Ankara'da her saniye para hesabı yapmaedan, hergün makarna noodle veya okul yemegi yemeden, haftada 1-2 gün dısarı cıkarak, arada dısardan kalıtelı yemek cagırarak ama genelde evde yaparak, kıyafet vs hicbir konuda kendini "aşırı" kısıtlamadan bir ogrencinin aylık gideri ortalama ne kadar olur ? Barınma 1+1 ev olacak ama kirayı hesaba katmayın o haric hesaplıyorum. 1) elektrik su dogal gaz 2) ulasım, hergün otobüsle metroya metrodan kampuse ordan otobusle bölüme arada sırada da taxi 3) yemek 4) gezme 5) diger ihtiyaclar alısveris vs bu 5inin toplamı kira haric yaklasık ne kadar eder ? Bilenler lütfen okuyup gecmesin. |
Ankara'da iyi bir öğrencilik için aylık gider ?

-
-
YAVAŞŞ YAVVAŞ EANNKARAAA MÜJDELER OLSU NSANA
-
10-12ksi var hatta elektrik su doğalgaz yazmışsın tutar ya bayağı (kira dahil)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 30 Ağustos 2022; 14:39:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
12 mi :d kira haric dedim knk. faturalar + ulasım(toplu tasıma)+ yemek(genelde ucuz arada dısardan)+ arada sırada gezme ve alısveris 12k mı tutuyor :D yemegi hergün makarna gezmeyi de ayda 1e düsür insanı bi fiyat soyle hocam kira haric 12k ne ayda 16k yük olamam
-
Hocam kısıtlamadan diyince öyle yazdım da çok sık giden ve arasıra belli süre ankarada kalan biri olarak Kızılayda şuan çıksaniz disari zaten 100 lira falan uçuyor direk. Kısıtlı haliyle söylersem kira haric fatura dedikleriniz vs 5 tutar herhalde tabi doğalgaz vs ne kadar yaktığıniz da önemli ama daha düşüğe de yaşanır tabi de fatura alışveriş (hele mutfak) yük oluyor bayağı, kira ve gezme masrafı için hangi ilçe olduğu da önemli gerçi
Tavan yok.
Yemek çok lüks oldu. Kampüs dışı içecek+patates ile beraber menü olanların fiyat üzmeye başladı. (Fiyatlar çok değişiyor 34 TL Pidem reis de var çok rahat 70Tl civarları var.)
Kıyafetler de son zammı yemiş afied olmuş. Sürekli almazsın ama 3-5 parça iyi markadan outlet/indirim olmadan almak üzebilir.
Metro/otobüs ucuz ama taksi mesafeye bağlı olarak git/gel üzer.
Bu gider konusunu kişi kendi tecrübe etmeli.
Genel olarak ne kadar para ayırırsan o kadar harcarsın. Para az az harcama, para çok çok harcama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
min 7k diye yorumladım
-
faturalar
elektrik 200
su 150
internet 150
telefon 70
kışın doğalgaz 400
970 tl düz hesap 1k de
haftada 3 kere dışarı çıktığını varsayarsak dışarda yemek yiyince min 70 tl tutuyor haftada 210 tl diyelim arada sinemaya falan da gittigini varsayarsak ayda 1000 tl de buraya de en az o da yani başka şeyler de yapacaksan daha fazla tutar
bir öğrenci bence yemek yapmayı bilmeli özellikle şu ekonomide evde kendin yaptığını varsayarsak haftanın 2 günü tavuk veya kırmızı et alıcam diyorsan sırf oraya ayda 600-700 tl gider, kahvaltılıktı vs. oydu buydu rahat 2000 tl çıkar gıda masrafı.
ankarada akbil abonman ücreti 90 tlymiş aylık yol parasını ordan kurtarırsın 225 basım 90 tl
her ay kıyafet alırsan şuan en dandik kıyafetler 300 tl olmuş 2 parça kıyafet alsan 1000lik oluyorsun neredeyse oradan hesapla
net bi sayı kimse söyleyemez fakat kira hariç min 4000 max 6000 tutar senin harcamana göre değişir her ay. kira hariç 10k falan diyenler boş yapmış yani, sigara alkolü hesaba katmadım bunları çok tüketiyorsan daha fazla tutar
-
sagol hocam. up
-
Kira hariç 4-5k'ya yaşarsın. Alkol ve sigara yok saydım. Sigarayı eklersen direkt ayda +1k yapıyor zaten.
-
Aga kira haric zaten ort 5k gitse adam 4-5k da kira verse 10 zaten
yaz ayında bize elektrik 1400 geldi nasıl 200 gelicek ankarada merak ettim hiç mi elektrikli eşyanız yok aw klimaları çıkart en az 500 gelir elektrik
-
5k ya halledilir
Ankara'da parkta oturmak, bara gidip dart oynamak hariç yapabileceğin bir şey yok. Hava soğuyunca park yerini kafelere bırakır ki baya sıkıntıya girer ekonomin, bar için yüzüncü yıl merkez çarşıdaki barlara gidersin daha ucuz ya da beşevlerde vardır birkaç ucuz yer. Su için mansur yavaş %50 alıyordu öğrencilerden elektrikte vs var mı bilmiyorum onu ayarla. Ulaşım konusunu boşver en ucuz o abonman alıyorsun en son ben 60a fln yaptırdım da en son bilmiyorum yalnız sen nedne uzaktan ev tuttun ev tutmanın anlamı ne yakında kalmıyorsan okula. kendin yemek yaparsan yemek gideri 1200-1500 arası tutar ki sen zenginsin taksinin varlığını bildiğine göre dışarıda çok yersin 1k dışarıdan yersin yemeği 2.5a kapatırsın fatura kışın 1kya yakın gelir telefon internet dahil. market alışverişini gimatgrossdan yaparsan %20 düşer mutfak masrafı ucuz bayağı ora. alkol ve gezme olayına göre değişir gezme zaten ankara içinde olmaz ankara iğrenç bir şehir gezilcek bir tarafı yok yht atlayıp eskişehir istannbul vs yaparsan 800 aylık gider. rahat güzel bir öğrenci hayatı için min 5k gider. sadece yaşamak için min 2k gider.
-
Sizin sayaç bozuk bence hocam xd
1400 mü? sizde sıkıntı var istanbulda yaşıyorum 250 civarı geliyor her ay etrafımdaki herkesin de bu civarda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya usta boyle sorular çok sacma şimdi dışarı çıkmak demişsin 2 bira içip dönmek de var bir aylık bursu pavyona gömmek de var misal. 2 3 bira icer dönerim diyorsan karıya kıza fazla para yediren bı salak değilsen 4k yeter bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
stadyum ışığı mı kullaniyonuz hocam 1400 ne
Duruma göre en iyi ihtimalle min 20
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- itü yatay geçiş
- hava harp okulu nasıl kazanılır
- venegis xr 37.5 mg kullanıcı yorumları
- veterinerlik neden 5 yıl
- gata askeri doktor maaşları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X