Şimdi Ara

AM4 MicroAtx Anakart [Msi B350M MORTAR] nasıldır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle donanımhaber ailesine selamlar.
    yıllarca okuduk bilgilendik şimdi konu açıp sorma sırası bize gelmiş.
    arkadaşlar uzun zamandır am4 platformunu bekliyordum ve m-atx bir anakart bekleyişi içindeydim. asrock, biostar, gigabyte, asus ve msi m-atx kartlarını duyurdular. ben forumdan dolma bilgilerle faz sayısının çokluğuna dikkat eder oldum. topladığım pcye de 2+1 bir ses sistemi almayı ve yüksek ses kalitesini hedefliyorum. bu mortar hariç diğer kartların hepsinde 3ses çıkış jakı varken, mortarda 6 adet jak var ve birisi optik. kartın ses ile ilgili kısmındaki kapasitör sayısı da diğer kartların 3-4 katı civarında (8kapasitör saydım ben). ama işlemci çevresinde 4 tane CİK faz saydım bu karta bu faz az değil mi. veya ben mi yanlış saydım.

bilirkişiler overclockçular yorumlayabilir mi bu kartı. bana zaten bildiğim, internetten öğrenilebilecek bilgilerden ziyade deneyimli kişilerin yönergeleri lazım. 1400x veya 1600x işlemcimi birkaçyıl sonra overclock ile hızlandırıp şöyle bi 4-5 yıl kullanmak istiyorum alacağım anakart ile. planıma elverişli midir bu anakart sizce?

faz sayısı diğerlerine göre çok az 8-9-10 olanlar varken en azından 6 beklerdim.

bu faz dediğimiz şeyin niceliği(adedi) ne kadar önemli? iyi niteliğe sahip 4faz orta kalite 8 fazdan iyi olabilir mi? ne işe yarar bunlar?

• 4 değil 4+2 Choke anakart.

Şimdi şöyle bir şey var, Ryzen çok taze bir teknoloji. Doğal olarak hangi anakart nasıl tepki verir bilemiyoruz.

Örneğin FX'de 970 anakartta 6+2 faz altında OC olayı çok da verimli-mantıklı değildi ki zaten vrm soğutma olmadığı takdirde çarpan düşürmese yeter deniyordu.

Öte yandan Intel'de 4+2 Choke anakartlar genelde H170-270 yongaları oluyor ki bunlar OC olmayan anakartlar.

OC yapılacak Z170-270'ler ise en az 4+4 Choke ve koca koca VRM soğutmaları var.

Bence bu anakart OC bakımından tam bir muamma.
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam. zaten benim işlemci çıkana kadar 1-2 ay geçmiş olur o zamana kadar anakartların testleri oc performansları da belli olmuş olur. işlemciyi alırken karar veririm o vakit. iyi forumlar herkese.
  • Asrock da iyidir. Linkteki anakarti incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.nanokatalog.com/Anakart-ASRock-AB350-Pro4-AM4-ATX-D-SubDVIHDMI-DDR4-retail,PR-282981.html

http://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/index.asp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de gereksiz hacim kaplayan atx e hiç sıcak bakmıyorum ama m-atx anakart sayısı çok az.

Gigabyte B350M gaming 3 modeli var 7+1 faz görünüyor. Ama atx versiyon gaming 3 ü bayağı kırpmışlar. Intelde gaming 5 olanı var ama amd de bu model yok.

http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AB350M-Gaming-3-rev-10#kf

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-b250m-gaming-5-intel-b250-soket-1151-ddr4-2133mhz-dvi-hdmi-anakart.html

• x370 taichi 16 faz
  • haklısınız hocam. mortar almazsam %90 asrock pro4 alırım heralde. fakat vereceği ses sizce ne derece iyidir. 2+1 ses sistemi kurmayı düşünüyorum aklımda edifier m1360 var. kulaklık olmadan csgo da ses kasmama izin verecek kaliteyi alabilir miyim sizece? anakartlar arasında ses kalitesi farkı ne kadar olur. yani en azından olan sesi berbat etmez değil mi iyileştirmese bile?
  • nayf kullanıcısına yanıt
    İyi günler

Şu an gigabytın 970 gaming anakartını ve fx 8300(4.4 ghc )o.c sabit sürekli kullanıyorum eski kartımda

gigabytı.Yenilenmiş 970 serisi gigabyt almamda yeni ses yongası Realtek® ALC1150 ve kulaklık için arka panelinde

