değildir. Yatırım ya emtialara ya fiziki mallara yada borsaya uzun vadeli hisselere falan yapılır. (BTC de riskli ama gelecek vaat etmeye devam ediyor gibi gözüküyor halen)
*** Yatırım tavsiyesi değildir.
-
Altında da banka ve kuyumcular bir dünya geçiriyor
Normal insansan her türlü zarardasin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk cümleniz gerçekten de düşündürücü.
-
Gümüşü araştırın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X