Şimdi Ara

YTÜ'DEN İTÜYE YATAY GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR YTÜ'DEKİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ TUTUYOR AMA İTÜ İSTİORUM..

SORUM ŞU YTÜ MAKİNAYA GİDİP ORADAN YATAY GEÇİŞ YAPMA MI DAHA KOLAY YOKSA İTÜ'DE KAZANDIĞIM HERHANGİBİR MÜHENDİSLİĞE(KİMYA ,GEMİ,..) GİDİP ORADAN YATAY GEÇİŞ YAPMAK MI DAHA KOLAY OLUR ?

• Ben de merak ediyorum...Up
  • Hangisi daha zordur bilmem. Ama okul yerine bölüm seçmeni tavsiye ederim. Eğer geçiş için gerekli şartları sağlayamazsan istediğin okulda okumak yerine istediğin bölümde okumak çok daha kolay olacaktır.
  • Takip.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up.....
  • yardım edebilicek yok mu?
  • Her üniversitenin yök yasaları altında kendilerince yatay geçiş kuralları var bazıları üniversitede yaptığın not ortalaması ile alırken bazıları merkezi yerleştirme puanı+not ortalamasına bakıyor. İtü'ye yatay geçiş için sadece not ortalaması yeterli ama şöyle bir sorun var ki kontenjan 4 kişi. Rahat bi 4/3.5 gibi bir ortalama yapmak gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KOCAELİ TIP YATAY GEÇİŞ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YTÜ yazıp İTÜ ye geçmek daha kolaydır. Ama YTÜ'de ben burayı sevmedim diyerek dersleri bırakıp not ortalaman düşerse geçemezsin. Not ortalaman yüksek olursa kesin girersin
  • yatay geçiş çok uğraştırır. en iyisi mezuna kal yada ytü de istediğin bölümü okumak bence.
  • 18 K DAYIM İTÜ İÇİN MEZUNA KALMAYA DEYMEZ DİYE DÜŞÜNÜORUM... YÜKSEK ORTALAMA İLE GEÇİŞ YAPMAM LAZIM SANIRIM İNŞ YTÜ DE BUNU YAPABİLİRİM
  • İTÜ'nün kendi içinde bölümler arası yatay geçiş yapmak BAZI BÖLÜMLER için kolay diye biliyorum. Makinede bunlardan biri. 10+ kişilik bir kontenjan açılıyor diye biliyorum ve ortalamada 3.00 üzeri olsun çok rahat geçiyorsun. Elektrik yazıp da makineye geçmeye çalışan arkadaşlarım var oradan biliyorum. Bende makine okuyorum ayrıca. Bu tarz okul içi bölümler arası geçiş için bilgiler ve şartları okulun sitesinde bulabilirsin. Verdiğim bilgilerin doğruluğunu iyice araştırmanı öneriyorum çünkü bende tam olarak emin değilim. Yanlış bilgi kurbanı olma önemli bir karar vereceksin sonuçta. Sakın mezuna da kalayım deme yıldız makine de çok kalite bir bölüm. Özellikle ısı alanında Türkiye'de bir numaralı makine bölümü diye duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibil

İTÜ'nün kendi içinde bölümler arası yatay geçiş yapmak BAZI BÖLÜMLER için kolay diye biliyorum. Makinede bunlardan biri. 10+ kişilik bir kontenjan açılıyor diye biliyorum ve ortalamada 3.00 üzeri olsun çok rahat geçiyorsun. Elektrik yazıp da makineye geçmeye çalışan arkadaşlarım var oradan biliyorum. Bende makine okuyorum ayrıca. Bu tarz okul içi bölümler arası geçiş için bilgiler ve şartları okulun sitesinde bulabilirsin. Verdiğim bilgilerin doğruluğunu iyice araştırmanı öneriyorum çünkü bende tam olarak emin değilim. Yanlış bilgi kurbanı olma önemli bir karar vereceksin sonuçta. Sakın mezuna da kalayım deme yıldız makine de çok kalite bir bölüm. Özellikle ısı alanında Türkiye'de bir numaralı makine bölümü diye duymuştum.

ytü makinadan geçiş zormudur peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk96.

quote:

İTÜ'nün kendi içinde bölümler arası yatay geçiş yapmak BAZI BÖLÜMLER için kolay diye biliyorum. Makinede bunlardan biri. 10+ kişilik bir kontenjan açılıyor diye biliyorum ve ortalamada 3.00 üzeri olsun çok rahat geçiyorsun. Elektrik yazıp da makineye geçmeye çalışan arkadaşlarım var oradan biliyorum. Bende makine okuyorum ayrıca. Bu tarz okul içi bölümler arası geçiş için bilgiler ve şartları okulun sitesinde bulabilirsin. Verdiğim bilgilerin doğruluğunu iyice araştırmanı öneriyorum çünkü bende tam olarak emin değilim. Yanlış bilgi kurbanı olma önemli bir karar vereceksin sonuçta. Sakın mezuna da kalayım deme yıldız makine de çok kalite bir bölüm. Özellikle ısı alanında Türkiye'de bir numaralı makine bölümü diye duymuştum.

O konuda hiç bir bilgim yok maalesef. Ama okullar arası yatay geçiş her zaman bir tık daha zor olmuştur. Sonuçta istanbulda dünya kadar okul var ve bu okullarda makine bölümü okuyan çoğu insan itü ye geçmek isteyecektir diye düşünüyorum. Sırf yıldızda bile 500 küsur makineci var gerisini sen hayal et.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk96.

quote:

O konuda hiç bir bilgim yok maalesef. Ama okullar arası yatay geçiş her zaman bir tık daha zor olmuştur. Sonuçta istanbulda dünya kadar okul var ve bu okullarda makine bölümü okuyan çoğu insan itü ye geçmek isteyecektir diye düşünüyorum. Sırf yıldızda bile 500 küsur makineci var gerisini sen hayal et.

tercihim en kilit noktası burası işte...ytü ye gidip ordan geçiş yapabilirim(zor oldunu düşünüorum bende) yada itüde tutan mühendisliğe gidip oradan geçiş yapabilirim ama yapamassamda ortada kalırım ...kararsızım...

ytü den gelen gördün mü hiç itüde arkdaşlarından felan

• 27200 sıralamam ytü makina dan itü ye geçilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk96. U kullanıcısına yanıt
    İTÜ için mezuna kalmak gereksiz diyorsan sen de İTÜ için gereksizsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obi-1 Kenobi

İTÜ için mezuna kalmak gereksiz diyorsan sen de İTÜ için gereksizsin.

dostum saten 18k dayım 1 sene daha hazırlanırsam 2k- 3k ya çekerim diye düşünüorum ve bu skorla tıp yazarım istanbulda yada boğaziçi zorlarım ondan dolayı ..
  • Up sonuc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk96. U kullanıcısına yanıt
    sonuc nedir hocam ??
  • Nolldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.