Şimdi Ara

AM3 sokete FM2+ soketli işlemci takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta da belirttiğim gibi AM3 sokete FM2+ soketli işlemci takılır mı? Şimdiden teşekkürler...

• Takılmaz. Fm2+ işlemci kullanmak istiyorsanız Fm2+ destekli anakart almalısınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki teşekkürler. Asıl merak ettiğim, şu an kullandığım işlemci 65 watt güç çekiyor. Almak istediğim işlemci ise 95 watt. Taksam bir sorun olur mu? Güç kaynağı 250 watt. Ekran kartı gtx 750.
  • İşlemcinizi yükseltmek istiyorsanız yeni bir güç kaynağı da alın. Gtx 750 çok güç çeken bir ekran kartı değil ama 250watt psu ile kullanmanız çok riskli. 500watt 80+ sertifikalı bir güç kaynağı işinizi görür fiyatı da 100-150tl arası. Fm2+ destekleyen anakart alacaksanız en az 68 çipsetli olandan alın modellerinde 58-68-88 diye yazar. Mesajınızı yeni gördüm alıntı veya cevap şeklinde yazarsanız bana yazdığınız hakkında bilgi gelir ;)

• Mevcut işlemciniz nedir hocam? Gtx 750 ekran kartı varken fm2+ apu almanız mantıklı olmaz. Am3 phenom 2 destekli anakartınız varsa Amd Phenom II X6 işlemci alın 2. Elden, bir de güç kaynağı alın anakart masrafından kurtulmuş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 16 Haziran 2015; 22:34:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

İşlemcinizi yükseltmek istiyorsanız yeni bir güç kaynağı da alın. Gtx 750 çok güç çeken bir ekran kartı değil ama 250watt psu ile kullanmanız çok riskli. 500watt 80+ sertifikalı bir güç kaynağı işinizi görür fiyatı da 100-150tl arası. Fm2+ destekleyen anakart alacaksanız en az 68 çipsetli olandan alın modellerinde 58-68-88 diye yazar. Mesajınızı yeni gördüm alıntı veya cevap şeklinde yazarsanız bana yazdığınız hakkında bilgi gelir ;)

Güç kaynağını değiştiremem büyük ihtimalle. Çünkü ekran kartını alalı daha çok olmadı. 2.el bi'işlemci almayı istiyorum. İşlemciyi almadan pcde test ederim. Sorunsuz çalışırsa güç kaynağına gerek kalmaz. Sorun olursa güç kaynağına da artık bir çözüm bulurum inşAllah.

• Am3 soket işlemci alacaksanız anakartınız destekliyorsa tabii bazı phenomlar 125watt tdp istiyor destekleyip desteklemediğine dikkat edin, dediğim gibi am3 soketin en iyi işlemcileri phenom ii x6 serisi. Onlar da çok güç çekiyor. Ben söyleyeyim size kalmış ama psu affetmez bu işlemcilerden alırsanız yanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 16 Haziran 2015; 22:53:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

Am3 soket işlemci alacaksanız anakartınız destekliyorsa tabii bazı phenomlar 125watt tdp istiyor destekleyip desteklemediğine dikkat edin, dediğim gibi am3 soketin en iyi işlemcileri phenom ii x6 serisi. Onlar da çok güç çekiyor. Ben söyleyeyim size kalmış ama psu affetmez bu işlemcilerden alırsanız yanabilir.

AM3 soketli işlemciler var ama 95-125 watt. Güç kaynağını değiştirmem gerek onun için de. Şu an kullandığım işlemci AMD Athlon x2 220 2.80 GHz. Anakartım, FOXCONN A6GMV. Güç kaynağını değiştirmeden olmayacak bu iş. Onun da bir çaresini bulmaya çalışırım artık...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.