Şimdi Ara

ALTINKILIÇ KEFİR 3,25 TL TANSAŞ SÜPER FİYAT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
31.840
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oaston
    Bizim çocuğun doktoru alerjik öksürüğü için antibiyotik vermişti, biz erken yaşta antibiyotiğe karşı olduğumuzdan kullanmak istemiyorduk o zaman bol bol kefir içirin demiş. Kefirin faydalarının da çok olduğunu duyunca içirmeye başladık. Altınkılıç alıyordum, son ikidir ülker aldım hanım beğenmedi altınkılıç daha iyidi dediği için altınkılıça döndük.

    allerjik öksürüğe antibiyotik veren doktordan uzak durun derim (tabi eğer yanlış anlama durumu olmadıysa)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUAVI
    Çok fazla içirmeyin, ekşicilerden birinin dedesi her gün 2 bardak içince gut hastası olmuş.

    gut hastalığı metabolik bir hastalık, kefirden olması mümkün değil
  • ilk başlarda altınkılıç alıyordum şuan radoha'nın keçi sütünden olan kefirden alıyorum.
  • Kefiri evde yapmak icin nerden mayalık kefir almalıyız.
  • Radoha hangi marketlerde satılıyor. Paylaşırsanız minnettar kalırım. Hiç dikkatimi çekmedi, o yüzden soruyorum.


    quote:

    Orijinalden alıntı: asparuhh

    ilk başlarda altınkılıç alıyordum şuan radoha'nın keçi sütünden olan kefirden alıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypericum


    quote:

    Orijinalden alıntı: oaston
    Bizim çocuğun doktoru alerjik öksürüğü için antibiyotik vermişti, biz erken yaşta antibiyotiğe karşı olduğumuzdan kullanmak istemiyorduk o zaman bol bol kefir içirin demiş. Kefirin faydalarının da çok olduğunu duyunca içirmeye başladık. Altınkılıç alıyordum, son ikidir ülker aldım hanım beğenmedi altınkılıç daha iyidi dediği için altınkılıça döndük.

    allerjik öksürüğe antibiyotik veren doktordan uzak durun derim (tabi eğer yanlış anlama durumu olmadıysa)

    Bi ara öksürüğü iyice azmıştı, balgam vs artmıştı kötüye çevirmemesi için o zaman kısa süreli verdi, şurup şeklinde olanından 3-4 gün kullandık sadece.. Doktorumuz fena değil aslında..




  • arkadaş seviyesiz ne çok insan var şu forumda. karşıdakine hiç saygı yok. içiyorlar şarapları kafayı bulup gelip burada kefir konusuna yorum yapıyorlar. (şarabı kefirle hiç denemedim, o yüzdenmi acaba)

    ha altınkılıç ha ülker ne farkeder adam onu beğenmiş. biraz saygılı olun be!!!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c4n

    ALDIĞIM EN İĞRENÇ KEFİRDİR, ÖNCEDEN ÇOK İYİYDİ AMA SONRADAN BOZULAR, İÇİNDE RESMEN SU VAR. ÜLKER İÇİM KEFİRE 4 TL VERİRİM (ŞOK MAĞAZALARINDA) ADAM GİBİ KEFİR İÇERİM


    benim de içtiğim en berbat kefir ülkerinkiydi. Bir daha üste para verseler içmem. Ayrıca 3.25 tl 1 litre kefir için çok da sıcak degil, sonuçta maliyeti nedir bunun.
    Şimdiye kadar içtiğim en iyi kefir ekerin ki, açık ara.

    edit: ha bi de boyle badana ile yazar gibi yazmak ne ola ki? niye bagiriyorsun?
    ortama uymak adap gereğidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 25 Ekim 2010; 23:28:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick

    quote:

    Orijinalden alıntı: c4n

    ALDIĞIM EN İĞRENÇ KEFİRDİR, ÖNCEDEN ÇOK İYİYDİ AMA SONRADAN BOZULAR, İÇİNDE RESMEN SU VAR. ÜLKER İÇİM KEFİRE 4 TL VERİRİM (ŞOK MAĞAZALARINDA) ADAM GİBİ KEFİR İÇERİM


    benim de içtiğim en berbat kefir ülkerinkiydi. Bir daha üste para verseler içmem. Ayrıca 3.25 tl 1 litre kefir için çok da sıcak degil, sonuçta maliyeti nedir bunun.
    Şimdiye kadar içtiğim en iyi kefir ekerin ki, açık ara.

