Şimdi Ara

deü’den itü/ytü/gtü yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. YKS 2020 sıralamam 28k geldi (481puan) ve son tercihim olan Dokuz Eylül Bilgisayar Mühendisliğine yerleştim ama onun üzerinde 2019 da 27k ile kapatan Gebze Teknik Üniversitesi Bilg. Müh. vardı ve hedefim oydu aslında. Şimdi sorum şu, eğer ortalamamı yüksek tutarsam Gebze bilgisayara yatay geçiş yapabilir miyim? yatay geçişte not ortalaması mı daha önemlidir yoksa yks sıralaması mı? çünkü GTÜ tutmadı yani sıralamamın üstünde ama not ortalamamı yüksek tutarsam geçebilir miyim? ikisi de dikkate alınıyorsa hangi oranda dikkate alınıyor? yani hangisi daha önemli vb? not ortalaması mı sıralama mı? İnternetten hangi yıla ait olduğunu göremediğim GTÜ yatay geçiş yönergesini okudum şöyle diyordu: eğer merkezi sınav puanı üniversitenin puanına eşit veya yüksekse not ortalamasının 3,00/4,00 olması şartı aranır, ama eğer bu şart sağlanamıyorsa (yani yks sınav puanı üniversitenin taban puanından düşükse) not ortalamasının 3,50/4,00 olma şartı aranır. şimdi burada kafama takılan şu: birinin hem puanı üniversitenin taban puanına eşit hem de not ortalaması 3.00 diyelim... benim de puanım tutmuyor ama not ortalamam 3.50... hangi öğrenci alınır, hangisine öncelik verilir, benim bir şansım var mı? çünkü yks sıralamasının çok önemi yoksa itü ve ytü ye de başvurmayı düşünüyorum evet biraz uçuk hayaller olabilir ama sormak istedim emin olmak için... çünkü Gebze Teknik Üniversitesini gerçekten ÇOK istiyorum cevaplarsanız sevinirim. Bilgisi olan biri LÜTFEN cevaplasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oykusuko -- 27 Ağustos 2020; 3:15:30 >

• merkezi geçişlerde not ortalaması filan aranmaz dostum. istersen okula hiç gitme hiç bir sınava girme puanın o seneki okula yetiyorsa merkezi olarak geçebilirsin. bu kanunu okul koyamaz. bu kuralları yök koyuyor ve merkezi geçiş girdiğin yeri beğenmezsen 1 kereye mahsus başka okula ve bölüme geçiş yapmak için kurgulanmıştır.

ortalama ile geçişlerde ise hem yks puanına hem de ortalamana bakılır. Gtü'ye kurum dışı yatay geçişle girmek zordur.Ortalamanın gerçekten yüksek olması gerekiyor. Ama senin şansın sıralamanın zaten okula yakın olması. eğer ortalamanı 3.50 ve üstü tutabilirsen büyük ihtimalle geçersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 27 Ağustos 2020; 7:24:4 >
  • Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    yanıtın için teşekkür ederim çok yardımcı oldun ilerde ne olur bilemem tabii 3,50 not ortalaması gerçekten zor görünüyor ama deneyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gucluturk2018

merkezi geçişlerde not ortalaması filan aranmaz dostum. istersen okula hiç gitme hiç bir sınava girme puanın o seneki okula yetiyorsa merkezi olarak geçebilirsin. bu kanunu okul koyamaz. bu kuralları yök koyuyor ve merkezi geçiş girdiğin yeri beğenmezsen 1 kereye mahsus başka okula ve bölüme geçiş yapmak için kurgulanmıştır.

ortalama ile geçişlerde ise hem yks puanına hem de ortalamana bakılır. Gtü'ye kurum dışı yatay geçişle girmek zordur.Ortalamanın gerçekten yüksek olması gerekiyor. Ama senin şansın sıralamanın zaten okula yakın olması. eğer ortalamanı 3.50 ve üstü tutabilirsen büyük ihtimalle geçersin.
    dediğin doğru olmasına rağmen
    şöyle bir not var - detay

merkezi yatay geçiş kontenjanı okulun kontenjanın %30'u kadar oluyor her sene ve çok yatay geçiş olan olkullarda misal GTÜ'de bu kontenjan dolabiliyor.

böyle olunca sıralamaya göre alıyorlar / puan

• quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

dediğin doğru olmasına rağmen
    şöyle bir not var - detay

merkezi yatay geçiş kontenjanı okulun kontenjanın %30'u kadar oluyor her sene ve çok yatay geçiş olan olkullarda misal GTÜ'de bu kontenjan dolabiliyor.

böyle olunca sıralamaya göre alıyorlar / puan

Alıntıları Göster
    Kanka o kontenjan ilgili yıla yüzde30 olarak veriliyor dolması çok zor . Zaten bu arkadaş kurum dışı yatay geçiş ile gelmek istiyor. 3.5 üstü ortalama ile gelebilir.
  • gebze teknik bilg. müh. bölümüne 2018 yılında 6, 2019'da ise 30 kişi ek madde-1 ile geçmiş. yani 2019'da kontenjan dolmuş.
    yokatlas.yok.gov.tr
    GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Bilgisayar Mühendisliği (104410207) | YÖK Lisans Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=104410207

