Merhaba yakın zaman da bir hazır sistem almayı düşünüyorum. En fazla 40-42 bin arasına çıkabilirim fiyat olarak. Ve bu iki sistem arasında kararsız kaldım. Uzun vadeli olarak hangisini tavsiye edersiniz ve önerdiğiniz özelleştirmeler var mı? Şu anda ramleri yükseltmek mi yoksa 4 ram slotlu bir anakart mı seçmek daha mantıklı olur? |
RTX 4070 sistem vs 7800XT sistem
-
-
ikisi de aynı sistem sayılır
1080p oyun için farketmez
1440p oyun için ben olsam 16GB Vram sebebiyle 7800 XT li sistemi seçerim
-
Ben 7800 XT'li olanı alırdım. 4070 Super olsa o alınırdı.
Ek olarak o anakart kötü. Hatta Asus anakartlar genel olarak B650'de kötü. İleride güç gereksinimi yüksek bir işlemci takayım desen sorun çıkarabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asus anakartlar genel olarak b650'de kötü derken , neye dayanarak bunu söylediğinizi merak ettim.
-
https://www.youtube.com/watch?si=nvwE9a8ZWBDKB2_E&v=CwY_e3Sv8hU&feature=youtu.be
Bu videodaki bilgilere dayanarak kötü diyorum. Asus'ların çok düşük güç iletim potansiyelleri var genelde, böyle olmayan ROG modeller de overpriced. Ben ileride güç ihtiyacı yüksek bir işlemci takmam zaten diyorsanız fiyatı da makulse alınabilir ama genel olarak Asrock, Gigabyte veya MSI bir modele yönelmek daha mantıklı. Hardware Unboxed'un buna benzer bir videosu var bu arada orada da Asus anakartlar yüksek işlemcileri besleyemiyor ve throttle ediyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Özellikle anakart konusunda yıllardır Asus tercih ederim full otomasyon üretimi ve kalite kontrol standartlarından ve güncellemelere verdikleri hızlı tepkiden dolayı.
özellikle B650 chipsette bahse konuyu ilk defa duyuyorum, fiyat/performans konusunda evet Asus diğer firmalara göre bir tık daha pahalı katılıyorum.
Asrock son yıllarda özellikle üst sınıf bileşenler ile f/p yeni modeller üretince listenin tercih sebebi kartları olabiliyor ama benim gözümde yine Asus favori (tabiki faz yapısını ekstra çıkış portlarını ve diğer özellikleri kıyaslayarak almak önemli fanboylugun alemi de yok) , bir çok markanın güncel üretim tesisleri youtube'da mevcut halen elle lehim yapan firmalar var yada bileşenleri insan eli ile takan firmalar.
-
Asus'un QC ve genel materyal kalitesi yönlerinden tercih edilesi bir firma olduğuna katılıyorum ama burada başka bir durum var. Asus B650 chipsetinde bildiğimiz malzemeden çalmış. Hadi Prime anakartları giriş seviyesi kabul edelim -ki aslında diğer markaların giriş seviyesi modelleri böyle değil gayet başarılı modeller var- en azından TUF modellerin böyle saçma sapan faz yapısı ile gelmemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Normalde hem Prime hem de ROG anakartlar kullandım ve hep memnun kaldım Asus'tan. Fakat B650 anakart alınacaksa uzak durulması gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X