Şimdi Ara

Ev geçindirmek için ne kadar gelir gerekli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
24.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nonpareil

şöyle diyeyim ozaman sana

kira 700
    elk. 100
    mutfak 300
    kombi 400
    kredi 400
    su 40
    telefon 150
    adls 60
    k.kartı 400

toplam 2550

yahu ne elk. 100 nasıl oluyo bu?Bizim evde A sınıfı beyaz eşya yok derin dondurucu buz dolabı var ütü felan herdaim yapılır tv hep açık pc desen 10 saat açık+klima gelen fatura 70-75 arası yazın.kombi demişin 400,mutfak demişin 300 hele telefon nasıl 150 olur ya.Arkadaşım geçinmek için konuşuyo millet lüks yaşamak için değil.Burda herkesin kayınpederi holdink patronu değil ;)
  • Şu dönemde parası olmayan arkadaşlar lüks yaşamaya merak salmış sanırım
  • bir evde erkek çalışır,kadında anca ev işlerine çocuğuna bakardı
    bu devirde erkek çalışsa yetmiyor kadında çalışmak zorunda anca yetiyor
    kadının çalışmasına doğal bakılıyor,kadın çalışmasa o zaman ev geçindirmek imkansız gibi
    ama kadında çalıştığı halde ekonomi düzgün denebiliyorsa,o kişilerin aklından şaşarım
    o zaman madem kadın çalışması doğal,o halde evde 12 yaşını doldurmuş çocuklarda sabah 8.00 akşam 20.00 arası çalışsın çıraklık yapsın
    bizde çocuğun çalışması doğal durumdur diyelim
    nasıl sistem nasıl düzen bu ya
  • kimse yol parasını katmamış karı-koca işe gitse 20x3=60
    kimse giyecek parasını katmamış herhalde ekvatorda falan yaşıyorsunuz.
    okullar açılıyor kimse forma canta defter parasını katmamış (bunlar 150-200 lira tutuyor)
    kimse çocuğuna vereceği parayı katmamış
    herhalde 30 günün 30 unu da evde geçireceksiniz öyle mi? çarşıya inmek falan yok yani
    geçmiş dönemden taksidiniz de yoktur inşallah.
    prezervatif,sigara kullanımından doğan bir problem de var. küçümsemeyin bu ikisi birlikte ayda 150 lira yiyor

şimdi toplayalım
    yol parası 60
    aylık kisi bası 1 parca tisört diyelim 75
    forma ceket canta defter minimum 150
    2 cocuk günde 50 kurus harclık 30
    haftada bir dısarı cıkıp döner yiyip gelseniz 80
    taksit yok diye hesap edelim
    sigara,prezervatif masrafı (ya da 3. cocuk :D)150
    toplayalım bakalım 395 yaptı. bu sadece görünmeyen ufak harcamalar. mesela yeni eve geçecekseniz halısı beyaz eşyası televizyon yatak boya badana koltuk takımı mobilya .....
    türkiyede YAŞAMAK için bi 3000 euro para gerekmekte.
    norveçli bi arkadaşım var ekonomi hakkında konuştuktan sonra bana dedi ki sizin asgari maaşınız olan 300 euro benim haftalık harçlığım. ve o aile de öyle çok zengin değil.
    ha şu var norveçte kimse tanrının varlığını, sağcıları solcuları, türbanlı türbansızı, kürt norvecliyi tartısmıyor. sıradan insanlar bile bilimi ve teknolojik gelişmeleri takip ediyor. inançlar insanların içinde, kimse kimseyi dış görünüşüyle yargılamıyor.
    avusturyada yaşayan akrabalarım var onlarsa çok zorluk çektiklerini söylüyorlar. devlet iyi diyorlar ama insanlar kötüymüş, türküz deyince garipsiyorlarmış. ha devlet çocuk başına para veriyor, iş bulma garantisi var o ayrı. onlar bile topluma göre fakir kalırken her hafta ailecek sinemaya gidebiliyorlar. 2 günde bir yemeklerini dışarıda yiyorlar. vs vs diye uzaaar gider.
    sonuç şu ki acınacak haldeyiz.
    bu forumda şöyle bir yazı görmüştüm çok hoşuma giden "durum itlerden beter, halimiz paşada yok"
    bunu herkes için söylemiyorum fakat "azı bulamayan çoğu bulamaz, şükür ki yaşıyoruz, bugün başımıza musibet yazmamış allah oooh ne güzel" diyen zihniyetin bir suçu olarak görüyorum.
    elde olana şükür deyip bırakana bu sözler," şükür ama neden daha fazlası olmasın, neden daha insancıl yaşamayalım diye düşününenlere değil"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mental Yatırım -- 16 Ağustos 2009; 4:54:40 >

• lüx diyen arkadaşlar emin olun lüks değil ihtiyaç
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xyakamozx

ben,annem ve babam ev kira 1000 tl maaşla geçiniyoruz.siz ne 3000-4000 tl muhabbeti yapıyorsunuz,burası Türkiye farkındamısınız.