• Dostum bahsettin uniler arasında bir uçurum yok yatay geçiş yapıp düzenini bozmaya degmez inan. Sektörde öyle değişik unilerden arkadaşın olacak ki bunu anlayacaksın. He DEÜ dan ODTÜ bilkente geçişin mümkünse geç tabii ama diğerleri değmez. Bol bol proje yap iyi ortalama ile bitir, ingilizceni geliştir iyi şirkette başlarsın. Tanidik ege mezunu 2 yıl tecrübe ile 8 alıyor şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fekloooo

gebze teknik bilg. müh. bölümüne 2018 yılında 6, 2019'da ise 30 kişi ek madde-1 ile geçmiş. yani 2019'da kontenjan dolmuş.
    yokatlas.yok.gov.tr
    GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Bilgisayar Mühendisliği (104410207) | YÖK Lisans Atlası
    Hayır sene başına kontenjanın %30 u kadar kontenjan var yani 85 ise genel kontenjan 25-26 her sene için. Hazırlık için 25, birinci sınıf için 25 vs... Kontenjan dolmadı yanına bile yaklaşmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 27 Ağustos 2020; 18:54:29 >

• bahsettiğiniz gibi değil hocam. odtü-itü gibi üniversitelere başvurup puanı yetmesine rağmen kontenjan yetmediği için giremeyenler var. sizin anlattığınız gibi olsa herkes girerdi.

her sınıfa ayrı kontenjan açılmıyor. bölüm kontenjanının %30'u kadar öğrenci alınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fekloooo

gebze teknik bilg. müh. bölümüne 2018 yılında 6, 2019'da ise 30 kişi ek madde-1 ile geçmiş. yani 2019'da kontenjan dolmuş.
    yokatlas.yok.gov.tr
    Ya biraderim bilmiyom ben gtümden uyduruyorum zaten. Toplam 30kişi gelmiş 4 sene için işte Çoğu 2 ve 1e Geldi zaten.

• fekloooo F kullanıcısına yanıt
    Hayır ben kesin bir bilgi ile konuşuyorum. Yorum yapmıyorum dostum. Her sınıf için %30. Giremeyen bazı kuralları esnetmiştir, eksik evrak vermiştir, dil sınavına girmemiştir vs.
    neyini diretiyorsunuz anlamadım gerçekten. yök'ün ek madde-1 yönetmeliği
    www.yok.gov.tr
    YÖK Güz ve Bahar Dönemi Ek Madde 1 Uygulama İlkeleri
    https://www.yok.gov.tr/ogrenci/guz-ve-bahar-donemi-ek-madde-1-uygulama-ilkeleri

8. Yükseköğretim kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90'ı geçmemek üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılmasına (Örneğin; ÖSYS Kılavuzunda Kontenjanı 120 olan bir program için %30 u kadar 36 kontenjan ayrılacak iken, kontenjanı 400 olan bir program için %30'u 120 olmasına rağmen 90 kontenjan ayrılacaktır.)"

kural gayet açık. başvurularda zaten sınıfa falan bakılmıyor.

sizin dediğiniz gibi olsa 80 kişilik bölüme hazırlık dahil 24*5'ten 120 kişilik kontenjan ayrılması gerekiyor. yanlış bilgi veriyorsunuz burada.

eğer başvuru zaten evrak eksikliğinden veya kural ihlalinden reddedilirse bunu bildiriyorlar. puanları yetmesine rağmen kontenjan dolduğu için giremedi adamlar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fekloooo -- 27 Ağustos 2020; 20:8:41 >

• %30 kontenjan bölümün tamamına verilen kontenjan. her sınıfa ayrı kontenjan açılmıyor. böyle bir şeyi ilk kez burada duydum. bu fikre nereden kapıldınız? konuyu açan kişiyi yanlış bilgilendiriyorsunuz.
    Asıl siz bilgisizce diretiyorsunuz. Son kez buraya bir ispat koyuyorum ve konuyu bitiriyorum. Şu linke tıklayın. Bu Özyeğinin Merkezi yatay geçiş kontenjan listesine götürecek sizi. Bakın bakalım sınıfa göre miymiş liste. Daha da tartışmayalım lütfen. Çünkü bilmeden zanlarınızla konuşuyorsunuz burada.

