Şimdi Ara

Ev geçindirmek için ne kadar gelir gerekli? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SerKrc Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
23.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal Gecinme standarti diye birsey varmi sizce? Yoksa insanlar bu standartlari kendilerine goremi yorumluyorlar?

Yani neyi, neye gore uygun oldugunu iddaa edebileceksiniz?

Ben bu konuyu gorunce onun bunun fiyatlarindan bahsedilecek sandim... Kimin nerede ne kira verdiginden felan... ama bakiyorumda herkez yine kendi derdinde... Herkez yine kendi dogrularinin pesinde. Arkadaslar bir insanin minimum intiyaci ilk olarak karninin doymasidir. Karin doyurmak minimum ihtiyac...ama karinin neyle doyduguna girecek olursak bu tartismanin icinden cikamayiz. Mesela bir fabrikada calisan birisi ogle yemeginde 4 cesit yemek yiyor ve bu cesitlerden birisi etli yemek. Kimileri evinde bu tarz yemegi bulamazken begenmez.... Yani bu isin standarti olmaz. Elektrik faturasinin cok gelmesinin nedenlerinden biride klimadir mesela... sizce klima hayat standartimidir? once bu konularin konusulmasi gerekmektedir.Mesela benim evim 2 oda 1 salon buzdolabim surekli calisir birde derin dondurucum var televizyon ve 2 bilgisayar 1 si surekli acik sayilir fatura 65 TL geldi bizde biraz ekonomi olsun diye camasir makinasi hafta bir calistirmayi karar aldik firinida. Ampulleri ekonomik olanlariyla degistirdik ne biliym bizim evde banyo wc ve lavabo yakinlar aksamlari wc ihtiyacimizi hallederken lavabonun oldugu bolumun isigi wc ve banyoyu aydinlatiyor extra lamba yakmiyoruz... Egerki bir evde 2-3 gunde bir camasir makinasi ve firin calisirsa klimada acik olursa bu evin elektrik faturasi 100 de olur 150 de. Su Faturasi 40 TL geldi... Ekonomi olsun diye camasir makinasinin atik suyunu direkt kanalizosyona degilde bir kovaya aliyoruz. Bu suyla wc banyo ve balkon yikiyoruz.... Yani ekonomik cozumler aranabilir...

Bu aralar issizim 1 nisandan beri 3 katli evimiz var alt katda ablamlar oturyor ust katdaki kiraciyi cikartdik 2 aydan beri kiraci bulamadik ve bir tek babamim emekli maasiyla geciniyoruz 600 TL Yetiyor yani Insan tutumlu oldukdan sonra yeter Babamin bir lafi var Oglum onemli olan para kazanmak degil... Onemli olan parayi tutabilmek... Kim istemezki hergun disarda yemek yemeyi? Kim istemezki surekli yeni kiyafetler giymeyi? kim istemezki evinde yeni mobilyalar A+ beyaz esyalar buyuk ekran Full HD tvyi ev sinema sistemini ... Yani insan zorunlu kaldikca geciniyor...

Gelin burada evimizde ve hayatimizda ekenomi adina nelerden vazgectigimizi paylasalim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendy23 -- 2 Eylül 2009; 9:15:38 >

• şahsen ben dışarda yemeyi bıraktım bu yaz + gezme,tozma'dan bayağı bi kıstım.Gezmeyince ölmüyoruz nasıl olsa ayrıca bi ark demiş günde 30 yiyorum diye 1.5-2 hafta yetiyor bana + özel uni öğrencisiyim
  • millet iyi uçmuş

bize gelenleri söyleyeyim
    aylık : su=35 , elektrik=70 , doğalgaz(kış/yaz)=230/20 ortalama=110 , telefon=35

ayrıca:
    mutfak masrafı desen haftalık 100 liradan ayda 400 lira çok rahat yeter.

ulaşıma 100 lira versen , giyime harcadığınızı aya bölsek ona da 50 lira desek

bunlara kira gelirinide eklesen 1000-1500 lira aylık masrafla sıkıntısız geçinirsin.

bazı arkadaşlar yıllık ya da ömürlük masrafları aylıkmış gibi hesaplıyor.buzdolabını,mobilyayı aylık masrafa sokuyor. bunlar bir kere alınır nereden baksan 10 yıl kullanılır.çoçuğunun yıllık okul ihtiyacını aylık gibi hesaplıyor. vb. durumlar

bu arada biz 6 kişilik bir aileyiz.halimiz vaktimiz de çok şükür yerinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efendy23

Normal Gecinme standarti diye birsey varmi sizce? Yoksa insanlar bu standartlari kendilerine goremi yorumluyorlar?

Yani neyi, neye gore uygun oldugunu iddaa edebileceksiniz?