    edit: ha bi de boyle badana ile yazar gibi yazmak ne ola ki? niye bagiriyorsun?
    ortama uymak adap gereğidir.


    bişe demeden önce ya yazdıklarımı adam gibi okuyun ya da okuyan insanların yaptığı gibi susun , adap gereğidir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick

    quote:

    Orijinalden alıntı: c4n

    ALDIĞIM EN İĞRENÇ KEFİRDİR, ÖNCEDEN ÇOK İYİYDİ AMA SONRADAN BOZULAR, İÇİNDE RESMEN SU VAR. ÜLKER İÇİM KEFİRE 4 TL VERİRİM (ŞOK MAĞAZALARINDA) ADAM GİBİ KEFİR İÇERİM


    benim de içtiğim en berbat kefir ülkerinkiydi. Bir daha üste para verseler içmem. Ayrıca 3.25 tl 1 litre kefir için çok da sıcak degil, sonuçta maliyeti nedir bunun.
    Şimdiye kadar içtiğim en iyi kefir ekerin ki, açık ara.

    edit: ha bi de boyle badana ile yazar gibi yazmak ne ola ki? niye bagiriyorsun?
    ortama uymak adap gereğidir.

    cok haklısın böyle buyuk puntolarla yazıp ülkeri övmek diğer markları kotulemek sonrada yazdğımı ıyı okuyun demek, önce sen kendi yazdığını oku,




  • Mısır çarşısında bulabilirsiniz.Küçük bir tüp içinde ,biraz süt içinde tutulan,beyaz krem renkte karnıbahar kıvamında bir organizma.Sütün içerisine koyuyorsunuz ve ertesi gün süzgeçten geçirerek kefir maddesini sütten(kefir haline gelen sütten) ayırıyorsunuz.Süzerken tel süzgeç değil,plastik süzgeç kullanılmasını gerektiğini öğrenmiştim zamanında.Bu arada her işlemden sonra kefir maddesinin büyüdüğünü görmek te çok değişik bir duygu.Sanki bir canlı besliyormuşsunuz gibi oluyor.Şöyle söyleyim;bir kaç hafta içerisinde ilk aldığınız miktarın 4-5 misli kadar büyüyor kefir :) Fakat miktarı çoğalınca sütü daha çabuk sürede mayalıyor.Bu durumda aynı kıvamda aynı miktar kefir elde etmek için belli bir süre sonra kefiri azaltmak,eşe dosta dağıtmak gerekiyor.Bence kefir seven herkes evde bu işi denemeli.Yalnız bir süre sonra her gün yahut 2 günde bir(o zaman daha ekşi oluyor) süzme,temizleme ve yeniden hazırlama işlemini yapmak sıkıcı olabiliyor.Benim bir akrabam ilk aldığı kefiri tam 13 yıldır kullanıyor ve ölmemesi,bozulmaması için tatillere giderken bile yanında götürüyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnessen -- 26 Ekim 2010; 10:28:18 >




  • 13 yil mi? yani bu mikroorganizma degil bildigin hayvan mi diyosun? buyumesi suzgecten gecmemesi falan. daha neler ogrenecegiz. ben yogurt kulturu gibi bir cesit maya saniyordum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Johnessen

    Mısır çarşısında bulabilirsiniz.Küçük bir tüp içinde ,biraz süt içinde tutulan,beyaz krem renkte karnıbahar kıvamında bir organizma.Sütün içerisine koyuyorsunuz ve ertesi gün süzgeçten geçirerek kefir maddesini sütten(kefir haline gelen sütten) ayırıyorsunuz.Süzerken tel süzgeç değil,plastik süzgeç kullanılmasını gerektiğini öğrenmiştim zamanında.Bu arada her işlemden sonra kefir maddesinin büyüdüğünü görmek te çok değişik bir duygu.Sanki bir canlı besliyormuşsunuz gibi oluyor.Şöyle söyleyim;bir kaç hafta içerisinde ilk aldığınız miktarın 4-5 misli kadar büyüyor kefir :) Fakat miktarı çoğalınca sütü daha çabuk sürede mayalıyor.Bu durumda aynı kıvamda aynı miktar kefir elde etmek için belli bir süre sonra kefiri azaltmak,eşe dosta dağıtmak gerekiyor.Bence kefir seven herkes evde bu işi denemeli.Yalnız bir süre sonra her gün yahut 2 günde bir(o zaman daha ekşi oluyor) süzme,temizleme ve yeniden hazırlama işlemini yapmak sıkıcı olabiliyor.Benim bir akrabam ilk aldığı kefiri tam 13 yıldır kullanıyor ve ölmemesi,bozulmaması için tatillere giderken bile yanında götürüyor :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: c4n


