biliyorum yeri degil ama bir de burdaki arkadaslara sormak sitedim belki tecrubesi olan vardir ben yakin tarihte istemeyek de olsa panasonic SA PT 500 sinama sistemi aldim 4+1
bir de 50pv70
gerekli kablalar da ok
film indirmeye basladim deli gibi fakat indirdigim bazi filimlerde alt yazilari goruyor dvd player bazilarini gormuyor altyazilar yok oluyor bilgisayardan bakiyorum burn yaptigim dvd lere bilgisayar goruyor
bu konuda tecrubesi olan arkadaslar varmi
simdiden tesekkuler
Altyazının uzantısından kaynaklanıyor olabilir. .txt, .sub, .srt uzantılı olabiliyor. Senin playerında belki bir tanesine destek veriyordur. Diğer uzantılı altyazıları görmüyor olabilir.
Birde altyazı ve film isminin uzantılar hariç aynı olmasına dikkat etmekte fayda var. Aynı olursa belki altyazıyı seçmene gerek kalmadan otomatik olarak filmle birlikte başlatabilir.
hocam peki bu altyazı formatlarını birbirlerine nasıl çeviriyoruz. orneğin txt yi srt ye nasıl çeviririz ?
quote:
Orjinalden alıntı: osp1905
hocam peki bu altyazı formatlarını birbirlerine nasıl çeviriyoruz. orneğin txt yi srt ye nasıl çeviririz ?
Ben bu iş (altyazı formatı değiştirme) için "Subtitle Workshop" isimli programı kullanıyorum.
arkadaşlar bir sorum olacaktı ; bende samsung dvd hd 870 hdmi çıkışlı player var dvix izlerken alt yazılarda i,ı ler ve bazı harflerde hatalı gösteriyor
bunun sebebi ne olabilir acaba !
saygılar...
Cihazın türkçe karakter desteklemiyor anlaşılan. Varsa eğer türkçe karakteri düzelten firmware yapman lazım. İnternet sitesinde olabilir.
Dostum Nacizane bir önerim olacak.. Madem yeni başladın film indirme işine..Yeni kayıt edeceksin dvd e filmleri.. Forumda görebileceğin bir konuda alt yazıyı filme gömme işlemi yapan bir program var..
onu kullan..Önce bir kaç ayar yap..Font büyüklüğü renk Merkezleme hizalama gibi falan..Sonra O standartta basıp gidersin..Bir filmin içine alt yazı gömmek 1 dk sürüyor..
film ile altyazı uzantılarının birebir aynı olması gerekmektedir. bu şekilde denemelisiniz
quote:
Orjinalden alıntı: zzzzz67
biliyorum yeri degil ama bir de burdaki arkadaslara sormak sitedim belki tecrubesi olan vardir ben yakin tarihte istemeyek de olsa panasonic SA PT 500 sinama sistemi aldim 4+1
bir de 50pv70
gerekli kablalar da ok
film indirmeye basladim deli gibi fakat indirdigim bazi filimlerde alt yazilari goruyor dvd player bazilarini gormuyor altyazilar yok oluyor bilgisayardan bakiyorum burn yaptigim dvd lere bilgisayar goruyor
bu konuda tecrubesi olan arkadaslar varmi
simdiden tesekkuler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme