Şimdi Ara

7950x ve 4070ti Sistem Yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3D görselleştirme işlerim için iyi bir PC toplamaya çalışıyorum. Bazen CPU tabanlı render motoru, bazen GPU tabanlı render motoru kullanacağım. Bu yüzden hem CPU hem de GPU çok önemli.

Parçalara Akakçe'den bakıyorum.

Sistem parçalarını aşağıya ekliyorum.

Toplam 72.000TL. Bu bütçeye bu donanımlar sizce uygun mu?

“Buna boşa para verme şununla değiştir, şu parça gereksiz, şu parça sisteminle uyumsuz” şeklindeki önerilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

-Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wifi ATX 8.150 TL.

-İşlemci: AMD Ryzen 9 7950X 17.000TL.

-Ekran kartı: Gainward RTX 4070 Ti Phoenix 12 GB 24.200 TL.

-RAM: Gskill Flare X5 6000mhz cl36 DDR5 (2x16) 2 adet 64GB  7.600 TL.

-Soğutucu: Arctic Liquid Freezer II 360mm 4.280TL

-SSD: Samsung 980 Pro 1TB M.2 7000/5000 2.367TL

-Kasa: MSI velox 100R 4.800TL

-PSU: NZXT C750 Gold 750W 3.450TL

• hocam benzer bir sistemi nisanlim icin kurduk. 7950X o sogucutuyla bile Antalya'da cok isiniyor o yuzden eco modunda kullaniyoruz kendisi VRAY render aliyor Rhinoceros programinda.

Ama sanirim bu tarz uygulamalarda intel islemciler daha iyiymis oyle bir kac karsilastirma vardi. Ama soket omru bitik o yuzden tavsiye etmek de istemiyorum.

Ekran kartindan hic calistirmadi VRAY i sadece islemci ustunden aliyoruz ve gercekten cok hizli o konuda. Tavsiye ederim.

105W eco modunda kullaniyor simdilik fakat kis gelince sanirim normal moda aliriz.

Ekran karti disinda sistem nerdeyse bire bir ayni o yuzden devam edin derim. 750W yerine 850W alirsaniz PSU yu daha uzun omurlu olacaktir.

• render alacaksanız bütçe elveriyorsa 4090, elvermiyorsa 3090 alın.

1. 7950x i o fiyata veren firmaya dikkat edin onlar işlemciyi kendi getirtiyor ve amd Türkiye onlara garanti vermiyor.
    2. Kasayı değiştimeniz öneririm. Örneğin Lian li 216 modelini düşünebilirsin. MSI ın bu dandik kasasından çok daha iyi.
    3. Soğutucu fena değil ama bunun yerine Cooler Master PL360 veya Corsair terch edebilirsin.
    4. Ekran kartı bilgisayarda en çok arızalanan parça olduğu için MSI Asus gibi 3 yıl garanti veren markalardan tercih etmeni öneirim. Ucuz bir model olsa sorun değil ama o ekran kartını dandirik bir marka almanı önermem.
  • Vray cpu mode de en yüksek işlemciyi almanın bence pek esprisi yok.Millet ne işlemciler kullanıyor. Ryzen 7900 alın geçin.Stok soğutıcu,bilemeniz ucuz bi hava soğutma fazlasıyla yeterli. Aradaki fiat farkı ,sıvı soğutucu ile yüzde yüz ama performans farkı , yüzde olarak,çok çok daha az.AMD daha ne işlemciler çıkaracak. 7950X i çok daha sollayıp geçecek. 7900 ün üstü olsun derseniz, o zaman bi işlemci alırsınız, makina sizi ihtiyarlatır artık.

Nvdianıın 4000 serileri vray-RTX ve cuda olarak 3000 serilerinden çok daha önde Bütçenize göre 4070Ti epey bi süre idare eder yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 26 Eylül 2023; 15:23:46 >
  • 7950 sıkıntılı, yani sırf intelle s***k yarıştırmak için yapılmış gibi. 7900 daha makul. Tabi bilemiyorum eğer emek kazandıracaksa o zaman paraya kıyıp sıvı soğutacaksın.

Bende 3060 var 12 GB geçen blender cart dedi kaldı ram dolmuş. Yani ahım şahım bir sahne değil. Zamanında aldık,şimdi alacak olsam 2. el 3090 bakarım fiyat performansı daha iyi o 24 gb ram çok daha önemli, çaresi yok çünkü, sonra git onu sil bunu sil, materyal değiştir, texture küçült.

Yani bilemiyorum tam olarak ne için kullanacağınızı, ama Cuda GPU lar yanında cpu rendering bilemiyorum mecburiyet olması lazım. Aradaki performans farkı inanılmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RTX 4070 sistem vs 7800XT sistem
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.