Şimdi Ara

Mühendislikten Tıpa Yatay Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
9.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta sorduğum şey mümkün mü yapan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mühendislikten Tıpa Yatay Geçiş

Mühendislik alanında eğitim alan ancak tıp alanında kariyer yapmak isteyen kişiler için mühendislikten tıpa yatay geçiş imkanı bulunmaktadır. Bu geçiş, belirli koşulların sağlanması halinde mümkündür.

Türkiye'de mühendislikten tıpa yatay geçiş için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girilmesi gerekmektedir. Sınava, mühendislik fakültelerinden mezun olan veya son sınıf öğrencileri başvurabilir.

DGS'de başarılı olan adaylar, tıp fakültelerindeki kontenjanlar dahilinde tercih yapabilirler. Ancak geçiş için bazı şartlar aranmaktadır. Bunlardan biri, tıp fakültesinin istediği temel tıp derslerinden (anatomi, fizyoloji, biyokimya gibi) en az 15 krediyi almış olmaktır.

Tıptan mühendisliğe yatay geçiş de mümkündür, ancak bunun için tıp fakültesinden mezun olmak gerekmektedir. Ardından, mühendislik fakültelerine başvurarak yatay geçiş işlemleri başlatılabilir.

Mühendislikten tıpa yatay geçiş, zorlu ancak kariyer hedeflerine ulaşmanın bir yoludur. Tıp alanının sunduğu yeni fırsatları keşfetmek isteyen mühendisler, bu seçeneği değerlendirebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Puanınız tutuyor ise merkezi yatay geçiş ile mümkün.
  • Puanım tutuyor hocam hatta bu sene tercih yaptım baya da pişman oldum tma olarak neler yapmam lazım bi bilginiz var mı?
  • adapting A kullanıcısına yanıt
    1 dönem okuyorsunuz kendi okulunuzda, güz dönemi bitince de istediğiniz tıp fakültelerinin merkezi yatay geçiş kontenjanlarını ve gerekli belgeleri duyurular kısmından takip edip belgelerinizi hazırlayıp başvuruyorsunuz. Ara tatilde bazı okullar kadro açmıyor yalnız. Onlardan birini istiyorsanız senenin bitmesini bekleyip yazın belgelerinizi hazırlayıp başvuruyorsunuz. Puanınızın tutması dışında da başka koşul aranmıyor. Sizden yüksek puanlı çok fazla kişi başvurmadığı sürece giriyorsunuz.
  • tıpta dönem kavramı bir yılı karşıladıgı icin guz-bahar diye ayrım yapılmıyor.Yanlıs yonlendirmis olmayım ama sadece sene sonunda gecis yapabilirsin diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için tşekkürler hocam ben dokuz eylül tıpa geçmeyi düşünüyorum ama merkezi yatay geçişle alıyorlar mı bulamadım.
  • Hocam geçmek istediğiniz bölümün fakültesinin sitesinden duyurular bölümünü açıp 2016 aralık ve 2017 ocak duyurularına bakın myp ile öğrenci almış mı? Bende 2018 bahar donemi için MYP ile geçiş yapmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: adapting

Puanım tutuyor hocam hatta bu sene tercih yaptım baya da pişman oldum tma olarak neler yapmam lazım bi bilginiz var mı?

Ben 2016 da tercih yaptım bu yıl 1-15 ağustos arası myp ile yatay geçiş başvuruları açıldığı zaman dokuz eylül tıbba başvuru yaptım. Sonucu bekliyorum. Seneye mesaj atarsanız süreç hakkında bilgi verebilirim.
  • Fatih54102 F kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam teşekkürler.
  • hangi üniversite bölümü ve neden pişman oldunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairaction -- 13 Ağustos 2017; 12:21:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adapting

Tamam hocam teşekkürler.

PM atmamı engellemiş site o yüzden buraya yazıyorum:

>Hocam merkezi yatay geçişte açıkta kalma, kabul edilmeme gibi bir ihtimal var mı?

Eğer kontenjan müsaitse öyle bir ihtimal yok bildiğim kadarıyla.
  • bi sene sonra geçersin ama yazık değil mi hocam? ne istediğini bilmiyor muydun? bir sene kaybetmeye değer miydi?
  • guitarhero111 G kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam.Bu bir seneyi de full ingilizce çalışarak telafi etmeye çalışıcam artık.
  • iyi yapmışsın tıp candır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.