Merhabalar öncelikle tam olarak sistemi belirteyim. Ryzen 5 7600x *** Noctua NH-D15 chromax.black *** Asus TUF X670E-Plus *** Corsair Vengeance 2x16 DDR5 6000 mHz C36 *** Samsung 980 Pro 1 TB *** Seasonic Core GC-650 Gold *** Asus TUF RX 6800 OC*** Corsair ram model no: CMK32GX5M2D6000Z36 (kendi sitesinde expo desteği ve anakart ile uyumlu olduğu belirtiliyor.) Bu ramler ile AMD HD 7790 ekran kartı kullandığım sırada AMD EXPO profilleri sorunsuz olarak çalışmaktaydı. Yeni ekran kartı Asus TUF RX 6800 oc alıp sisteme montajını gerçekteştirdikten sonra expo profilleri ile sistem açılmıyordu. Sadece ramleri auto (jedec standartına göre) yaptığım zaman açılıyordu. İade süresi olduğu için ramleri iade ettim ve yeni uyumlu ram kitlerine bakıyorum. Kingston marka ramlerin, sahip olduğum anakartın uyumluluk (QVL) listesine baktığımda fury beast (KF560C36BBEK2-32) ve fury renegade (KF560C32RSK2-32) listede yer almaktadır ancak Kingston'un kendi sitesinde Fury Renegade DDR5 modelinin AMD EXPO desteği sunmadığı yazmaktadır. Anakart uyumluluk listesinde olduğu için sorunsuz bir şekilde çalışır mı? Ayrıca eski ekran kartında sorunsuz çalışmasına rağmen yeni ekran kartında hata vermesi durumu bildirmek ve bilgilendirmek istiyorum. İlgilendiğiniz için teşekkürler. AM5 sistem toplayacaklar için bir ön bilgilendirme ve üstadlardanda ram önerisi bekliyorum |
AM5 Anakartlar için En İyi DDR5 RAM Önerileri
AM5 anakartlarınıza uygun yüksek performanslı bir DDR5 RAM mi arıyorsunuz? En iyi DDR5 RAM seçeneklerini sunan bu kılavuz, sisteminizin potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
DDR5 RAM'in Önemi
DDR5 RAM, önceki nesil DDR4 RAM'e göre daha yüksek hızlar, daha düşük güç tüketimi ve daha iyi performans sunar. AM5 anakartlar, özellikle DDR5 RAM desteği için tasarlanmıştır, bu nedenle sisteminizden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız yükseltme yapmanız önerilir.
DDR5 RAM Önerileri
İşte AM5 anakartlar için en iyi DDR5 RAM önerilerinden bazıları:
- Corsair Vengeance DDR5: Hız aşırtma potansiyeli ve geniş bir kapasite aralığıyla yüksek performanslı bir seçenek.
- G.Skill Trident Z5 RGB DDR5: RGB aydınlatma ve üstün soğutma özellikleriyle hem şık hem de güçlü bir seçenek.
- HyperX Fury DDR5: Uygun fiyatlı ve güvenilir bir seçenek, dengeli performans sunar.
- Patriot Viper Steel DDR5: Agresif tasarım ve üst düzey performansla oyuncular için ideal bir seçenek.
- Team Group T-Force Delta RGB DDR5: RGB aydınlatma, düşük gecikme süreleri ve yüksek hızlarla hepsi bir arada.
Seçim Kriterleri
AM5 anakartınız için DDR5 RAM seçerken aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurmalısınız:
- Hız: Daha yüksek hızlar, daha iyi genel sistem performansı ile sonuçlanır.
- Kapasite: Uygulamalarınız ve kullanımınız için yeterli kapasiteyi seçin.
- Gecikme Süreleri: Düşük gecikme süreleri, daha duyarlı bir sistem anlamına gelir.
- Uyumlu Anakart: Seçtiğiniz RAM'in AM5 anakartınızla uyumlu olduğundan emin olun.
Bu ipuçlarını takip ederek AM5 anakartınız için en uygun DDR5 RAM'i seçebilir ve sisteminizin performansını önemli ölçüde artırabilirsiniz.