    quote:

    Orijinalden alıntı: nicknick

    quote:

    Orijinalden alıntı: c4n

    ALDIĞIM EN İĞRENÇ KEFİRDİR, ÖNCEDEN ÇOK İYİYDİ AMA SONRADAN BOZULAR, İÇİNDE RESMEN SU VAR. ÜLKER İÇİM KEFİRE 4 TL VERİRİM (ŞOK MAĞAZALARINDA) ADAM GİBİ KEFİR İÇERİM


    benim de içtiğim en berbat kefir ülkerinkiydi. Bir daha üste para verseler içmem. Ayrıca 3.25 tl 1 litre kefir için çok da sıcak degil, sonuçta maliyeti nedir bunun.
    Şimdiye kadar içtiğim en iyi kefir ekerin ki, açık ara.

    edit: ha bi de boyle badana ile yazar gibi yazmak ne ola ki? niye bagiriyorsun?
    ortama uymak adap gereğidir.


    bişe demeden önce ya yazdıklarımı adam gibi okuyun ya da okuyan insanların yaptığı gibi susun , adap gereğidir


    adamlığı senden mi öğrenecem bu yaştan sonra?
    hem saygısızca büyük harflerle yaziyorsun hem de utanmadan bi de adamlık mı öğretmeye kalıkıyorsun bana sen?




  • Bildiğimiz tür maya değil.Gerçekten gittikçe büyüyen bir madde(bilimsel terimi bilmiyorum).Sügeçten süzülünce kefir haline gelen süt geçiyor ama kefir hammaddesi süzgeçte kalıyor.Onu yıkıyorsunuz ve yeniden bir kap sütün içine koyuyorsunuz.Bu yazdıklarımın çoğu aldığım zaman bir kağıda yazılı olarak verilmişti bana.
    quote:

    Orijinalden alıntı: koftemofte


    13 yil mi? yani bu mikroorganizma degil bildigin hayvan mi diyosun? buyumesi suzgecten gecmemesi falan. daha neler ogrenecegiz. ben yogurt kulturu gibi bir cesit maya saniyordum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Johnessen

    Mısır çarşısında bulabilirsiniz.Küçük bir tüp içinde ,biraz süt içinde tutulan,beyaz krem renkte karnıbahar kıvamında bir organizma.Sütün içerisine koyuyorsunuz ve ertesi gün süzgeçten geçirerek kefir maddesini sütten(kefir haline gelen sütten) ayırıyorsunuz.Süzerken tel süzgeç değil,plastik süzgeç kullanılmasını gerektiğini öğrenmiştim zamanında.Bu arada her işlemden sonra kefir maddesinin büyüdüğünü görmek te çok değişik bir duygu.Sanki bir canlı besliyormuşsunuz gibi oluyor.Şöyle söyleyim;bir kaç hafta içerisinde ilk aldığınız miktarın 4-5 misli kadar büyüyor kefir :) Fakat miktarı çoğalınca sütü daha çabuk sürede mayalıyor.Bu durumda aynı kıvamda aynı miktar kefir elde etmek için belli bir süre sonra kefiri azaltmak,eşe dosta dağıtmak gerekiyor.Bence kefir seven herkes evde bu işi denemeli.Yalnız bir süre sonra her gün yahut 2 günde bir(o zaman daha ekşi oluyor) süzme,temizleme ve yeniden hazırlama işlemini yapmak sıkıcı olabiliyor.Benim bir akrabam ilk aldığı kefiri tam 13 yıldır kullanıyor ve ölmemesi,bozulmaması için tatillere giderken bile yanında götürüyor :)






