Şimdi Ara

Ev geçindirmek için ne kadar gelir gerekli? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
24.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz de dört kişilik bir aileyiz ayda rahat 10-15milyar giriyor eve ama daha bir araba bile alamadık çünkü ev aldık ve yıllardır onun kredisini ödüyoruz evi olanlar çok şanslı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 16 Ağustos 2009; 13:29:01 >
  • Allah büyüktür ne diyelim veren de o alanda o.
  • bir ailenin rahat bir şekilde geçinebilmesi için 5000 ytl aylık geliri olması lazım biraz fazla ama rahat bir şekilde yaşanabilir 4 kişilik bir aile için
  • paranız olmazsa 500 lira ile de geçinirsiniz
    öldürmeyen ALLAH öldürmüyo işte
  • şu forumda yalan konuşmasanız olmaz değilmi???

quote:

Orijinalden alıntı: maghapas

arkadaşlar benim derdim kankamla ya.. aslında o kadar çok derdim varki bu sefer hiç kimseyle paylaşmadığım ve paylaşamadığım bi derdimi anlatıcam.. üniversitede bi çocukla tanıştım iki yıl önce feci anlaştık fln kanka olduk işte kendimden çok severim şimdi kendisini kardeşimden ötedir onsuz yapamam o derece.. ama insan kankasıyla herşeyi paylaşmalı dimi şöyle bişi var tanıştıktan bir yıl sonra öğrendim ki bu adam fütursuzca zenginmiş öyle böyle değil yane bunu öğrenince bana bi koydu tabi ben zaten çok zengin değildim bu krizle iyice fakirleştik ama bunu söyleyemiyorum bir yıldır zengin ayağı yapıyorum beni anlamıcanı biliyorum bütün arkadaşlarım çok zengin hiç benim gibi çapulsuz bi arkadaşım yok fakirliğimi anlıcak empati kuracak kimsem yok tamamen yalan bir hayat yaşıyorum çevremde kimse anlamıyor parasızlık nedir hade len olur mu öle şey diolar param yok deyince ama kim inanır ki bütün gün peynir ekmek çorbayla geçirdiğime .. şimdi kankam 150milyara araba alacak ve benim muhtemelen hayatım boyunca öyle bir arabam olmayacak, 5liram bile yok cebimde bambaşka dünyalarda yaşıyoruz yaa çapulsuz bir kanka istiyorum kendime açlık nedir bilen, simitle gün geçirmeyi bilen bir kanka istiyorum kendim gibi bi arkadaş istiyorum ama yok ya, insan dostlarının kendisi gibi olmasını istiyor ama olmuyor biraz komik gelebilir yazdıklarım ama çevremde böyle şeyleri paylaşıcak kimsem olmadığı için buraya yazıyorum anlıcanız yalnızım işte insanı en yakın dostu kankası bile anlamayınca koyuyo yaa...
    not:amacım sadece içimi dökmekti..

arkadaşım yalancılık sende huy olmuş allah akıl fikir versin

quote:

benimkiler takmış yok efendim amerika'da burslu master yapıcakmışım avrupa'da olmazmış orada eğitim kötüymüş yok neymiş master yapmayan iş bulamazmış !?! Okumaktan çok bıktım ya master yapmak istemiyorum araştırdım çok da artısını göremedim açıkçası ama benimkiler takmış yapacaksın diye ama para da vermek istemiyolar işe bak. Masterın ne artıları var arkadaşlar gerçekten çok katkısı olur mu ?? Bir de demiyolar mı mezun olup da iki milyar maaşa razı mı olcan olmayıp napcan be?? Neyse master gerçekten önemli mi arkadaşlar ???

not: eğitimden buraya taşıdım burası daha kalabalık:)

quote:

biz de dört kişilik bir aileyiz ayda rahat 10-15milyar giriyor eve ama daha bir araba bile alamadık çünkü ev aldık ve yıllardır onun kredisini ödüyoruz evi olanlar çok şanslı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonpareil -- 16 Ağustos 2009; 14:10:33 >

• Bekar arkadaşlara bir tavsiye.
    Eğer ev sahibi değilseniz ve 2500tl +geliriniz yoksa evlenirken çok iyi düşünün.
    Geçim sıkıntısı insanı öyle bir hale getirirki canınızdan bıkarsınız.Oturduğumuz sokaktan örnek vereyim bu ekonomik krizde beş komşumun eşi evi terk etti.Esnaf derseniz çoğu ruh hastası oldu çıktı krizden önce yanımda 32 eleman çalışıyordu sekizini 6 ay önce çıkarmak zorunda kaldım henüz hiçbiri
    iş bulamamış.Vicdan azabı duyuyorum ama yapmak zorundaydım yani arkadaşlar şunu demek istiyorum olan işinize fazla güvenmeyin mümkünse birikim yapmaya çalışın.Bu saydıklarımdan daha önemlisi eşinizi çok iyi seçin varlığı ve yokluğu bilsin ve mümkünse çalışan biri olsunki halden anlasın.
    Yukarıda bir arkadaş kadınlarında çalışmak zorunda olduğundan bahsetmiş şu anda bütün dünyada kadın erkek çalışmak zorunda.
    Üreten insan en makbul insandır kendini geliştirme şansı bulur insanoğlu dünyaya üretmek için gelmiştir tüketmek için değil.
    Arkadaşlar biraz konu dışı oldu kusura bakmayın ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla şimdiki gençlerin en çok yaptığı hata hiç bir hazırlık yapmadan evleniyorlar sonuç olarak her iki tarafada yazık oluyor kalın sağlıcakla.

