< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Tıp okuyan ve uzmanlık yapan biri hayatını 25 yaşında mı düzene oturtuyor?
|
dostum kafayı mı yedin. Mühendisler kan ağlıyor. Devletin verdiği 3500 tl maaş için birbirlerini kesecekler neredeyse. Bazıları onu da bulamıyor ve düz memur kadrolarına saldırıyor yani 2000 TL maaşa razı
Bunun sebebi son 10 senede iç Anadoluya açılan bir sürü üniversite ve kontrolsüz çoğalan özel üniversiteler. Özel sektörde çalışmak çok zor ve streslidir, gelecek kaygısı da cabası. Teknik meslekler 45 yaşından sonra yapılmaz, yönetici falan olamazsan emekli olana kadar kafe işletirsin. Benim odtü itü mezunu arkadaşlarım var ve pişmanlar. Fıstık gibi bölüm kazanmışsın kıymetini bil sonra çok pişman olursun. 30 yaşında kpss kasmak istemiyorsan efendi efendi okulunu bitir sonra mecburi hizmetini yap, TUS'u kazanmasan bile 4000 tl maaşın olacak. Erken evlenirsin hayatını yoluna sokarsın Mühendis olursan hayatını düzene sokana kadar yaşın 35 olur. O şirketten bu şirkete sürünürsün. Neyse benden bir abi tavsiyesi. Dikkate almak sana kalmış. ben kamuda çalışan bir elektronik mühendisiyim ve bir sürü mühendis arkadaşım var, sakın kendini yakma |
http://www.cci.com.tr/tr/yatirimci-iliskileri/kurumsal-yonetim/ust-duzey-yoneticiler/ tabi canım 45 den sonra hepsi çöp... ama tıpçılara bak bide zevk sefa 4 köşeler. her gün grevdeler ama bakma sen onlara onlar eğlencesine grevdeler.Yahu bu meslek çok zevkli paso tatil biraz hasta yollayın bize diye greve çıkıyolar yoksa 1-2 günlük nöbetleri falan protesto ettikleri yok şimdi biri gelip dicek ki bana neden coca cola'nın mühendislerini yazıyorsun,o adamlar süper bla bla bla..Bak adam yıldızdan makinadan mezun olmuş,şimdi coca cola'da. sen mesleğine dair herhangi bir gelişme kaydetmez,ot gibi yaşarsan sonra kpss sonuçlarını atarsın buraya. LÜTFEN İLGİ VE ALAKANIZA UYGUN MESLEKLER TERCİH EDİNİZ!!! |
Yalnız yazdığın tüm maaşların gerçeği 2 katarı. Devlet mühendise net 6.5-7 bin veriyor, memur kadrolarındakiler 4 bin alıyor. Tus kazanamamış hekimler de 7-8 bin kazanıyor
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 16 Ocak 2016; 15:39:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrystalCacik -- 16 Ocak 2016; 16:02:25 > |
|