Şimdi Ara

AM4 Anakartlar Konusu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.310
Cevap
105
Favori
50.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu detayli şekilde okudum ancak maliyetler söz konusu olunca Asus tuf x470 plus tercih ettim umarım pişman olmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem Konak

hangisi daha agir?
    msi b450 nerdeyse 2 katı kadar ağır.

• hocam hayırlı akşamlar tavsiyeniz üzerine b450 gaming plus satın aldım ryzen 3000 serisi işlemcileri bekliyorum sizce bu kart 3000lerin üstesinden gelebilir mi?
  • Halen daha msi en iyisi en serini deniyor elinizi vicdanınıza koyun bu nasıl bir sıcaklıktır pes youtuberlerin hepsi msi tarafından yemleniyor.

AM4 Anakartlar Konusu

Buda o beğenilmeyen anakartlardan birinde fazla voltaj verildiği halde olan sıcaklık

AM4 Anakartlar Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 20 Mart 2019; 21:5:43 >

• 6 fazlı anakart faz sayıları yetersiz alınması gereken anakart
    www.webdenal.com
    Asus B450m-pro Gaming Tuf Am4 Ryzen Ddr4 Dvi Hdmi
    https://www.webdenal.com/asus-b450m-pro-gaming-tuf-am4-ryzen-ddr4-dvi-hdmi_986841.html

linkteki anakartı alsaydın 7nm 3700 12c 24t cpuları dahi rahatlıkla çalıştırırdı

çok özel 1 anakart çoğunda olmayan kartın arkasında metal soğutucu var ki

x470 serilerinin çoğunda dahi yok

aradaki farkı no way out güzel yakalamış iyi tespit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavikıs -- 20 Mart 2019; 22:37:12 >

• Yanı 3000 serisi işlemcileri çalıştıramayacak miyim?Vatana iade edip o kartı almanın bir yolu var mıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mamito kullanıcısına yanıt
    evet iade etme şansın varsa verdiğim linkteki anakartı al 10 yıl götürür seni upgradelerle

çok özel 1 anakart fiyatıda iyi sayılır
  • Anladım hocam no way out arkadaşımız benim aldığım anakartı övmüştü konuda ama niye böyle oldu anlayamadım

• mamito kullanıcısına yanıt
    anakartta emesay markasını hiç sevmem anakart dedimi ya asus olacak ya gigapyte
  • 😀anladım hocam no way hocam siz ne diyorsunuz bu işe.bir el atsanız çok makbule geçer valla

• Kendi konumda dahi b450 tuf pro alin diyorum ayrica isinan benim anakart yara işlemci değil görsele tekrar bakabilirmisin tomahawk.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    görseldeki 350 serisi tomahawk , önerilen B450 Tomahawk ama asus tuf pro gaming matx olan
    çok dahah iyi tasarıma sahip kesinlikle alınmalı sıcaklık değerleri verilmemiş ama

B450 Tomahawk tan daha düşük olacağını tahmin ediyorum asus tuf pro nun çünkü
    tasarımında resmen kalite akıyor özel tasarlanmış anakart kaçırılmaması gerekir fiyatına göre üstte verdiğim linkte
  • Anakartlarda fazlar tek başına hiçbirşey ifade etmez, tuf b450 pro gaming modeli ASP1106GGQW pwm kontrolcu kullanır buda max 4+2 mosfet kurulumunu destekler yani üründe pazarlama amaçlı yapılmış sahte 8+2 bir kurulum mevcut aslında tomahawk, gaming plus, b450a pro gibi 4+2 bir anakarttır sonuç olarak 8 fazlı anakart 4 fazlı anakarttan her zaman daha iyi olmuyor. Zaten bu konuya değinmiştim;

"X470 Gaming Plus

Bunun faz sayısı daha yüksek diye daha iyi olduğunu sananlar var, bu üründe sahte 8+2 faz mevcut çünkü PWM kontrolcüsü(RT8894A) en fazla 4+2 destekliyor aslında faz yapısı altta ki 3 ürün ile aynı(4+2). "

"B450M Pro4

3+3 VRM dizaynı var, listede vcore için 3 choke(sahte şeklinde vcore 6 yapılmış ama gerçekte 3 faz var) kullanan tek anakart."