• Vallahi 17 yaşındayım ileride istediğim bölümü kazanırsam bitirirsem iş bulursam alıcağım maaş en fazla 2000lira olur diye tahmin ediyorum çok daha fazla olabilir ama çok daha azda olabilir eğer alıcağım maaş 5000lira bile olsa şu anda evlilik çocuk düşünmüyorum belki beraber olucağım insan olabilir ama çocuk falan çok uzak bugün babama böyle söylediğimde bende senin gibiydim diyor arkadaşlar 19-20yaşında evlendi ben erteleye erteleye 25e kadar erteledim diyor.Gerçi kendisi uzun yol şöförü sonuçta bir düzen istiyor fakat ben ileride şuan oturduğum yerde 1500liraya iş bulsam kendi evimizde var çıakrım kendi evime tek başıma yaşarım diye düşünüyorum ama babamın dediği gibi ileride kararım değişirse evlenmeye kalkarsam en az 2000-2500lira maaş almam gerek diye düşünüyorum ve evleniceğim kşiininde çalışması gerekiyor ve kesinlikle çocuk düşünmüyorum.

• 2 kişi annem ve ben 1.500 lira ile geçiniyoruz babam vefat etti ev kendimizin kira yok, sadece elektrik,su, yemek masrafı doğalgaz derdi yok Antalyalıyız çok şükür gayet rahat bir şekilde geçiniyoruz.Bence şehre bağlı biraz ne kadarın gerektiği
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonpareil

...

tanımadan suçlamak kolay üç mesajımda da yalanım yok sana birşey kanıtlamak zorunda da değilim aslında ama konu sapmasın diye pm atarım akşama doğru şu an vaktim yok.
  • len saçmalamayım ne 4-5 milyarı o parayla 5-6 senede evde arabada alırsın ya ne yapıyonuz parayı anlamıyomki
  • 3000 ytl rahat yaşarsın. 2000 ytl borcun olmaz. 1500 karın tokluğu. 1000 ytl kredi kartıyla ilerlersin hayatta. asgari ücret Allah yardımcın olsun.
  • quote:

biz de dört kişilik bir aileyiz ayda rahat 10-15milyar giriyor eve ama daha bir araba bile alamadık çünkü ev aldık ve yıllardır onun kredisini ödüyoruz evi olanlar çok şanslı..

10 ile 15 milyar arasında pek fark yok sanırım. böyle yazdığına göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcountry

quote:

10-15 milyar? Ben eğitimimi tamamlayacak parayı bulamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcountry

quote:

..

pm atacaktım ama buraya yazayım. Evet, pek fark yok kendi işimiz olduğu için 30'da oluyor 10'da.
    edit:konuyu saptırmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 16 Ağustos 2009; 16:56:03 >
  • Çalışan bir eş bulun en mantıklısı.Neden erkekte oluyor ki evi geçindirme yükümlülüğü?Kızı isterken ''oğlumuzu ne iş yapıyor'' diye sorup mesleği söleyince surat asıyolar (ben 15 yaşındayım kendimden bahsetmiyorum burda ).''Senin kızın ne iş yapıyor? '' diye soracaksın o anda.
  • Har Vurup Harman Savurursan Değil 2500 5000le Bile Geçinemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

Bekar arkadaşlara bir tavsiye.
    Eğer ev sahibi değilseniz ve 2500tl +geliriniz yoksa evlenirken çok iyi düşünün.
    Geçim sıkıntısı insanı öyle bir hale getirirki canınızdan bıkarsınız.Oturduğumuz sokaktan örnek vereyim bu ekonomik krizde beş komşumun eşi evi terk etti.Esnaf derseniz çoğu ruh hastası oldu çıktı krizden önce yanımda 32 eleman çalışıyordu sekizini 6 ay önce çıkarmak zorunda kaldım henüz hiçbiri
    iş bulamamış.Vicdan azabı duyuyorum ama yapmak zorundaydım yani arkadaşlar şunu demek istiyorum olan işinize fazla güvenmeyin mümkünse birikim yapmaya çalışın.Bu saydıklarımdan daha önemlisi eşinizi çok iyi seçin varlığı ve yokluğu bilsin ve mümkünse çalışan biri olsunki halden anlasın.
    Yukarıda bir arkadaş kadınlarında çalışmak zorunda olduğundan bahsetmiş şu anda bütün dünyada kadın erkek çalışmak zorunda.
    Üreten insan en makbul insandır kendini geliştirme şansı bulur insanoğlu dünyaya üretmek için gelmiştir tüketmek için değil.
    Arkadaşlar biraz konu dışı oldu kusura bakmayın ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla şimdiki gençlerin en çok yaptığı hata hiç bir hazırlık yapmadan evleniyorlar sonuç olarak her iki tarafada yazık oluyor kalın sağlıcakla.

çok güzel yazmışsınız. inşallah okurlar da biraz olsun bişeyler kaparlar bu yazınızdan.

• 1000 ytl zor geçiniyorum ben kıyafet vs yok günlük harçlık sadece.Ailemle kalıyorum
  • quote:

herhalde malikane aldınız krediyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonpareil

maaşım 2500 tl yeni evleniyorum geçinebilirmiyim diye düşünüyorum gerisini var sen düşün

hocam ayağını yorganına göre uzatacaksın lafını yaz bir yere
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.