Şimdi Ara

Ev geçindirmek için ne kadar gelir gerekli? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
23.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu tamamen nerede yaşadığına ve neleri ihtiyaç olarak gördüğüne bağlı

ama yukarıdaki hesaplara şaştım kaldım 550 lirayada ev geçindirenler var
  • 600 lira kira desen faturalarla aidatada 200 desen kafadan 800 aylık yol parası araba yokmus gibi düşünürsen aylık kişi başı en az 60 düz hesap iki kişi 150 de oldu 950,her hafta markete gidilse artı pazar 75 te ona gitse gene düz hesaptan 250de o ..1200 sadece hiçbir ekstra bişey yapmadan harcayacagı masraf..daha kredi kartıdır bilmemne girmedim..
  • dün dükkana bir müşteri geldi, işini hallederken, biraz sohbet etme immkanı oldu..

ne iş yapıyorsun, ne maaş alıyorsun, nerde oturuyorsuna kadar geldik...

ve sonuç...

490 lira civarı asgari ücretle çalışıyor, 250 lira ev kirası veriyor, 2 çocuğu var (birisi yeni olmuş)

nasıl geçiniyorsuna kadar geldik...

hanım el işi yapıyor, birşeyler örüyor arada bir faydası oluyor dedi.. (öylede mazlumki 27 yaşında)

inanın yüreğim dağladı...

hayat öyle zorki...

allah herkese yardım etsin...

• bizim eve 5-6 milyar giriyor ayda ama kıt kaanat geçinoruz. Bir iphone'um bile yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonpareil

maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün

Hangi il,eşin çalışacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

bizim eve 5-6 milyar giriyor ayda ama kıt kaanat geçinoruz. Bir iphone'um bile yok

Asgari ücret olsaydı sanırım çoktan ölmüştünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

quote:

maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün

Hangi il,eşin çalışacak mı?

istanbul, eşim çalışacak
  • Arkadaşlar Allah yardımcınız olsun gerçekten... Geçinme sanatı bu olsa gerek.
  • herkezin geliri ne kadar ise geçim masrafıda o kadar 20bin tl de alsan anca yeter bin tl de alsan anca yeter

tek yaşıyorum kirada kalıyorum 680 lira gelirim var çok rahat geçiniyorum universite öğrencisiyim yetermi

bu 680 lira ile

kira+su+elektrik+telefon+adsl+cep tel+mutfak ıvır zıvır kıyafet ekstra ve dahili her masrafımı karsılayabiliyorum

ne demiş atalarımız

ayağını yorganına göre uzatcaksın
  • quote:

şöyle diyeyim ozaman sana

kira 700
    elk. 100
    mutfak 300
    kombi 400
    kredi 400
    su 40
    telefon 150
    adls 60
    k.kartı 400

toplam 2550

yavaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyorai

quote:

şöyle diyeyim ozaman sana

kira 700
    elk. 100
    mutfak 300
    kombi 400
    kredi 400
    su 40
    telefon 150
    adls 60
    k.kartı 400

toplam 2550

yavaş

ne oldu çocukmu uyuyor?
  • Ben Malatyada öğrenciyim.
    250 Kira
    30 Elektrik
    5 Su
    Kışın 350 lira odun kömür (Günde 2 kere yaktım yetti, Oda 2,5 ay)
    70 lira ev alışverişi
    100 lira dışardan yeme
    40 lira yol parası
    150 lirada ıvır zıvır. (Gezme, tozma film vs vs)

Bu kadar gönderiyorlardı ailem. Tek kişi için yeterli.
  • 2kişilik bi' aile icin minimum 2000lira ..
  • Kira : yok
    Elektrik :120
    Su:40
    Mutfak:400
    Alkol : 300
    Sosyal Aktivite,ıvır zıvır:500
    Araç yakıtı: 300
    Kredi kart borcu aylık ödemesi : 750

Aklıma gelenler bunlar...yaklaşık 2500 tl ediyor...ve ben hala kendimi ot gibi yaşıyor statüsünde gören bir insanım:)
  • 2 kişilik aileyiz 7-8 bin tl'den aşağı aylık masrafımız olmuyor.
    Ama yaşam tarzına göre bazı şeylerden taviz verilmesiyle 2 kişilik bir aile 2000 tl'ye de geçinir.
  • Millet ii Sallamış. 2500 Lirayla Geçiniyorum Diyenlerin Allah Bilir Giyecek Donları Yoktur
  • bende bu zamana kadar kalem kagıda döktüm bu meseleyi, karı koca çalışmayan için bu devir baya zorlar insanı . giyim,gıda,elektrik,su , telefon, araban varsa ki bu devirde şart, arabanın masrafları vb giderleri çocugun varsa onlarında masrafları , rahatlıkla ödeyebilmek açısından karı koca çalışmak zorunludur. ben olaya böyle bakıyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyerikson -- 16 Ağustos 2009; 20:25:35 >
  • Ya bende bu sene eve çıktım 4 arkadaşla. Kira 700 lira. İStanbulda okuyorum. Sizce kişi başı ne kadar düşer?
  • quote:

