Şimdi Ara

Alttan kalan dersleri almaya kredim yetmedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
12.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alttan almam gereken dersler var ama dönemin derslerini aldıktan sonra onlara kredim yetmiyor, 1 kredi ile kaçırıyorum. Bu dönemin 2 kredilik bir dersini almama şansım var mıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kredi Yetmediği İçin Ders Alamadığında Ne Yapmalısın?

Üniversite hayatında, "kredim yetmedi, ders alamadım" durumu öğrenciler için sık karşılaşılan bir sorundur. Derslerin alınması için gerekli kredilerin tamamlanamaması, çeşitli sonuçlara yol açabilir.

Akts Yetmezliği

Üniversitelerde derslerin her birine belirli bir "akts" değeri atanır. Öğrencilerin her dönem almaları gereken minimum akts sayısı bulunur. Kredi yetmediği için ders alamazsanız, gerekli aktsleri tamamlayamayabilirsiniz. Bu da akademik cezalara, hatta dönem kaybına neden olabilir.

Alttan Ders Alma Kredisi

Kredi yetmediği için alamadığınız dersleri daha sonra almanız gerekir. Ancak, bunun için ek bir krediye ihtiyacınız olacaktır. Üniversiteler genellikle öğrencilere alttan ders alma kredisi verir. Ancak bu kredinin miktarı sınırlı olabilir ve her öğrenci için farklılık gösterebilir.

Çözüm Yolları

Kredi yetmediği için ders alamadığınızda, aşağıdaki çözüm yollarını değerlendirebilirsiniz:

• Danışmanına Danış: Ders kredinizin yetmediği konusunda danışmanınıza danışın. Danışmanınız, durumunuza uygun çözümler önerebilir.
    • Alttan Ders Alma Kredisi Al: Üniversitenizin sunduğu alttan ders alma kredisi hakkında bilgi alın. Bu krediyle ek dersler alarak gerekli aktsleri tamamlayabilirsiniz.
    • Dersleri Yaz Okulunda Al: Bazı üniversiteler yaz okulu döneminde dersler açar. Yaz okulunda ek dersler alarak kredi açığınızı kapatabilirsiniz.
    • Harf Notuna Göre Kredi Veren Derslere Yüksel: Bazı dersler, harf notuna göre kredi verebilir. Bu derslere daha yüksek not alarak ek kredi kazanabilirsiniz.
    • Üst Sınıflarda Ek Ders Al: Üst sınıflarda daha fazla kredi alabileceğiniz dersler olabilir. Bu dersleri alarak daha önce alamadığınız dersleri telafi edebilirsiniz.

Kredi yetmediği için ders alamama durumunda panik yapmayın. Danışmanınıza danışarak ve yukarıdaki çözüm yollarını değerlendirerek bu durumu aşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben geçen sene alttan derslerle almam gereken kredinin 1 fazlasıyla ders kaydını yaptım.danışman da onay verdi.senin danışmanla görüşmen lazım.
  • tekir21 kullanıcısına yanıt
    Normalde sistem izin vermiyor 1 kredi fazla almaya, kredi sınırını aştınız diye uyarı verip seçimi kaydetmiyor. Danışman bu sistemi aşabiliyor mu ki?
  • bizim sistem de yerel ve akts bir aradaydı, bende aktsde kredi sorunu oldu.1 kredi fazla ile kayıt yaptım o da onaylandı.sen kayıt yapamıyorsan ya bu dönem bir ders almazsın ya da alttaki dersi 1 kereliğine danışmanınla ertelersin.ama her üniversitenin yönetmeliği farklı oluyor belki üniversitedende erteleme olmayabilir.en iyisi danışmanınla ya da öğrenci işleriyle görüş.
  • tekir21 kullanıcısına yanıt
    Görünen o ki bir dersi almayacağım bu dönem. Önce bi danışmana danışayım yine de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede Alttan Ders Alma
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.