Arkadaşlar ben amd kullanıcısıyım ve şu aralar sistemde güncellemeye gitmek gibi aklımda bir düşünce var. Fakat Am3+ soketinin geleceği nedir ? Yeni nesil Amd işlemciler bu soket yapısında mı gelecek. Bilgisi olan kişiler görüşlerini yazarsa hem benim için hemde benzer durumdaki kişiler için faydalı olacaktır.
Minumum 1 sene daha değişmeyecek olan soket tipidir, en azından ddr4 bellekler gelene kadar..
Ki ddr3 tabanlı yeni mimaride işlemciler piyasaya çıksa bile büyük ihtimal bu soket tipine uygun olacaktır diye tahmin ediyorum..
Bir çok am3 anakarta bios güncellemesi ile am3+ işlemcilerin uyması gibi..
GamTeli
kullanıcısına yanıt
Amd nin bu güne kadarki tutumuna baktığımızda dedikleriniz gayet mantıklı geliyor. En az bir sene ki benim tahminim aynı soket tipinde daha küçük muhtemel 22 nm üretim mimarisiyle gelecek. Böyle olması durumunda da uzunca bir süre gider. DDR4 için ise o belleklere geçiş süresi de bir sene alacağı düşünülürse en az iki yıllık ömrü var. Peki şuan FX9xxx işlemcilerin FX8xxx serisi işlemcilere getirdiği bir artı var mı yada intel karşısında rekabet edebilir mi çünkü fiyat olarak aşağı yukarı aynı düzeyde .
Fx9xxx serisi fx8xxx serisinin sen oc ile uğraşmayasın ve daha az elektrik harcasın diye tasarlanmış halidir.. Şimdi diyeceksin/diyecekler 220w tdpli işlemci nasıl olurda güç tasarrufu sağlar ?
Şimdi sen fx 8320 yada fx8350 aldın, oc yaparak fx9xxx performansını rahatlıklada elde ettin, ancak bu işlemcide çarpan düşürme ve eco modları kapamak zorunda kalacağın için ve sen standarr 9xxx serisine göre daha fazla vcore gerilimi vereceğin için (9xxx serizi cpuları daha kaliteli olarak seçilir, düşük gerilimle daha iyi çalışır) dolayısıyla fx 9xxx serisi burada daha avantajlı ancak o fiyatlar da en fazla fx9370 tercih edilir (o bile fazla olabilir)
Fx8xxx serisi burada çok daha tercihedilebilir bir konumdadır gerek fiyat, gerek performans ve oc olma bakımından..
İntel tarafıyla kıyaslama yaparsak amd işlemciler aynı fiyattaki intel işlemcilere özellikle render tarzı uygulamalarda çok sağlam bir tokat atar, günlük kullanımda ise fark hissedilmez tabikide, oyunlarda ise özellikle çok çekirdeğe yüklenen mmporg tarzı oyunlarda yine aynı fiyat segmentinde çok daha kabul edilebilir bir performans vermektedir..
Ancak tek çekirdeğe yüklenen ve özellikle eskiden beri çok oynana popüler mmporg tarzı oyunlarda amd işlemciler oyuna göre geri kalır..
Oyun konusunda intel tarafı bir tık daha öndedir, ancak amd ninde bu konuda geri kalacak bir yanı söz konusu değildir, zira amd işlemciler oc yapmadan kullanmak hakaret gibidir, az bir oc ile bile oyun performansı aynı segmentteki intel işlemciler ile kafa kafaya bazende önde gitmesini sağlamaktadır..
GamTeli
kullanıcısına yanıt
Hiçbir yeni teknoloji sunmaması ve fiyatının özellikle 9570 in bir hayli yüksek olması pek alınabilir kılmıyor. Dediğiniz gibi Fx8xxx işlemciler daha mantıklı. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim eminim bir çok kişinin de işine yarayacaktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme