Selamlar Herkese, Çeşitli sebeplerden ötürü uzun süredir sistem yükseltme işimi erteliyordum. Bu zamana kısmet oldu. Şimdi mümkünse AM5 sistem toplamayı düşünüyorum. 40.000 - 45.000 TL arası bir hedef koydum ama bu tutarı ne kadar optimize edip, düşürebilsem kardır tabi. Daha çok Single Player oyunlar, sanallaştırma ve kodlama amaçlı kullanacağım. Belki ek olarak Elder Scrolls Online oynarım. İlk başta aşağıdaki bileşenleri seçtim. Siz değerli arkadaşların da görüşlerini almak istedim. Sadece ekran kartı ile soğutucu meselesini çözemedim. Teknik olarak anakart PCI-E 5.0 destekliyor ama uygun kart bulamadım. PCI-E 4.0 ekran kartı için de çok uçuk bir rakam ödemek istemem. Soğutucu olarak sıvı soğutma sistemlerini araştırıyorum. O konuda çok tecrübem yok. Uygun bir çözüm bulamazsam, fan soğutucu kullanırım. Aynı performansı yakalayabilecek veya yaklaşayacak, daha uygun fiyatları bileşen önerilerine açığım. Kasa olarak Full Tower kasa bakıyorum. Inventus üzerinde tek bir model vardı. Ama diğer markalara da bakacağım. Şimdiden değerli vaktiniz ve önerileriniz için teşekkür ederim.
![]() |
Bildirim