Hepsinden bahsediyorum, yani bir ülkede iş bulduk diyelim burdan oraya gitmek için pasaporttan tut kalacağımız yere kadar min. ne kadar gerekli sizce? Sallıyorum Estonya diyelim. Pasaport, vize, sigorta, uçak, daire vs. minimum ne kadar gider sizce? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şu an bir ülkeye taşınmak için ne kadar harcamam lazım?
-
-
gece yenilen tostu birakirsaniz bikac aya tasinirsiniz
-
Ucu o kadar açık bir soru ki bu detay bilmeden yapılan her yorum yanıltıcı olur... Avrupa üzerinden bakacak olursan 1 kişinin uçak bileti ortalama 1500 lira olur (Almanya'ya 1000 liraya uçak bileti bulabilirken Estonya, Letonya gibi yerlere 3-4 bin aralığında bilet bulabilirsin). Pasaport kişi başı 2021 yılı içinde alırsan 1265 lira, 2022ye kalırsa 1600-1700 lira civarında olacak. Kalacak yer meselesi zaten bir kargaşa, tek bir ülkenin içinde bile şehrine/bölgesine göre kiralar değişiyor, Almanya'da Şehir merkezinde 1000-1500 euro arası yerler varken köylerde 700-800 euroya yer bulabiliyorsun ki bu da her şehirde değişiklik gösterir, Misal: Romanya'da asgari ücret 450-460 euro civarında ama orta halli ev kirası 400 eurodan başlıyor... kimi yerde evleri eşyalı kiralarlar, kimi yerde eşyasız, boş eve eşya alman gerekecek bu da ülkeden ülkeye ve de kişiden kişiye değişir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elturco78 -- 22 Kasım 2021; 13:43:18 > -
Cebinizde 100.000 euro olsa iş görür.
-
Ucu çok açık. Tek bir cevabı yok. Ev kirası konusunu bilmem ama iş bulup gidiyorsanız zaten uçak parasını bir zahmet o ülkedeki işveren karşılasın.
-
Eskiden az parayla bile vize alınabiliyordu son 1-2 sene çalışmaya gidilse bile çok para belgelemek gerekiyor.
-
zaten çalısmaya gidiyorsan firmaya relocation paketi sorman gerekir, firmalar bu tarz masrafları karsiliyorlar, expense form dolduruyorsun onlar da vergiden düşüyor
-
100k USD
Daha az varsa sürünürsün
-
50.000.euroya başlangıç atarsın ama ilk 2-3 senen zorlukla geçer. 100.000 euro işe güzel bir start verirsin ama gittiğin ülke ev alınca kimlik vermeyecekse bu maceraya değmez. Doğru düzgün hiçbir ülkede 600-700 bin dolar altında adam gibi ev yok. Kimliği alacan garanti olacak.
Mesel ben İngiliz olsam gider Antalya'nın en iyi yerinden evi çeker kimliği alırdım bulunsun zaten ucuz bakayım İngilizler bunu zaten yapmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Estonya için planlarım var. İş bulup gideceğim. 4 Ay deneme süresi var işlerde, bu yüzden aylık ihtiyaçları hesapladığında ne çıkıyorsa o kadar para yaşaman için yeterlidir. bu Estonya için 1500 euro. uçak bileti pasaport vs. derken 2500 euro oraya gidip 1 ay yaşamama fazlasıyla yetiyor. Ama bu değişkenlik gösterebilir. Mesela ben yer yatağında yatarım stüdyo daire kiralayıp günlük ihtiyaçlarımı giderebilirim. O yüzden bu miktar bana fazlasıyla yeter. Sen şartlarını belirleyip araştırma yapmalısın.
-
niye işveren versinmiş uçak biletini ? İyi alıştınız burda yol parası vs vs. avrupada size yol parası veren tek bir ülke yoktur. bu sadece bizde var . o firma yol parasını ödüyor ise ya çok istisna yada işcierine bol bol pay dağıtan bir firma. Yıllarca avrupada çalıştım, sıfır yol parası gördüm.
-
başka bir ülkeden bir çalışanı, o ülkeye getirtecek ise, kurumsal kültürde de bu böyledir, uçak parasını onun vermesi icap eder !
Ayrıca o kullandığın üsluba da biraz dikkat et ! İyi alıştınız bilmem ne. Sana mı soracağım ben buraya ne yazacağımı ? İstediğin internet programında, istediğin kurumsal IK danışmanlık şirketine bir sor bakalım. Adamın memleketine her dakika gidip gelmesini demiyorum ama eğer ki yurtdışına, iş davetiyesi verip te getirten kendisi ise, normal olarak bu konu da kendisinden beklenir. Adam bu iş için başka bir ülkeye taşınıyor, çok mu zor 300 € 500 €, 1000 € neyse uçak bileti almak koca şirket için ? Zaten ihtiyacını rahat rahat kendi ülkesinden biri ile veya çevre AB ülkelerinden biri ile giderebiliyor ise bu işe bulaşmaz. Ben iş bulup zamanında İngiltere'ye gittim. Çok arkadaşım da iş bulup Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkelere gittiler. Hep de ilgili şirketler, ilk kez Türkiye'den başka bir ülkeye taşınmak üzere veya o ülkeye iş görüşmesine giderken ki, o uçak bileti parasını karşıladılar.
-
Maalesef çok dolandırıcı var.
Yurtdisi paket ambalaj taxi şoförlüğü populer.
Polonya için 3000 Euro istediler.
1500 peşin vize icin rüşvet filan dediler.
Haberlere cikti patladi elemanlar 🤣🤣🤣
Lise mezunu yada vasıflı işi olmayan birinin yurtdisinda işi cok cok zor.
Garson
Sıvacı
Tesisatçı
Elektrikci
Döner Ustası
İnşaatçı her yerde ülkede çalışır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun cevabını burada bulamazsın öncelikle gideceğin ülke ve hangi bölgesinde yaşayacağına kesin bir karar vermelisin sonuçta şehirler arası büyük farklar olabiliyor. Sonrasında o ülkedeki asgari gelir düzeyine ve o ücretle yerli halk ne standartlarda hayatını yaşıyor ona dikkat edebilirsiniz.
Pasaport, vize, sigorta, uçak, daire vs. minimum ne kadar gider sizce? 10.000 usd yeterli olur.
-
min.25k dolar lazım hocam saydıklarının hepsini tas tamam yapabilmen için bence makulde o paranın burada bir boka yaramadığını düşünürsek.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
gece yenilen tostu birakirsaniz bikac aya tasinirsiniz |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X