TI Burr Brown® NE5532 operational amplifier bulunmakta.Kulaklığım Sennheiser HD 518 daha önce cretive ses kartı

Creative Labs SoundBlaster Audigy 2 Value 7.1 ve asusun kulaklık amfisi olan modeli ASUS XONAR DG Headphone Amp

kullandım.M audio ses kartı kullandım.Bendeki algı ses kartı her zaman anakarttan daha iyi sonuç verir şeklindeydi

ama ses için

özelleştirilmiş anakartın performansı kullandığım orta düzey ses kartlarında daha iyi sonuç verdi.Faz sayısı ve

overclok hakkında çok bilgili değilim ama ses kalitesi istiyorsanız anakart alırken analog ses çıkışı için

jackların kaplaması bile aynı ses yongasını kullanan farklı anakartlarda bile belli oluyor.Kaliteli kulakık ve ses

sisteminde Ama kullanacağınız edifer m1360 için hangi anakartı kullanırsanız kullanın aradaki ses kalitesi

farkını malesef anlayamayacaksınız.Cs go içinde bir müddet sonra üzerinde dac(digital analog convertır) olan

oyuncu kulaklığı alacaksınız ve bu kulaklıkğıda usb den anakarta bağlayacaksınız.Bu yüzden anakart alırken

kulanmayacağınız özelliklere boşuna para vermeyin bütçenize uygun olanını alınız.Gigabyt tavsiye etmiyorum bu

arada çünkü kendi anakart programlarının en gücel versiyonlarıda eski versiyonlarıda düzgün çalışmıyor.Kendi

anakart programlarını hepsini sildim.

• okidoki64 kullanıcısına yanıt
    çok çok çok teşekkürler. gayet verimli bir cevap oldu benim için. usb girişli kulaklık bilgisi planlarımı etkiledi. ben o gaming kulaklıkları analog çıkışlı zannediyordum. anakart için ses kriterimi düşürdüm, ilerde ses kartı ekler bir şeyler yaparız dediğiniz gibi.
    http://us.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-z

linkteki ses kartı sizce nasıldır. xpredator cube sistem kuruyorum. rog strix ekran kartı ve önüne bunu koysam görüntüsü çok hoş olacak gibi. ama görüntü olur da ses olmazsa değmez o vakit aldığımıza. ne dersiniz

ekleme: sound blaster z, edifier m1360 veya max m1380 veya muadili bir sistemin vereceği sistemi iyileştirebilir mi? ne ölçüde. fiyat performans ölücüsüyüm ben de :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nayf -- 12 Mart 2017; 21:19:43 >

• Bu ses kartı izalasyonlu ve kulaklık amfili güzel bir üst seviye ses kartı özellikle mikrofonu çok ama çok

kaliteli ses kaydı yapıyor.Tek ses kartı alırsanız fiyatı daha uygun olur.Amazondan alırsanız indirimli zamanında

72 dolar civarındaydı tabi kargoda var şimdi 75 euro altına vergide eklendi maalesef Şimdi ses kartı iyi olacak

ses kaynağıda iyi olursa flac ,waw gibi kayıpsız formatlı müzik parçalarını tahta kablı kolonlarla dinlediğinizde

çok daha iyi bir müzik deneyimi alırsınız.
    https://www.amazon.com/Genius-Speakers-players-Tablets-SP-HF800A/dp/B008F2YEN4/ref=sr_1_30?s=pc&ie=UTF8&qid=1489345147&sr=1-30&keywords=speakers&th=1

Elmalarla armutları karıştırmamak lazım ben müzik için streo tavsiye ediyorum film için 2+1 de 5.1,blu ray ise 7.1 de olabilir oyun

içince 5.1 veya münkünse 7.1 ses sistemleri kullanıla bilinir veya oyuncu kulaklığı ama müzikte stereodan yanayım.

Mini bir amfi alıp birde pioner veya benzeri kolon seti ile gayet kaliteli bir ses sistemi kurabilme imkanınız olur.Hazır plastik 2 artı 1 tavsiye etmem ama ediferin kahta kabinli setleri düşünülebilinir
    ses için 2. el ilanlarada baka bilirsiniz neticede kolonlar çok sağlam oluyor.
    Sıfır alacaksanız:
    kolon için :http://urun.n11.com/subwoofer/pioneer-s-hm50-20-ev-sinemasi-hoparlor-seti-P157569897
    mini amfi:https://www.amazon.com/DROK-Component-Amplifier-TDA7297-15W/dp/B00C4MT274?th=1
    sonuç:https://www.youtube.com/watch?v=DbNwO3a9HXI
    Ürün linkleri rastgele verdim daha uygun fiyatlı mutlaka vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okidoki64 -- 13 Mart 2017; 16:26:4 >

• okidoki64 kullanıcısına yanıt
    hocam sistemin 10da9unu amazon.de den topladım ve devam ediyor. 40 eur 160 tl ortalama bir maliyet ile bir amfi 2 kolon alabilir miyim sizce? çünkü ben başta 10-15 euroya bir çift hoparlör alayım pc nin sesi çıksın ilerde yükseltirim dedim sonra hiç uğraşmaya lüzum yok dedim artırdım hedefi müzik film falan iyi olur diye ortalama 35-40 euroya bahsettiğim sistemlerden buldum. açıkçası daha fazla çıkmak pek istemiyorum. bu bütçe ile y.içi y.dışı farketmez (amazon sağ olsun) model önerilerinize açığım.

sıfır olsa daha güvenilir olur sanki çünkü 3. kişilerle pek muhattap olmak istemiyorum bilirsiniz hiç bir kesinlik olmuyor o işlerde. vaktiniz için tekrar teşekkürler

ekleme: önerdiğiniz sistemde subwoofer yok sanırım eksikliği hissedilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nayf -- 13 Mart 2017; 17:28:6 >

• nayf kullanıcısına yanıt
    Bir sene önce türkiyede sıfırı kargo dahil 99 tl satılan Pioneer S-HM50 2 adet kolon seti şimdi 210 tl üzerine çıkmışstereo için pasif(dışarıdan güç beslemeli mini amfiye ihtiyaç duyar) ahşap kolon seti ve küçük mini amfilerden yanayım hacradığınız paranın karşılığında temiz ses elde edebilirsiniz.Şahyet aynı harcamayı aktif(fişe tak kulan) kolon seti alırsanız elektrik pazaritlenme,dalgalanma sesi,dip sesi vs olumsuzlukları çok oluyor.Zamanında f/p olarak TANNOY markası vardı hala var ama şimdi ikinci eli bile 2,3 kat pahalanmış
    Plastik setlerden,fişe tak kullan aktif ucuz setlerden özellikle kablosuz çalışan sarjlı minik bluetoothlu kolonlardan uzak durun bence kulak sağlığınızı, ruh sağlınızı bozmayın.

• Tavsiyem mATX ve mITX toplayacak arkadaslar anakart ve islemcilerin sonraki revozyonunu beklesin....

• quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Tavsiyem mATX ve mITX toplayacak arkadaslar anakart ve islemcilerin sonraki revozyonunu beklesin....

En az 6 ay var ona.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Tavsiyem mATX ve mITX toplayacak arkadaslar anakart ve islemcilerin sonraki revozyonunu beklesin....

En az 6 ay var ona.

Ryzeni 5 yildiz bekliyoruz...

6 ay daha beklemeye deger...

Zaten ana akim cpu modelleri de bi kac aya cikacak..

Yani iskencelik bi durum yok..

• Evet faz yapısı önemli ama diğer tüm değişkenler sabit olduğunda ancak tercih etmek için bir sebeb olabilir. Overclock için cpu mimarisi çok daha önemli Ryzen'lar gördüğümüz kadarıyla overclocktan pek hoşlanmıyor. Kaldıki aynı mimaride bile işlemciden işlemciye overclock potansiyeli değişiyor tamamen şans yani. Tüm bunları değerlendirdiğimizde faz yapısı tek başına tercih sebebi değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşında dedigi gibi suan icin biraz erken bahsetmemiz çünkü cok yeni bir teknoloji,4+2 choke ne kadar yeter biraz muamma, yerinde olsam kasama sığıyorsa eger matx degil atx anakart alirdim. Ben mesela asrock anakartları bekliyorum sahsen,hem daha uygun oluyor hem kalitesine güveniyorum hemde eli bol oluyor.
    Mesela bende h87 chipset var arkadas genelde bunlarda 4faz olur demis ama bu diger markalar icin gecerli bende 8 faz var asrock bu bol davraniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiksSnow -- 14 Mart 2017; 8:54:23 >
  • micro atx ve ryzen 5 serileri alınabilir hale geldiği zaman uygun seçenek ile sistemimi kuracağım. elimdeki pc yetersiz kalıyor ve usandırıyor. eminim daha güzel anakartlar da çıkacaktır fakat ben daha fazla bekleyemeyeceğim maalesef.
  • SupermanPrime kullanıcısına yanıt
    Cok faziletli bir kart

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.