Şimdi Ara

Ev geçindirmek için ne kadar gelir gerekli? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
24.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nibur_n

Ya bende bu sene eve çıktım 4 arkadaşla. Kira 700 lira. İStanbulda okuyorum. Sizce kişi başı ne kadar düşer?

175 Kira
    10 Elektrik
    5 Su
    30 Doğalgaz
    100 Mutfak Masrafı

Kişi Başı 300 Liradan Aşağısı Kurtarmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: orionsguard

quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

Millet ii Sallamış. 2500 Lirayla Geçiniyorum Diyenlerin Allah Bilir Giyecek Donları Yoktur

parayı sen kazanmadıgın için rakamları kullanırken ve alay ederken zorlanmıyorsun...

ailesinin gelir seviyesinin yüksek olması iyi hoş da

kendileri bakkala çırak olamazken babalarının zamanında canını dişine takarak yaptıgı kariyer ve servet ile milleti aşşagılaması ne kadar gülünç....

acıncak durumdasınız

bilgin olsun

ailemin toplam geliri 2400 tl idi 5 kişilik bir aile giyecek donumuz yoktu boxer kullanıyoruz ve nike adidas giyebiliyorduk.....

o kadar komik geçim rakamları cıkarmışlarki ev geçindirmediğiniz nasıl ortada.....

düz hesap yaparak cıkamazsınız işin içinden....

neyse yaşınız büyüdükçe öğreniceksiniz

Kafan İyi mi? Ne Yazdığını Kendin Anlayabildinmi Acaba?

• Bana daha fazla tutar gibi geliyor. Bunun interneti var, sonra dışarda yemek yemesi var, arkadaşlar gelir onlarda buzdolabını sömürür

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nibur_n

Ya bende bu sene eve çıktım 4 arkadaşla. Kira 700 lira. İStanbulda okuyorum. Sizce kişi başı ne kadar düşer?

175 Kira
    10 Elektrik
    5 Su
    30 Doğalgaz
    100 Mutfak Masrafı

Kişi Başı 300 Liradan Aşağısı Kurtarmaz

• İstanbul'da 2.5 milyar bile yetmiyor. Ankaralılar falan bilmez bunu.

Adam gibi bir ev zaten 1 milyar tutuyor. İşe gitmek için araba lazım, otobüsle sürünürsünüz.

Yani karı da çalışmalı yoksa fakirlik sınırı altında yaşarsınız
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orionsguard

quote:

Millet ii Sallamış. 2500 Lirayla Geçiniyorum Diyenlerin Allah Bilir Giyecek Donları Yoktur

parayı sen kazanmadıgın için rakamları kullanırken ve alay ederken zorlanmıyorsun...

ailesinin gelir seviyesinin yüksek olması iyi hoş da

kendileri bakkala çırak olamazken babalarının zamanında canını dişine takarak yaptıgı kariyer ve servet ile milleti aşşagılaması ne kadar gülünç....

acıncak durumdasınız

bilgin olsun

ailemin toplam geliri 2400 tl idi 5 kişilik bir aile giyecek donumuz yoktu boxer kullanıyoruz ve nike adidas giyebiliyorduk.....

o kadar komik geçim rakamları cıkarmışlarki ev geçindirmediğiniz nasıl ortada.....

düz hesap yaparak cıkamazsınız işin içinden....

neyse yaşınız büyüdükçe öğreniceksiniz

Kafan İyi mi? Ne Yazdığını Kendin Anlayabildinmi Acaba?

Ben ne yazdıgımı biliyorum da sen anlayamamışsın ayrıca;

http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_harflerin_kullan%C4%B1ld%C4%B1%C4%9F%C4%B1_yerler

önce Türkçede büyük harf kullanımı öğrende gel karşıma evlat

• quote:

Orijinalden alıntı: nonpareil

quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

quote:

maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün

Hangi il,eşin çalışacak mı?

istanbul, eşim çalışacak

Harcamalarınızda dikkatli davranırsanız geleceğe bile çok rahat yatırım yaparsınız hiç kafanızı yormayın bu konuda bence

• @blackcountry ne yapmaya çalışıyorsun açıklama yaptım yukarıda.
    edit:kapansın bu konu tadı kaçtı gerçekten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 16 Ağustos 2009; 21:35:32 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün

Hangi il,eşin çalışacak mı?

istanbul, eşim çalışacak

Harcamalarınızda dikkatli davranırsanız geleceğe bile çok rahat yatırım yaparsınız hiç kafanızı yormayın bu konuda bence

evimizi kurduktan sonrası kolay allah yardım eder

• 10.000 aliyoruz
    8.000 ile orta seviyede geçiniyoruz
    3.000 ile geçinebilirmiyiz bunlar diil bunlari konuşmaninda ikili tartişmalardan başka bir sorunu yok önemli olan kim ne kadar ile geçinebilir mesela,