  • Ben mayasını yaklaşık birbuçuk yıl önce aldım. Çoğaldıkça çoğalıyor. Fazla miktarı buzdolabında biraz süt ekleyerek donduruyorum. Sonra normal kullandığımı buzluğa atıyorum, buzluktankini çıkartıyorum.. Böylelikle aktivitelerini kaybetmesini engelliyorum.İsteyen olursada veriyorum. iki kaşık kefir mayasıyla bir gün gibi kısa bir sürede oluşuyor.Tabiki sıcak ortamdan bahsediyorum. Fazla bekletilirse ekşime fazla oluyor. Gerçi ekşisi daha faydalıymış araştımam neticelerimde ama içimi pek hoş olmuyor ekşi kefirin. Ayrıca kefirin mümkünse evde yapılması öngörülüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakkin

    Ben mayasını yaklaşık birbuçuk yıl önce aldım. Çoğaldıkça çoğalıyor. Fazla miktarı buzdolabında biraz süt ekleyerek donduruyorum. Sonra normal kullandığımı buzluğa atıyorum, buzluktankini çıkartıyorum.. Böylelikle aktivitelerini kaybetmesini engelliyorum.İsteyen olursada veriyorum. iki kaşık kefir mayasıyla bir gün gibi kısa bir sürede oluşuyor.Tabiki sıcak ortamdan bahsediyorum. Fazla bekletilirse ekşime fazla oluyor. Gerçi ekşisi daha faydalıymış araştımam neticelerimde ama içimi pek hoş olmuyor ekşi kefirin. Ayrıca kefirin mümkünse evde yapılması öngörülüyor.


    kefir cam kapta+ taze sağılmış inek sütü ile tam kıvamında oluyor,paket sütlerin bir çoğuyla ve metal tencerede kefir mayalanmıyor doğru düzgünr, evde yapmak en iyisi ama sağılmış süt bulmak mesele.




  • Ülkerin hiç bir malını almam koruyucu madde kullanmadan hiç bir mamul imal etmiyorlar. muhtemelen o kefirin içinde bile koruyucu madde vardır 2 sene saklasanız bile bozulmaz. yoğurtları bile bozulmuyor.
  • yarın mısır çarşısındayım. bakalım kefir kültürü alabilecek miyiz. evde sütten yoğurt yapmaktan daha kolay sonuçta..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johnessen

    Mısır çarşısında bulabilirsiniz.Küçük bir tüp içinde ,biraz süt içinde tutulan,beyaz krem renkte karnıbahar kıvamında bir organizma.Sütün içerisine koyuyorsunuz ve ertesi gün süzgeçten geçirerek kefir maddesini sütten(kefir haline gelen sütten) ayırıyorsunuz.Süzerken tel süzgeç değil,plastik süzgeç kullanılmasını gerektiğini öğrenmiştim zamanında.Bu arada her işlemden sonra kefir maddesinin büyüdüğünü görmek te çok değişik bir duygu.Sanki bir canlı besliyormuşsunuz gibi oluyor.Şöyle söyleyim;bir kaç hafta içerisinde ilk aldığınız miktarın 4-5 misli kadar büyüyor kefir :) Fakat miktarı çoğalınca sütü daha çabuk sürede mayalıyor.Bu durumda aynı kıvamda aynı miktar kefir elde etmek için belli bir süre sonra kefiri azaltmak,eşe dosta dağıtmak gerekiyor.Bence kefir seven herkes evde bu işi denemeli.Yalnız bir süre sonra her gün yahut 2 günde bir(o zaman daha ekşi oluyor) süzme,temizleme ve yeniden hazırlama işlemini yapmak sıkıcı olabiliyor.Benim bir akrabam ilk aldığı kefiri tam 13 yıldır kullanıyor ve ölmemesi,bozulmaması için tatillere giderken bile yanında götürüyor :)

    mısır çarşısına gittiğimde itimat peynirciliği gösterdiler kefir için.. ama o da yok dedi kefir mayasına.. siz nerden aldınız hatırlıyor musunuz




  • Eski konuları hortlatmaktan ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum. Burası sıcak fırsatlar bölümü. Gün içinde kampanyanın bittiği başlıklar olurken 3 senelik konuyu yeni sanıp okudum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.