Ben bu konuyu gorunce onun bunun fiyatlarindan bahsedilecek sandim... Kimin nerede ne kira verdiginden felan... ama bakiyorumda herkez yine kendi derdinde... Herkez yine kendi dogrularinin pesinde. Arkadaslar bir insanin minimum intiyaci ilk olarak karninin doymasidir. Karin doyurmak minimum ihtiyac...ama karinin neyle doyduguna girecek olursak bu tartismanin icinden cikamayiz. Mesela bir fabrikada calisan birisi ogle yemeginde 4 cesit yemek yiyor ve bu cesitlerden birisi etli yemek. Kimileri evinde bu tarz yemegi bulamazken begenmez.... Yani bu isin standarti olmaz. Elektrik faturasinin cok gelmesinin nedenlerinden biride klimadir mesela... sizce klima hayat standartimidir? once bu konularin konusulmasi gerekmektedir.Mesela benim evim 2 oda 1 salon buzdolabim surekli calisir birde derin dondurucum var televizyon ve 2 bilgisayar 1 si surekli acik sayilir fatura 65 TL geldi bizde biraz ekonomi olsun diye camasir makinasi hafta bir calistirmayi karar aldik firinida. Ampulleri ekonomik olanlariyla degistirdik ne biliym bizim evde banyo wc ve lavabo yakinlar aksamlari wc ihtiyacimizi hallederken lavabonun oldugu bolumun isigi wc ve banyoyu aydinlatiyor extra lamba yakmiyoruz... Egerki bir evde 2-3 gunde bir camasir makinasi ve firin calisirsa klimada acik olursa bu evin elektrik faturasi 100 de olur 150 de. Su Faturasi 40 TL geldi... Ekonomi olsun diye camasir makinasinin atik suyunu direkt kanalizosyona degilde bir kovaya aliyoruz. Bu suyla wc banyo ve balkon yikiyoruz.... Yani ekonomik cozumler aranabilir...

Bu aralar issizim 1 nisandan beri 3 katli evimiz var alt katda ablamlar oturyor ust katdaki kiraciyi cikartdik 2 aydan beri kiraci bulamadik ve bir tek babamim emekli maasiyla geciniyoruz 600 TL Yetiyor yani Insan tutumlu oldukdan sonra yeter Babamin bir lafi var Oglum onemli olan para kazanmak degil... Onemli olan parayi tutabilmek... Kim istemezki hergun disarda yemek yemeyi? Kim istemezki surekli yeni kiyafetler giymeyi? kim istemezki evinde yeni mobilyalar A+ beyaz esyalar buyuk ekran Full HD tvyi ev sinema sistemini ... Yani insan zorunlu kaldikca geciniyor...

Gelin burada evimizde ve hayatimizda ekenomi adina nelerden vazgectigimizi paylasalim.....

Kesinlikle her kelimesine katiliyorum...

• Ben insan oğluna hiç bir zaman paranın yetmeyeceğini düşünüyorum yani bir aile 8000 lira maaş da alsa harcamalar ona göre olucak vs. yine yetmeyecek onun için yukarda bir arkadaş da demiş kazanmak değil tutmak önemli gerçi 600 lira ile de geçinmek imkansız o da aşikar birşey .
  • eşlerin ikiside öğretmen olucak mis gibi geçinirsin bu kadar basit tabii çok savurmayacaksın paraları
  • geçinmek için xxx para gerekli diye bir yorum yapılamaz.geçinme kavramını yalnızca sen ve senin ailenin(kurmak istediğin ailenin) istekleri,yaşam tarzları belirler.ne yaşıyorsan,ne yaşamak istiyorsan o kadar kazanacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 2 Eylül 2009; 14:22:34 >
  • asgari ücret 666 tl
    kira,aylık gider,mutfak masrafı,üst baş kıyafet alma,çoluk cocuk,kadının masrafı 2500 tl
    ı love you tayyip
    tayyibi seviyorum
    3 çocuk şart
  • 1000 Tl ile kira hariç çok rahat geçinilir...

55 Elektrik
    30 su
    15 Ev Telefonu
    45 Adsl
    55 Cep Telefonu
    150 Aylık Ortalama Dogalgaz masrafi(kış/yaz ortalamasi)
    350 Mutfak Masraflari
    150 Yol/Ulaşim veya Araba gaz masraflari
    150 Kredi karti taksitleri(giyim/eşya vb)

Nede olsa bende bir Besiktasliyim... ))

@Mr.Caner

Hocam Yalanmi soyluyorum sence?
  • Kardeşler yıllardan beri bu piyasanın içerisindeyim.. ve şunu söyleyeyim ... ekonomi şu an dibi gördü ve yakın zamanda çıkışa doğru geçme dönemine gireceğiz... artık çok güzel günler bizleri bekliyor. Söylediğiniz maaşlar herkese yetecek miktardadır, kendi kanaatimce paniğe hiç gerek yoktur bi abiniz olaraktan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@RT@L1903