şu forumda yalan konuşmasanız olmaz değilmi???

quote:

Orijinalden alıntı: maghapas

arkadaşlar benim derdim kankamla ya.. aslında o kadar çok derdim varki bu sefer hiç kimseyle paylaşmadığım ve paylaşamadığım bi derdimi anlatıcam.. üniversitede bi çocukla tanıştım iki yıl önce feci anlaştık fln kanka olduk işte kendimden çok severim şimdi kendisini kardeşimden ötedir onsuz yapamam o derece.. ama insan kankasıyla herşeyi paylaşmalı dimi şöyle bişi var tanıştıktan bir yıl sonra öğrendim ki bu adam fütursuzca zenginmiş öyle böyle değil yane bunu öğrenince bana bi koydu tabi ben zaten çok zengin değildim bu krizle iyice fakirleştik ama bunu söyleyemiyorum bir yıldır zengin ayağı yapıyorum beni anlamıcanı biliyorum bütün arkadaşlarım çok zengin hiç benim gibi çapulsuz bi arkadaşım yok fakirliğimi anlıcak empati kuracak kimsem yok tamamen yalan bir hayat yaşıyorum çevremde kimse anlamıyor parasızlık nedir hade len olur mu öle şey diolar param yok deyince ama kim inanır ki bütün gün peynir ekmek çorbayla geçirdiğime .. şimdi kankam 150milyara araba alacak ve benim muhtemelen hayatım boyunca öyle bir arabam olmayacak, 5liram bile yok cebimde bambaşka dünyalarda yaşıyoruz yaa çapulsuz bir kanka istiyorum kendime açlık nedir bilen, simitle gün geçirmeyi bilen bir kanka istiyorum kendim gibi bi arkadaş istiyorum ama yok ya, insan dostlarının kendisi gibi olmasını istiyor ama olmuyor biraz komik gelebilir yazdıklarım ama çevremde böyle şeyleri paylaşıcak kimsem olmadığı için buraya yazıyorum anlıcanız yalnızım işte insanı en yakın dostu kankası bile anlamayınca koyuyo yaa...
    not:amacım sadece içimi dökmekti..

arkadaşım yalancılık sende huy olmuş allah akıl fikir versin

quote:

benimkiler takmış yok efendim amerika'da burslu master yapıcakmışım avrupa'da olmazmış orada eğitim kötüymüş yok neymiş master yapmayan iş bulamazmış !?! Okumaktan çok bıktım ya master yapmak istemiyorum araştırdım çok da artısını göremedim açıkçası ama benimkiler takmış yapacaksın diye ama para da vermek istemiyolar işe bak. Masterın ne artıları var arkadaşlar gerçekten çok katkısı olur mu ?? Bir de demiyolar mı mezun olup da iki milyar maaşa razı mı olcan olmayıp napcan be?? Neyse master gerçekten önemli mi arkadaşlar ???

not: eğitimden buraya taşıdım burası daha kalabalık:)

quote:

biz de dört kişilik bir aileyiz ayda rahat 10-15milyar giriyor eve ama daha bir araba bile alamadık çünkü ev aldık ve yıllardır onun kredisini ödüyoruz evi olanlar çok şanslı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcountry -- 16 Ağustos 2009; 20:34:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

Millet ii Sallamış. 2500 Lirayla Geçiniyorum Diyenlerin Allah Bilir Giyecek Donları Yoktur

parayı sen kazanmadıgın için rakamları kullanırken ve alay ederken zorlanmıyorsun...

ailesinin gelir seviyesinin yüksek olması iyi hoş da

kendileri bakkala çırak olamazken babalarının zamanında canını dişine takarak yaptıgı kariyer ve servet ile milleti aşşagılaması ne kadar gülünç....

acıncak durumdasınız

bilgin olsun

ailemin toplam geliri 2400 tl idi 5 kişilik bir aile giyecek donumuz yoktu boxer kullanıyoruz ve nike adidas giyebiliyorduk.....

o kadar komik geçim rakamları cıkarmışlarki ev geçindirmediğiniz nasıl ortada.....

düz hesap yaparak cıkamazsınız işin içinden....

neyse yaşınız büyüdükçe öğreniceksiniz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.