Şimdi Ara

(Anket) Bu dönemde ayrı eve çıkmak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(Anket) Bu dönemde ayrı eve çıkmak mantıklı mı?

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2022)
Giriş

Bir arkadaşım ev arkadaşı olmamız için evine çağırıyor.

Yaklaşık 700 TL kira vereceğim. Onun dışında yaşam giderlerim de olacak.

Gelirim ise şöyle:

+ 850 TL KYK

+ Hafta sonları garson olarak çalışıyorum = 800 TL civarı alıyorum

+ Bir şirkette yarı zamanlı çalışıyorum = 1.000 TL civarı alıyorum

Toplamda: 2.600 TL civarında gelirim var.

Sizce mantıklı bir hareket mi olur ayrı eve çıkmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaziisteyengenc -- 3 Haziran 2022; 18:55:47 >

• Olmaz.

• Boş ver bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dublex villada mı kalıyorsunuz, 750x2 1500 lira kira nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bugün yaşadığım kyk faciasından sonra çıkılır diyeceğim ama evde ihtiyaçlara para yetmez hocam...

• wearesorryserver kullanıcısına yanıt

1500 çok ucuz kral ya neyi fazla ahahahahjsjsjf

• LeviEfendi kullanıcısına yanıt

Şehir Ankara hocam.

Biraz yaşam standartlarımı düşürerek çıkmayı planlıyorum. Evde çok bunalıyorum valla. Bi kendi düzenim olsun, kolaylığı da zorluğunu da kendim çözeyim diyorum.

Çok sıkıldım 😆

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gaziisteyengenc kullanıcısına yanıt

ben üniversite dibinde 2+1 apart a 650 veriyorum, tek kalıyorum, bana göre çok

• Çalıştığın şirket ve lokantadan aldığın paraya takıldım ben, kaç gün çalışıyorsun bilmiyorum ama Türkiyede çalışmak tam emek sömürüsü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnansetek kullanıcısına yanıt

Şirkette staj yapıyorum. Stajyere düşük veriyorlar bazıları hiç vermiyorlar maalesef.

Kafede daha başlamadım da başlamış gibi yazdım yakında bir yer bulup başlamayı düşünüyorum. Orada tahmini bir rakam verdim.

Cumartesi ve Pazar günleri tam gün çalışmayı düşünüyorum artık ne kadar verirler tam emin değilim.

Apart nasıl oluyor bilmiyorum hocam da bu bölgede kiralar çok fazla gerçekten. Uçmuş gitmiş hepsi.

Sizin yerinizde olsam ben de şaşırırdım 😀

• Mevcut şartlara bağlı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Antalya, 2022.

2+1 evler 5 bin den başlıyor malesef.

• Dostum ben olsam hafta sonu çalışmadan kykda kalır keyfime bakardım ama çalışmak mesele değil kafam rahat olsun diyorsan ve tutumluysan geçinirsin yani mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekinezyaaa -- 4 Haziran 2022; 11:18:36 >
  • Ekinezyaaa E kullanıcısına yanıt

Kyk pek düşünmüyorum hocam. Şu an aile evinde kalıyorum zaten. Dediğin gibi kafam rahat olsun biraz da farklı bir hayat tarzına geçeyim istiyorum. Çünkü aile evinde okumak (ailenize göre değişir kesinlikle) benim için lise 5'ten bir farkı yok.

Anket beklentimin tam aksine %70 Hayır gösteriyor. Çok aşırı harcamalarım olmuyor şu anda. Evde de kira, faturalar ve beslenme masrafları olacak ekstra olarak. Sanki karşılayabilirmişim gibi geliyor.

Yazın da çalışıp para biriktirip daha rahat çıkabilirim herhalde.

Bir zaman sonra aile evi sarmamaya, her şey rahatsız etmeye başlıyor.

Ben yurttasınız sanmıştım hocam. Sizi anlayabiliyorum bence çıkın hiç olmadı aile evine geri dönersiniz. Burslara falan da başvurursunuz ekstra veya özel ders vs verebilirsiniz Ankara'da olmanız avantaj.

• Aile evi bazen adamı delirtebiliyor anlıyorum ama bir, o gelirle eve çıkma. Hesaplamadığınız çok şey çıkacak ayrıca inan bana arkadaşın zengin olsa bile her şeyi ödemek istemeyecek, senin gelirin çok az sıkıntı yaşarsın. Yarın öbür gün bir faturayı, bir alışverişi ödemedin diye arkadaşın sana laf eder ya da tam tersi. İki, arkadaşla eve çıkmak o kadar da iyi bir fikir olmayabilir, can dostu olup da aynı evde bozuşan çok insan tanıdım. Ayrıca ikinizden biri evi ahır gibi kullanıp hiçbir yeri temizlemek için elini bile sürmeyecek, sen yokken yemek yapacak yiyecek bulaşığı 1 hafta lavaboda kalacak dokunmayacak vs. vs.

Kısacası tek başıma eve çıkmaya param yetmiyorsa eve çıkmam aile evinde kalırım, param olursa zaten arkadaşla ortak eve çıkmam. İlla bir arkadaşla çıkacaksam, o da daha önce temizliğini, sorumluluk aldığını gördüğüm bir arkadaş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 5 Haziran 2022; 9:42:53 >
    Aile evi varken hiç bir yerde kalmam ben şahsen. Ha fan fini fon yapacaksan bilemem de sigara içki ve diğer alışkanlıklar yoktu bende. Evi temizler giderdi annem 2 hafta sonra evde 7 icetea şişesi olurdu evde yerde mesela yediğin yemek de tavuk dürüm zaten

• Ekinezyaaa E kullanıcısına yanıt
    Geri dönme konusu öyle olmaz hocam, diğer eleman bu arkadaşa güvenip harcama yapacak belki borca girecek sonra hoop faturalar kura direk geri gelmiş -1000 de eleman

• Aynen yüksek ihtimal çıkacağım hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.