Şimdi Ara

Ev geçindirmek için ne kadar gelir gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
23.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sohbet ederken arkadaşim ile bu konuyu geniş çapli bir degerlendirelim dedim...
    20 yaş alti çok var çocuk'ca yorum yapacaklar hiç yorum yazmasin'da tadi çikmasin konunun.
    Bir ev'in giderleri ne kadar olur ne kadar ile geçinilir,
    Kira hariç kira her yer'e göre degişiyor 350'yede var 1000 tl'yede var kira hariç bir ev'in giderleri
    mesela mutfak masraflari neler olur ne kadar tutar elektrik/su/telefon/adsl/dogalgaz/temizlik giderleri vb...

• şimdi aile kaç kişilik o da var tabi ? çoluk çocuk var mı ?
  • ev var ev var , doğalgazı var kömür sobalısı var , kombilisi var doğalgaz sobalısı var , tepede rüzgar alan cepheleri açık soğuk alam ev var , korunaklı ev var , 3 kişi yaşaması var 6 kşi yaşaması var .. var oğlu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

ev var ev var , doğalgazı var kömür sobalısı var , kombilisi var doğalgaz sobalısı var , tepede rüzgar alan cepheleri açık soğuk alam ev var , korunaklı ev var , 3 kişi yaşaması var 6 kşi yaşaması var .. var oğlu var

• quote:

ev var ev var , doğalgazı var kömür sobalısı var , kombilisi var doğalgaz sobalısı var , tepede rüzgar alan cepheleri açık soğuk alam ev var , korunaklı ev var , 3 kişi yaşaması var 6 kşi yaşaması var .. var oğlu var
    maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonpareil

maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün

Alıntıları Göster

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 27 Eylül 2021; 19:38:4 >
  • quote:

artık sen o parayla geçinemezsen ben ne yapayım yaklaşık 1500 lira ile başlıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben ortaya konu açtim herkez kendine göre değerlendirsin benim için diil yani genel olarak diyorum ülke'de şimdi toz pembe bakan çok kişi var hayat'a öğrenci olanlar az çok gelir gider hesabi yapiyorlar ama evli olup'da iş'de çalişanlar için daha karişik işler ben dedigim gibi kaç kişi olacak veya şu bu demiyorum herkez kendine göre hesap yapsin,

Mesela ben şöyle bir hesap yaptim;

1-ELEKTRİK 45/
    SU 35/
    EV TELEFONU 20/
    ADSL 45
    2-DOGALGAZ/KIŞ 300 4 AY
    YAZ 150 9 AY:
    200 TL aylık ortalama:
    3-CEP TELEFONU AYLIK 75 TL
    4-AİDAT: 25 TL
    5-TOPLU TAŞİMA VEYA ARABA GAZ GİDERLERİ: 75 TL
    6-ARABA VERGİ VE ÇEŞİTLİ GİDERLERİ: 75 TL yıllık ortalamayi aylık ortalamaya bölelim
    7-KIYAFET TAKSİTLERİ/EŞYA TAKSİTLERİ: 150 TL kredi karti taksitleri
    8-TEMİZLİK GİDERLERİ: 50 TL
    9-MUTFAK GİDERLERİ: 500 TL
    10EKSTRA ÇEŞİTLİ GİDERLER/GEZİNTİ/EGLENCE/VB: 200 TL

1400'Ü BULUYOR KİRA HARİÇ ÇOK MU YÜKSEK HESAPLADİM!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: MissYou

quote:

yaşam standardı diyelim hocam eşimde işe girerse ozaman oda 1000 lira alsa ucu ucun yeter sanırım
  • quote:

1 Kadın 1 koca 2 de çocuk
    istanbul gibi bi yerde en az 1.000 kazanman gerek ki rahat geçinesin
  • quote:

Yok artik lebron james yani o para ile geçinemeyeceksen asgari ücret ile geçinenler ne yapsin
    biraz mantıklı olun yani yada az'a kanaat etmeyen çoğu bulamaz atasözünü hatirlayin ki seninki az'da diil abartiyorsun geçinebilirmiyim derken...
    Her ne kadar yaşam standarti'da olsa abarti bence seninki geçinebilirmiyim demek...
  • quote:

Alıntıları Göster
    Değişken bir konu.Mesela,ben mutfağa çok para harcarım.Başkası minimum şekilde yaşamaya çalışır.En önemlisi çocuk mevzusu.Çocuk demek para demek çünkü.

Şöyle diyeyim size.

2 çocuklu bir aile,rahatça yaşayabilmek için ayda 2500 TL civarında paraya ihtiyaç duyar kira hariç.Bunun içine akaryakıt parasını koymadım belirteyim.

Çocukların biri şehirdışında üniversite okursa bu para olur 3000 TL.İkisi şehirdışında okursa eder 3500 TL.O da çocuklar tutumlu olursa.

Benim belirttiğim bu değerlerin içinde dışarıda gezmeler,alışverişler falan var.Dolu dolu bir hipermarket alışverişi en az 400 TL tutuyor.

Yok ben fazla gezmem derseniz bu rakamlar da düşer.Sonuçta 4 kişilik ailenin bir günlük gezmesi (yemek de dahil) bayağı tutar.

Not:Kesme işaretlerini yanlış kullanıyorsunuz,bunu da belirteyim.

• quote:

quote:

asgari ücret alan ölsün o zaman.

memura yüzde 4 zam, elektriğe,tüpe her halta onlarca misli zam. sonrada adalet. yerim böyle adaleti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roronoa_Zoro

1 Kadın 1 koca 2 de çocuk
    istanbul gibi bi yerde en az 1.000 kazanman gerek ki rahat geçinesin

Alıntıları Göster
    1500-2000 arası (şehre göre değişir tabii)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@RT@L1903

quote:

Yok artik lebron james yani o para ile geçinemeyeceksen asgari ücret ile geçinenler ne yapsin
    biraz mantıklı olun yani yada az'a kanaat etmeyen çoğu bulamaz atasözünü hatirlayin ki seninki az'da diil abartiyorsun geçinebilirmiyim derken...
    Her ne kadar yaşam standarti'da olsa abarti bence seninki geçinebilirmiyim demek...

Alıntıları Göster
    şöyle diyeyim ozaman sana

kira 700
    elk. 100
    mutfak 300
    kombi 400
    kredi 400
    su 40
    telefon 150
    adls 60
    k.kartı 400

toplam 2550

• quote:

Ben ortaya konu açtim herkez kendine göre değerlendirsin benim için diil yani genel olarak diyorum ülke'de şimdi toz pembe bakan çok kişi var hayat'a öğrenci olanlar az çok gelir gider hesabi yapiyorlar ama evli olup'da iş'de çalişanlar için daha karişik işler ben dedigim gibi kaç kişi olacak veya şu bu demiyorum herkez kendine göre hesap yapsin,

1-ELEKTRİK 45/
    SU 35/
    EV TELEFONU 20/
    ADSL 45
    2-DOGALGAZ/KIŞ 300 4 AY
    YAZ 150 9 AY:
    200 TL aylık ortalama:
    6-ARABA VERGİ VE ÇEŞİTLİ GİDERLERİ: 75 TL yıllık ortalamayi aylık ortalamaya bölelim

Hesap Güzel ama 5 e + 150 , 1 e + 100, 8 e + 100 eklersen daha güzel olur gibi..

• quote:

1-ELEKTRİK 45/
    SU 35/
    EV TELEFONU 20/
    ADSL 45
    2-DOGALGAZ/KIŞ 300 4 AY
    YAZ 150 9 AY:
    200 TL aylık ortalama:

doğalgaz yazın 150 tl gelmez çok fazla hesaplamışsın , ısınma amaçlı nadiren açarsan geri sıcak su iiçn gaz gider + ocak için buda max. 80 derim ben 100 bile olmaz yani ,

• quote:

Orijinalden alıntı: Solert

1500-2000 arası (şehre göre değişir tabii)

Alıntıları Göster
    ben,annem ve babam ev kira 1000 tl maaşla geçiniyoruz.siz ne 3000-4000 tl muhabbeti yapıyorsunuz,burası Türkiye farkındamısınız.
  • quote:

quote:

asıl sen 1500 tl ile geçinemiyorsan biz neyapalım,işsizim iş bulunca 550 tl veriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyakamozx

ben,annem ve babam ev kira 1000 tl maaşla geçiniyoruz.siz ne 3000-4000 tl muhabbeti yapıyorsunuz,burası Türkiye farkındamısınız.

1000lira ile siz geçiniyorsanız size madalya takmak lazım yada baban baya becerikli biri... kira ne nekadar?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.