1000 Tl ile kira hariç çok rahat geçinilir...

55 Elektrik
    30 su
    15 Ev Telefonu
    45 Adsl
    55 Cep Telefonu
    350 Mutfak Masraflari

Doğalgaz ? Kışın en az 150-250 arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyorhan

quote:

Orijinalden alıntı: K@RT@L1903

1000 Tl ile kira hariç çok rahat geçinilir...

55 Elektrik
    30 su
    15 Ev Telefonu
    45 Adsl
    55 Cep Telefonu
    350 Mutfak Masraflari

Doğalgaz ? Kışın en az 150-250 arası

bende ne dedim yaz ile kış'in ortalamasini hesapladim kış'ın 250 gelse veya 350 yazin 50-75 arasi bişey gelir ortalama olarak 150 tl

• aylık gelirimiz 9.500 fln var..ama dışardan bakılınca farklı geliyo..ne kadar yüksek tutarsanız standartları o kadar harcanıyo tabii ki sınırı olmuyo 4 kişilik bi aileyiz kardeşimle ben okuyoruz..kardeşim özelde okuyo ztn onun aylık okul parası 1.500 tl fln..ki kendisi ii bi para yiyicidir çünkü küçüklükten böyle hep paranın olmasına alıştık maalesef ama bu kadar rahat etmemize rağmen babamın yaptığı bi sürü birikimi var çok şükür yapamayanlara da şaşırdım çocuksuz bi ailenin 2.500 tl ile orta halde yaşayabilceğini düşünüyorum çok da zorlanmazlar açıkçası bu arada bizde en çok masraf kredi kartıyla alınan giyim,züccaciye(annemler çok meraklı bide 2 eve alışveriş yapınca) tarzı şeylere gidiyo..tabi elden aldığımız paralarda varbiz çalışmaya başlayınca rahat ederler annemler artıkalışmış kudurmuştan beterdir sözü bizim için geçerli heralde oldu mu harcanıyo bi şekilde ama yatırım yapmasını da bilmek lazım tabi yapabilcek olanlara bu sözüm

• Açikçasi bu konuyu açmamdaki sebep her türlü görüşleri görmemizdi...
    Maddi olarak ne çok uç noktadayim nede çok aşagidayim orta hal veya biraz üzeri sayilabilirim yaşam standartini kendimiz çizeriz 1000 Tl ile kirasiz bir aile normal'in biraz alti bir yaşam çizebilir 2000 Tl ile kirasiz çok rahat bir hayat sürebilir ve üzerine çikildiginde yaşam standarti yükselir
  • Sanırım ihtiyaçlar gelirlerimizle doğru orantılı olarak artıyor. Benim planım mezun olduktan sonra aile yanında kalıp birikim yapmak evden işe işden eve.
  • Eskiden geniş aileler olunca insan 18-20 yaşinda evleniyordu geçim sıkıntısı olsa bile evde birden fazla kişi çaliştigi için sorun olmuyordu şimdi çekirdek ailelerde 1 kişi çalişiyor 1500 tl maaş alsa bile sıkıntı içinde dönüyor
  • Allaha Şükür Normal Üstü Yaşam geçiriyorum babam 3000-3500 arası kazanıyor 4 kişiyiz evde

Kira:700
    Elektrik:130-160 arası
    Su:23
    Adsl:50
    Mutfak:400
    Özel ihtiyaçlar vs: 700

bir de allaha şükür 2 evimiz var ama onları kiraya verdik.

Allah Asgari ücretle yaşıyanlara kolaylık versin arkadaşar.
  • Elektrik: 60 TL
    Su: 30 TL
    Telefon: 15 TL
    Mutfak: 300 TL
    ADSL: 45 TL
    Cep Telefonu: 50 TL
    Isınma: 150 TL
    Ulaşım: 90 TL (Akbil ile - max değer [30 gün])

Bu ana ihtiyaçların toplamı 740 TL ediyor. Bundan sonrası zorunlu olmayan ihtiyaçlardır. 1000 TL maaş alan biri benim dediğim planla normal olarak geçinebilir. 1500 TL ile her halükarda geçinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whoracle1905

Allaha Şükür Normal Üstü Yaşam geçiriyorum babam 3000-3500 arası kazanıyor 4 kişiyiz evde

Kira:700
    Elektrik:130-160 arası
    Su:23
    Adsl:50
    Mutfak:400
    Özel ihtiyaçlar vs: 700

bir de allaha şükür 2 evimiz var ama onları kiraya verdik.

Allah Asgari ücretle yaşıyanlara kolaylık versin arkadaşar.

2 ev var kira'da mı oturuyorsunuz oda güzel
    Elektrik'de maşallah internet kafe gibi geliyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.