Eğer anakartları faz sayısına göre değerlendirmek gibi bir hata yaparsınız hiçbir zaman bu işleri öğrenemezsiniz. Dikkat ederseniz bu konuda faz meselesine hiç girmedim, faz sayısını sayıp bu daha iyidir demekten kolay birşey yok ama dediğim gibi tek başına birşey ifade etmiyor, vrm tasarımı bir bütündür; önemli olan kısımlar pwm, mosfet, driver varsa doublerdir.

Kağıt üstünde en az faz sayısına sahip anakart tomahawk olmasına rağmen en düşük vrm sıcaklığında çalışan model;

AM4 Anakartlar Konusu

Tomahawk dışında diğer modellerin hepsi fake phase kullanıyor, gerçekte yarısı. Eğer daha fazla phase kullanan anakart daha iyi olsaydı sonuç bu olamazdı.

TUF B450M-Pro Gaming ve sahte 8+2 tasarımı hakkında detaylı bilgi;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Mart 2019; 1:32:23 >

• Strix x370-f ile ilgili bir fikriniz var mı? Sıfır yurt dışı 950tl ye aldım. B450 tomahawk çok özelliksiz olduğundan almamıştım. B450 gaming pro carbon da ne hikmetse bulunmuyordu hiçbir yerde. 240/280 lik AIO ile çıkılabilecek yerlere kadar dark n10 kasada üzmüyorsa sıkıntı yok.

• 2700x 4.2 ghz ocli çalıştığına göre asus tuf pro gaming daha iyi ryzen 12c 24t işlemcieri dahi çalıştırır
  • Sizinle benzer görüşteyiz bu konuda bende ilk aldığım dönem stoklarda 1. B450 Tuf pro 2. Olarak Aorus B450 Elite aradım ama yoktu o dönemler alacak arkadaşlarada bu ürünü önerdim çünki arada 120₺ gibi bir fark var ve 200₺ soğutucu almaktansa bu anakartlara bütçe ayirilmalı 750₺ 6 fazli işlemciye verilmez Tomahawki kast ediyorum birde bu Msi nin gamng B450 serisi var stok soğutucuyla özellikle kullananları takip edin boşda sıcaklıklar 50C 60C arası.

• 1'e 1 vrm sıcaklık karşılaştırması koyuyorum hala bu daha iyi daha şu daha iyi diye boş yapıyorlar, nasıl bir cahillik içindeler çözemedim.

Biri anakart üzerinde ki faz sayısını sayıp bu daha iyi der, biri cpu sıcaklığıyla anakart kıyaslar donanım bilgileri sıfır zaten böyle tiplerin insanları yanlıs yönelendirmmesi için bu konu açıldı.

İşin dahada vahim yanı doğruyu öğrenme gibi amaçları kesinlikle yok, tamamen bilgiye kapalılar. Sahte fazların nasıl oluşturulduğunu anlatıyorum, hadi bana inanmıyorsun o zaman konuyla ilgili buildzoid'den video koyuyorum ama tık yok, aynı tas aynı hamam devam. Belliki ingilizceleride yok, bilgilerin doğru yanlış olduğunu sorgulayamıyorlar.

Adam B450 Gaming Plus alıp doğru seçim yapmış gelip buraya saçma sapan bilgilerle insanların kafasını karıştırıyorlar.

Hardware Unboxedyoutube
    B450 VRM Temp Test: Asus & Gigabyte Disappoint!
    https://www.youtube.com/watch?v=EqQcgwz1hYA&t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Mart 2019; 13:21:20 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.