Şimdi Ara

Hacettepe ye yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bu yıl 203k sıralama ile dandik bir üniversite kazandım. bölümüm makina mühendisliği bölümün tek iyi yanı%100 İngilizce olması. Ben aslında sınava tekrar hazırlanmak istemiştim fakat ailesel sebeplerden dolayı bu yıl gitmek zorunda kaldım. Sorum şu ki ben Hacettepe ye yatay geçiş yapmak istiyorum. Bu yıl hazırlık göreceğim hazırlık da hem köpek gibi ingilizce çalışacağım hem de birinci sınıfın derslerini çalışacağım. Yani ortalamamı çok yüksek yapmayı planlıyorum. Sizce tüm notlarım çok güzel olsa hacettepeye yatay geçiş yapabilir miyim. Örnek veriyorum 4 üzerinden ortalamam 3.9 olursa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam belki Hacettepe olmaz ama diğer okullar olur? Kim bilir 50-60-70k bandındaki okullara geçebilirsiniz belki. Belki daha da iyisi olur Sonuçta koşulları sağladıktan sonra yatay geçiş şans işi. Bir bakmışsınız kimse başvurmaz sizin başvurduğunuz okula geçersiniz. Bence yapabildiğiniz kadar yere başvuru yapın.

Ama İngilizce büyük sorun. Her okulun gidip muafiyet sınavına mı gireceksiniz? Tamam bir tanesine girersiniz belki de ama birden fazla başvuru yapmak isteyen için çok büyük sıkıntı. En mantıklısı Toefl veya Ielts'e girmek gibi duruyor çoklu başvuru yapmak için.

Edit: İngilizce sorun derken bu sorun zaten İngilizcesi hazırlık atlayabilecek düzeyde olabilenler için sorun. İngilizcesi hiç olmayanlar için sorun demek az kalır. Felaket.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Hacettepe Üniversitesi Yatay Geçiş Başvuru Kılavuzu

Hacettepe Üniversitesi'ne yatay geçiş yapmak için gerekli şartlar ve başvuru süreci hakkında bilgilere ulaşmak üzere doğru yerdesiniz. Bu kılavuzda, başvuru koşullarından değerlendirme kriterlerine kadar tüm detayları bulabilirsiniz.

Başvuru Koşulları

• Başvuracak öğrencilerin, kayıtlı oldukları üniversitedeki genel not ortalamalarının en az 3,00 olması gerekmektedir.
    • Öğrencilerin başvurmak istedikleri Hacettepe Üniversitesi programının taban puanını karşılamaları gerekmektedir.
    • Öğrencilerin, başvurdukları programla ilgili en az 30 AKTS kredi almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru Süreci

• Başvurular, Hacettepe Üniversitesi'nin resmi web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapılmaktadır.
    • Başvuru dönemi genellikle Temmuz-Ağustos ayları arasındadır.
    • Başvurular, gerekli belgelerle birlikte tamamlanmalıdır.

Değerlendirme Kriterleri

Hacettepe Üniversitesi yatay geçiş başvuruları, aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilmektedir:

• Genel not ortalaması (%50)
    • Başvurulan programın taban puanı (%25)
    • İlgili programla alınan AKTS kredileri (%25)

Sonuç

Hacettepe Üniversitesi yatay geçiş başvurusu yapmayı düşünen öğrenciler, başvuru koşullarını dikkatlice incelemeli ve eksiksiz bir başvuru dosyası hazırlamalıdırlar. Başvuru süreci ve değerlendirme kriterleri hakkında detaylı bilgi için Hacettepe Üniversitesi'nin resmi web sitesine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam malesef ösym puanınıza bakıyorlar heves kırıcı yanıysa bazı okullarda %50 bazılarında %90 hacettepede kaç bulamadım bir türlü ama ösym puanınız kötüyse ( ne kadar kötü oldugunua ve geçmek istediğiniz yere göre ) iş çok çok zor . Ben de deü bilgisayardan başka yerlere geçmek için bakınıyorum ama yok işte ... iyte bile %90 ösym puanına bakıyor %10 ortalama .
  • Sadece boğaziçi üniversitesi bakmıyor onlarda seni hem mülakata hem de temel bilim sınavına sokuyorlar bir de ingilizce muafiyet
  • quote:

Orijinalden alıntı: exploitt

Hocam malesef ösym puanınıza bakıyorlar heves kırıcı yanıysa bazı okullarda %50 bazılarında %90 hacettepede kaç bulamadım bir türlü ama ösym puanınız kötüyse ( ne kadar kötü oldugunua ve geçmek istediğiniz yere göre ) iş çok çok zor . Ben de deü bilgisayardan başka yerlere geçmek için bakınıyorum ama yok işte ... iyte bile %90 ösym puanına bakıyor %10 ortalama .
    Yani hayal mi oldu Hacettepe :(
    Bölüm birincisi olsam bile geçemez miyim ya

• Sizden daha iyi biri basvurursa nesela 50k ortalamaniz 4 olsa bile gecemezsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 203k sıralama ile 4 ortalama yapsan bile geçemezsin, kırık OBP ile girsen şansın daha yüksek olur öyle diyeyim.
  • ÖSYM Puanın/Bölümün ÖSYM Taban Puanı x 0,8 + Not Ortalaman x 0,2

genellikle böyle hesaplanıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KOCAELİ TIP YATAY GEÇİŞ
    7 yıl önce açıldı
    Hacettepe tıp yatay geçiş
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hazırlık okuyacaksanız kırık obp ile tekrar sınava girmeniz daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pippuri

Hazırlık okuyacaksanız kırık obp ile tekrar sınava girmeniz daha mantıklı.
    Okul puanı 72 kırık obp ile beni herhalde rahat 25-30k geriye atar. Zaten Hacettepe makina mühendisliği 29k. Yanı sınava hazırlıktayken bile hazirlansam kazanmam imkansız gibi :(

• Hocam belki Hacettepe olmaz ama diğer okullar olur? Kim bilir 50-60-70k bandındaki okullara geçebilirsiniz belki. Belki daha da iyisi olur Sonuçta koşulları sağladıktan sonra yatay geçiş şans işi. Bir bakmışsınız kimse başvurmaz sizin başvurduğunuz okula geçersiniz. Bence yapabildiğiniz kadar yere başvuru yapın.

Ama İngilizce büyük sorun. Her okulun gidip muafiyet sınavına mı gireceksiniz? Tamam bir tanesine girersiniz belki de ama birden fazla başvuru yapmak isteyen için çok büyük sıkıntı. En mantıklısı Toefl veya Ielts'e girmek gibi duruyor çoklu başvuru yapmak için.

Edit: İngilizce sorun derken bu sorun zaten İngilizcesi hazırlık atlayabilecek düzeyde olabilenler için sorun. İngilizcesi hiç olmayanlar için sorun demek az kalır. Felaket.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 8 Eylül 2019; 0:1:38 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.