Şimdi Ara

Am2+ anakart am3 tartismasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim ddr2 am2+ bi anakartım mevcut model:ecs a780gm-a v1.1 simdk benim sorunum am3 bir islemci takmak istiyorum ama am2+olduğu icin takamıyorum bios veya herhangi bi update ile am3 uyumlu yapabilirmiyim sizce ? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler lutfen yardim edin

• ECS'nin sitesinden baktım 2010 yılında yayınladıkları bios güncellemesinde "Support AMD 6 core CPU" yazıyor yani görünen o ki Am3 desteği için bios güncellemesi yayınlanmış. Bios'u indirmek için sayfa linki(4/14/2010 olanı indireceksiniz):http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_DOWNLOAD.aspx?DetailID=892&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0
    Destek listesi linki:http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Support.aspx?DetailID=892&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0

Yalnız bios güncellemek az çok riskli bir iştir eğer güncellerken elektrik giderse veya herhangi bir hata oluşursa anakart tamamen kullanılmaz hale gelir. Ecs bunu kendisi de söylüyor ben de uyarayım. Fakat yine de tercih sizin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bende işlemci yok eski işlemciyi cikarip takma islemi yaparken kirdim ayağını sence ne yapabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: profos1903

Hocam bende işlemci yok eski işlemciyi cikarip takma islemi yaparken kirdim ayağını sence ne yapabilirim

Kaç pin kırıldı hocam? Bir iki pinse sıkıntı yok yine çalışır ancak performans kaybı oluyor tabii.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 5 herhalde ama taktım çalışmıyor anakarta 2 turlu giriyor pinler kırıldığı için

• quote:

Hocam bende işlemci yok eski işlemciyi cikarip takma islemi yaparken kirdim ayağını sence ne yapabilirim

Ucuzdan am2/am2+ bir işlemci almaya bakın tek çekirdek athlon 3000+ gibi modelleri 15 liraya bulursunuz zaten bunu takıp bios'u güncelleyin sonra almak istediğiniz işlemciyi alırsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam hocam cok teşekkür ederim kesinlikle update ile çalışır demi benim anakart 940 pin herhalde alicagim islemci 938 bi sorun olurmu ve bi islemci onerirmisin am3

• myalperen kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap verirsen sevinirim

• Update yapmasan dahi çalışacaktır sadece f1e basıp geçmek zorunda kalacaksın bios kısmını daha sonra update yapabilirsin bu arada o işlemci için 70tl çok 50tl falan ederi onun
  • quote:

Tamam hocam cok teşekkür ederim kesinlikle update ile çalışır demi benim anakart 940 pin herhalde alicagim islemci 938 bi sorun olurmu ve bi islemci onerirmisin am3

Mesajı alıntılamazsanız, etiketlemezseniz veya cevap olarak yazılmazsa bana bildirim gelmiyor benim de mesaj yazdığınızdan haberim olmuyor maalesef.

Anakart üreticisinin sitesinde yazan destek listesine göre bios güncellemesiyle çalışıyor olması gerekiyor. Biosu güncelledikten sonra 95w tdp'ye sahip Phenom II X4 serisinden 955 ve 965 işlemcilerine bakabilirsiniz, Türkiye'de çoğunlukla bulunan işlemciler bunlar, performansları da çoğu işlem için yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Tamam hocam cok teşekkür ederim kesinlikle update ile çalışır demi benim anakart 940 pin herhalde alicagim islemci 938 bi sorun olurmu ve bi islemci onerirmisin am3

Mesajı alıntılamazsanız, etiketlemezseniz veya cevap olarak yazılmazsa bana bildirim gelmiyor benim de mesaj yazdığınızdan haberim olmuyor maalesef.

Anakart üreticisinin sitesinde yazan destek listesine göre bios güncellemesiyle çalışıyor olması gerekiyor. Biosu güncelledikten sonra 95w tdp'ye sahip Phenom II X4 serisinden 955 ve 965 işlemcilerine bakabilirsiniz, Türkiye'de çoğunlukla bulunan işlemciler bunlar, performansları da çoğu işlem için yeterli.

Tamam hocam tesekkur ederim sahibinden veya aliexpressden alirsam bi sıkıntı cikarirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Hocam bide w nin onemi varmi internetrekiler hep 125w

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Update yapmasan dahi çalışacaktır sadece f1e basıp geçmek zorunda kalacaksın bios kısmını daha sonra update yapabilirsin bu arada o işlemci için 70tl çok 50tl falan ederi onun

Hocam resimdeki işlemci calisirmi bende overclock yapmak istiyorum ayriyeten

• myalperen kullanıcısına yanıt
    Hocam resimdeki işlemci bende çalışırmı 4 cekirdek aktif etmek istiyorum bide

• Çekirdek açılan bir model değil overclock çok çok az yaparsın 200 veya 300mhz artarsa artar :)
  • quote:

Çekirdek açılan bir model değil overclock çok çok az yaparsın 200 veya 300mhz artarsa artar :)

Hocam benim anaakarta olurmu olursa nasil update yapicam lütfen yardım edin

• quote:

Update yapmasan dahi çalışacaktır sadece f1e basıp geçmek zorunda kalacaksın bios kısmını daha sonra update yapabilirsin bu arada o işlemci için 70tl çok 50tl falan ederi onun

Hocam update islemi nasil yapilacak?

• Sana çok güzel işlemci linki atmıştım pm'den phenom x2 570in onu aldın umarım x2 260a para vermedin boşu boşuna? update etmene gerek yok çok sorun değilse f1 e bas her açılışta geç
  • quote:

Sana çok güzel işlemci linki atmıştım pm'den phenom x2 570in onu aldın umarım x2 260a para vermedin boşu boşuna? update etmene gerek yok çok sorun değilse f1 e bas her açılışta geç

Hocam phenom 2 x3 720 alip x4 yapicam 70 liraya aliexpressten 2 çekirdek bana oyun performansı sunmaz mallesef

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.