500 tl kira
    150 tl elektrik/su/telefon/aidat/adsl
    500 tl mutfak masraflari/pazar/market vb...
    50 tl temizlik masrfalari
    50 tl cep telefonu
    150 tl aylık ortalama dogalgaz
    150 tl ulaşim masraflari
    150 tl giyim eşya taksitleri
    150 tl ekstra harcamalar
    1850 kira dahil normal bir geçinme standarti diye dusunuyorum ama şu'da bir gerçek 1000 tl ile geçinenleri takdir etmek gerekir 5000 tl geçinenleride kınamamak gerekir çünkü herkezin kendine göre bir hayat standarti vardir
  • 2 kişiyiz

elektrik 44
    su 21
    adsl 83
    dijiturk 45
    gaz (yemek + duş) = 12
    telefon 35 (ev)
    300 kontorde vodafon oda 55 felan de
    benzin 250 tl
    standart aylık yemek alışverişi (market +pazar) 200-250 (deterjan olursa 250 oluyor yoksa 200 civarı)
    aidat (25 tl)
    YAKIT (kışın) 450 tl

= 1250-1300 arasında lazım (yazın ise 450 cıkarın) baharda sonbaharda yakt 250-300 felan oluyor
    yakıt haric en az 1000 tl lazım bu arADA ortADA COCUK FELANDA YOK
    AYRICA HARCAMALARA EGLENCE (SINEMA) + KIYAFET ALIŞVERİŞİLERİDE EKLEMEDİM
    BUNLARI HİC OLMAMIŞ GİBİ DAVRANDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingDwa®F -- 19 Ağustos 2009; 17:09:15 >
  • 1200 TL ile 5 kişi geçiniyoruz annem babam ablam ben kardeşim
  • Mutfak ve pazar bazilarina göre 200 bazilarian göre 1000 orta olarak mutfak için sınır ne?
  • İstanbulu bilmem ama anadoluda 1500 tl çok çok iyi para..
  • İzmir gibi bir yerde, 200-350 lira arası kiralık ev bulabilirsin. Semt biraz kötü olur ama problem değil. 1.000 Lira aylık gelirin olsa. 350'si kiraya gitti diyelim. 650 lira kaldı geriye. Faturaları v.s. ödedin geriye 450 filan kaldı. 50 Lira kent kartına doldurdun. 400 Lira. 100 Liraya evine alışverişini yaptın diyelim kaldı eline 300 lira. 300 Lira ilede. 1 ay idare edebilirsin sanırım..
  • 100- 500 bin sterlin falan geliyor aylık yetmiyor yauu hayat çok zor.. arabamın sesli navigasyonu bile yok fakirlik çok zor allah kimsenin başına vermesin

• zor iş :D
  • Güneş enerjin varsa yazın doğal gaz max. 30 lira. Konya'da yaşıyoruz bize öyle geliyor yani. Geçen ay 20 geldi. Kışın baya bi giriyo ama

@oldsalt

Konya merkez de 4+1 evler(büyük), 130-140 milyar filan. Ucuz yani. Kiralarıda 500 filan heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 2 Eylül 2009; 3:28:30 >
  • 4 kişilk aileyiz aylık gelirimiz yaklaşık 1200 ytl civarı...evde kimse çalışmıyor ..ben ve kardeşim üni ögrencisi , şuan azda olsa sıkıntı cekiyoruz ama şükürler olsun bunada ....babam emekli olmadan önce yıllık gelirimiz 3000 ytl civarıydı , o zaman çok rahat geciniyorduk ...
  • bana babamın öğrettiği (ama uygulayamadığım) şey lazımla elzemi ayır,birde para kazanmaktan çok harcamak zor derdi.
    elzem = olmazsa olmazlardan.ekmek,elektrik,su,yakacak,temel gıda vs.
    lazım= adsl,araba,lcd tv,adidas ayakkabı vs.vs
    önce elzemi almazsan gelirin ne olursa olsun geçinemezsin derdi.ama ben tam uygulayamadım.

geçinmek için kriterlerde çok fazla.önce anlayışlı bir eş,yaşadığın şehir,dolaştığın çevre.bunlar olumluysa giderleriniz o kadar kasmaz.
  • İstanbul'daysan kendi evin varsa çocuk yoksa 2000 TL lazım. Kiradaysan, çocuk da varsa ve okula gidiyorsa en az 4000-5000 TL aylık gerekiyor insan gibi yaşayabilmek için
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.