Şimdi Ara

AM3, AM4 Anakart Uyumluluğu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar PC'mi upgrade etmeye anakarttan başlayacağım. İşlemcim Phenom x6 1100t.
    İleride Ryzen işlemci tercih edeceğim. İşlemciyi alana kadar phenom AM3 işlemcim AM4 anakartın soketine girer mi?

• İşlemciniz AM4 anakartlarla uyumlu değil.
  • Girer niye girmesin sonuçta AM3'ün AM4'e göre daha az pini var

Şaka bir yana AM3 ile AM4 tamamen farklı soketlerdir, AM3 işlemci AM4 anakartta çalışmaz.
  • Anladım dostlar. O zaman anakart ve işlemciyi beraber değiştirmem gerekecek. Peki DDR4 anakartta DDR3 ramlerimi kullanabilecek miyim?
  • Yok hocam DDR3 ddr4 ve am3 am4 birbiriyle tamamen uyumsuzdur çaprazlama takamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen ailesine geçiş yapacaksanız eğer işlemci, anakart ve ram masrafınız olacak maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Ryzen ailesine geçiş yapacaksanız eğer işlemci, anakart ve ram masrafınız olacak maalesef.

Öyle olacakmış. Ben her zaman yaptığım gibi yavaş yavaş geçiş yaparım diye düşünüyordum fakat 3 bileşeni beraber değiştirmem gerekecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: n3Xtg34r

quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Ryzen ailesine geçiş yapacaksanız eğer işlemci, anakart ve ram masrafınız olacak maalesef.

Öyle olacakmış. Ben her zaman yaptığım gibi yavaş yavaş geçiş yaparım diye düşünüyordum fakat 3 bileşeni beraber değiştirmem gerekecek.

Değiştirdiğinize değecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.