Bir kere kafanızı çalıştırın. Bir adam geldi 2. sınıftan başvurdu diğeri 1. sınıftan hangisini alacaklarına nasıl karar verecekler ? İkisi de ayrı kriterlerde. Ayrı puan ve sıralamalarda . Bu sebeple merkezi yatay geçişte her sınıfa maksimum %30 kontenjan verilir. Bilmediğiniz konular hakkında yorumla insanları yanlış yönlendirmeyin. Bir de doğru bilgi verene yanlış yönlendiriyorsun diyorsunuz.

www.ozyegin.edu.tr
    Merkezi Yerleştirme Puanı ile Kurumlar Arası Yatay Geçiş (Ek Madde-1 uyarınca) | Özyeğin Üniversitesi
    https://www.ozyegin.edu.tr/tr/ogrenci-hizmetleri/basvuru-kabul/lisans-programlarina-yatay-gecisler/merkezi-yerlestirme-puani-ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 28 Ağustos 2020; 6:26:53 >

YÖK'ün yönetmeliğini paylaşmama rağmen hala aynı şeyi anlatıp duruyorsunuz. Yanlış bilgi veren sizsiniz. Her sınıfa ayrı kontenjan açıldığı yok inanmıyorsanız arayın YÖK'ü sorun. Öyle olsa merkezi yatay geçişle kontenjan yetmediği için geçiş yapamayanlar olmazdı. YÖK değerlendirmeyi üniversite insiyatifine bırakıyor. Belli bir kural yok o konuda.
  • Neyse tamam arkadaşım. Sana ispat sundum hala tatmin olmuyorsun. Mevlananın dediği gibi 1 ispat ile 100 alimi yendim ama 100 ispat ile bir cahili yenemedim. Neye inanmak istiyorsan ona inan.

Akademisyen bir arkadaşın, bir abin varsa sor anlatsın sana belliki bize inanmayacaksın.
  • bu işlerle "akademisyenler, abiler" ilgilenmiyor. yök bakıyor. arayıp sorun bakalım ne diyecekler size.

cahil babandır bu arada.

her sınıfa %30 kontenjan verilse hazırlık dahil 5 ile çarpsan %150 ediyor. resmen ösym sınavı ile yerleşenlerden daha fazla kişiye merkezi geçiş kontenjanı açılıyor demek bu. şuradaki mantıksızlığı kavrayamayacak adam gelip bana cahil diye laf etmesin. daha yönetmeliği okuyup anlayamıyorsun bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fekloooo -- 28 Ağustos 2020; 9:23:24 >
    yahu bu benim yorumun değil kardeşim sen neden hala uzatıyorsun. Bu koca bir üniversitede koca bir bölümde Bölüm Başkanlığı yapan birinin verdiği net bir bilgi. Benim de uygulamada teyit ettiğim bir bilgi. Sen mantığına ters diye hala doğru olmayan bir şeyi savunuyorsun. Bu cahilliktir. Bilgi ile değil fikirle tartışıyorsun benimle sabahtan beri.

O akademisyenler senden benden iyi biliyor müfredatı çünkü onlar uyguluyor bunları. Lütfen ya sen beni blokla ya da ben seni bloklayacağım.

Senin derdin doğruyu bulmak değil tartışmayı kazanmak çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 28 Ağustos 2020; 18:15:44 >
  • Neyse bu konuyu takip eden arkadaşlar. Yukarıdaki fikri var bilgisi yok arkadaşı takmayın. Ben size ispat sunuyorum.

Bakın Merkezi geçişte istediğiniz sınıfa başvuru yapabilirsiniz. Hazırlıktan 4. sınıfa kadar. Tabi üst sınıflarda intibak vs. olacaktır bunu unutmayın. Her okul, her sınıf için maksimum %30 kontenjan açabilir. Bu hakları var okulların. Bunu Devlet üniversiteleri çoğunlukla kullanıyor. Özel okullarda ise %30 kontenjanın hepsi kullanılmayabiliyor. Nüfus aşırı artar diye bu oranı daha az açıklayabilirler. Bakın bu Özyeğin'in açıklaması

www.ozyegin.edu.tr
    Merkezi Yerleştirme Puanı ile Kurumlar Arası Yatay Geçiş (Ek Madde-1 uyarınca) | Özyeğin Üniversitesi
    https://www.ozyegin.edu.tr/tr/ogrenci-hizmetleri/basvuru-kabul/lisans-programlarina-yatay-gecisler/merkezi-yerlestirme-puani-ile

Kontenjanları koymuşlar

Bu da Gtü'nün açıkladığı kurallar.
    http://www.gtu.edu.tr/Files/UserFiles/81/Yatay_Geci/2019-2020/2019-2020_Ek_Madde-1_Duyuru1.pdf

İstediğiniz sınıfa başvuru yapabileceğinizi de burada belirtiyorlar.

Özetle Merkezi'de bol bol kontenjan var. Geçmek isteyenler gönül rahatlığı ile deneyebilirler.

Bakın bu da 2018- 2019'da Gtü'nün merkezi geçişle aldığı öğrencilerin listesi. Bilgisayar 80 kontenjan idi ama 33 kişi alınmış Merkezi ile. Üşenmezseniz sayabilirsiniz. Bu sayı 2019-2020 döneminde 45 e kadar çıktı Gtü'de . Demek ki toplam kontenjanın %30 u değil sınıf başına kontenjanın %30 'u. Gene bu dosyada ispatlanıyor.

http://www.gtu.edu.tr/Files/UserFiles/81/MERKEZ_YATAY_GEC/2016_GUZ/2018-2019_MYP_Listeeee.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 28 Ağustos 2020; 18:44:39 >

• Harararararara cahil cahil konuşup insan yormayın be kardeşim. Yök her sene için yüzde30 kontenjan ayırıyor tup fakülteleri bunu daraltabiliyor :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.