1000lira ile siz geçiniyorsanız size madalya takmak lazım yada baban baya becerikli biri... kira ne nekadar?

bende merak ettim minibüs caddesinde oturuyorum oturduğum evde kiralar 1500liradan başlıyor o da kriz fiyatı..
  • Babam 1500 TL maaş alıyor. Annem çalışmıyor. Başka gelir kaynağımız yok. 19 yaşımdayım. 14 yaşında bir kız kardeşim var. Bir evimiz var. Çok şükür geçinip gidiyoruz. Allah askeri ücret ile geçinenlere yardım etsin.
  • kusura bakmayında geliriniz büyükse mecbur olarak giderinizde çok oluyo mesela bizim Allaha şükür ev kendimizin ve bize 1 milyar kira bırakıyo hoş borcunu ödüyo bu gelirle artı evin elden borçları var annem öğretmen babam avukat günlük en az 5-10 tl taksi masrafı oluyo gelirimiz yaklaşık olarak 3-4 milyar ama eh anca yetiyo babamın ve annemin tel faturaları babamın saçma masrafları aşırı yardım severliği işte bende masraf yapıyom baya bi artı yönümüz kredi kartı kullanmıyoz varsada 1 tane babamın vardır kredi kartı genelde bana lazım oluyo pc vs. için onuda kuzenlerden temin ediyoruz sağolsunlar

binlerce şükür ediyom şu halimize bu gelir iyi zaten emekli olunca borç filan kalmaz bide şu parayı yönetme işini biraz daha öğrenseler daha iyi olcak birazda abuk subuk yerlere para harcamasalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi king size -- 16 Ağustos 2009; 6:04:16 >
  • kusura bakmayında 3-5 milyar harcayanlar azcık elinizdeki eşyayla idare edin biraz kanatkar olun bizim durumumuz iyi olmasına rağmen hiç param olmadığım zamanlarıda bilirim ha tabi çok olduğunuda avukatlık riskli biraz
  • quote:

maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün

Sen bu parayla geçinemiyorsan ben öleyim o zaman faruk 300 kira versen 500 de elektirik su doğal gaz de
    1 milyarda aylık mutfak harcaması desen (oha boşanıyımda semerimi yeyim)yani seni sadece şu anda düğün masrafları zorlar belki ya da ev felan almışsan taksitle onlar
  • doğru aldığın maaşın birazını bence 500TL sini bir kenara koy geri kalanı sana yeter bazı alışkanlıkların varsada mesela günde 3 paket sigara içenler var öyle bir durumun varsa azalt hatta bırak.o zaman geri kalan para sana yeter de artar.ama önemli olan kenara köşeye bankana paranı yatır ben liseden beri alışkanlıktır ufak ta olsa ayırırım ihtiyacım olduğunda ilaç gibi gelir o bana sende öyle yap.
  • 5 kişilik aileyiz,annem,babam ,kardeşim,anneannem ve ben...aylık 8000 tl civarı gelirimiz var,ancak normal üstü bir hayat sürebiliyoruz.
  • hesaplar güzel ama bunlar insanca yaşamak için hesaplanmış yanlış orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

5 kişilik aileyiz,annem,babam ,kardeşim,anneannem ve ben...aylık 8000 tl civarı gelirimiz var,ancak normal üstü bir hayat sürebiliyoruz.

8000 tl normal üstü ?
  • Evet aynen öyle normal üstü...hayat çok pahalı,paranın kati suretle değeri yok.Kardeşimi biraz sıkmasam günlük ortalama 30 kağıt harcıyor düşün yani?

quote:

Orijinalden alıntı: MissYou

quote:

5 kişilik aileyiz,annem,babam ,kardeşim,anneannem ve ben...aylık 8000 tl civarı gelirimiz var,ancak normal üstü bir hayat sürebiliyoruz.

8000 tl normal üstü ?
  • quote:

maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün

Siz o para ile geçinemezseniz benim intihar etmem gerekir o zaman. Elime geçen para 800 ile 1000 tl arasında aylıkve yol parası içinde. Ev kira değil evliyim babam rahmetli annem ve kız kardeşimle beraber yaşıyorum Annem rahatsızlığından çalışamıyor, kardeşim kaç aydır işsiz ben bu para ile ev geçindirebiliyorum. Çok iyimi hayır değil kendi adıma neredeyse bir şey yapamıyorum. Ev kira olsa kesin ruh sağlığım iyice bozulmuşdu. Ek iş bulabilsem akşam ek iştede çalışacağım ama bulamadım saatler uymuyor.

Siz o para ile gayet iyi geçinirsiniz evlendiniz eşinizde çalışır gayet rahat geçinirsiniz.
  • quote:

Evet aynen öyle normal üstü...hayat çok pahalı,paranın kati suretle değeri yok.Kardeşimi biraz sıkmasam günlük ortalama 30 kağıt harcıyor düşün yani?
    quote:

quote:

8000 tl normal üstü ?

evet paranın değerinin olmadığı aşikar. tabi 8000 lira yine de çok iyi para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quaron*

1 Kadın 1 koca 2 de çocuk
    istanbul gibi bi yerde en az 1.000 kazanman gerek ki rahat geçinesin

1000 TL'ye sen neye göre geçiniceksin? Akıl var mantık var , hemde İstanbul'da.
  • 1500 ü gözden çıkar
  • Yok,katılıyorum 8000 tl oldukça iyi para,ama inan anca yetiyor bize.Üstelik ben ve kardeşim de çalışıyoruz:) Hayat gerçekten çok pahalı,şans olacak ki taşınmaz mallar kalıp kira gelirleri ile yaşayacaksın,hazıra konacaksın,ama o da biz de yok,para için her zaman çalışmak zorundayız.

quote:

quote:

Evet aynen öyle normal üstü...hayat çok pahalı,paranın kati suretle değeri yok.Kardeşimi biraz sıkmasam günlük ortalama 30 kağıt harcıyor düşün yani?
    quote:

quote:

8000 tl normal üstü ?

evet paranın değerinin olmadığı aşikar. tabi 8000 lira yine de çok iyi para.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.