Şimdi Ara

RTX 4070 sistem nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selam. rtx 4070ti sistem toplamayı düşünüyordum ama bazı sorunlardan dolayı en baştan daha düşük bir sistem toplamak mecburiyetindeyim. düşündüğüm sistemi yazıyorum. yorumlarsanız ve tavsiye verirseniz sevinirim.

@Münebbih hocamın bu 2 konusundan yararlandım: https://forum.donanimhaber.com/bes-oyun-kategerosi-ve-en-iyi-oyun-bilgisayari-olusturma-en-iyi-ekran-kartlari-ve-oyun-islemcileri--85513674#85513674 https://forum.donanimhaber.com/1080p-oyuncu-ve-1440p-oyun-icin-uygun-fiyatli-20-000-sistem-onerileri-3060-ti-6700-xt--155086322 .

anakart: Msi B650 GAMING PLUS WIFI AMD B650 AM5 Soket DDR5 6000(OC)MHz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com

işlemci: AMD RYZEN 5 7600 3.80GHZ 38MB AM5 BOX Fiyatı - Taksit Seçenekleri

ekran kartı:PNY GeForce RTX 4070 XLR8 Gaming Verto EPIC-X RGB OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı

ram: 2x Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 Ram - Siyah Fiyatı hepsiburada satıcılı olanın stoğu bitmiş yaklaşık 1 haftadır ara ara stok geliyor ve bitiyor. tekrar geldiği zaman alacağım, o zaman 1749 tl oluyor.

ssd: Samsung PCIe 4.0 NVMe™ M.2 SSD 980 PRO, Dahili Katı Hal Sürücüsü, 1 TB, 80.15 x 22.15 x 2.38 (mm) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

kasa: Thermaltake H570 TG 750W 80+ RGB Tempered Glass USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa , CA-3T9-75M1WE-00

monitör:ASUS VP249QGR 23.8 Inç 144Hz 1ms Display Port, HDMI FreeSync Full HD IPS Gaming Monitör - Laptop.Com.TR

klavye: XPG Summoner Cherry MX Red Switch Türkçe Q USB Mekanik Kablolu Gaming Klavye (SUMMONER5A-BKCTR) - Gaming.Gen.TR

mouse: logitech g203 kullanıyorum ona devam edeceğim

hoparlör: Logitech Z333 2+1 40W Hoparlör Siyah 980-001202 | Teknobiyotik

toplam: 53500 tutuyor.

• RTX 4070 ekran kartına full hd monitör almanın mantığı nedir?
  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    1 bütçe
    2 4070 için 2k ömrünün çok uzun olmaması
  • Haemus kullanıcısına yanıt
    O güzelim sistemin keyfini 2k ile sürmelisin,

Full Hd ile 2k monitör arasında ciddi bir görüntü farkı var bilgin olsun
  • kasa ile gelen güç kaynakları iyi değildir. o kasaya o parayı vereceğine şu kasayı alsan iki tane ek fanını alsan arkada 6pin kontrolcüsü var ve 650w seasonic alsan aynı paraya çıkar neredeyse ama ömürlük psun olur. kasayı ben kullanıyorum sağlam nzxt çakması tasarım sadece arka kapak demiri teneke yani hatta bunun pro olanını da başka bir sistemde kullanıyorum.

Dark Guardian 4x12cm FRGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGUARDIAN) | Teknobiyotik

Dark Guardian PRO 4x12cm ARGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGRPRO) | Teknobiyotik

pro ile normali arasında sadece fan ışık farkı var değmez. fanları çok pahalı teknobiyotik'te outlet test için denenmiş 150 liraya var ama bir tane sana iki tane lazım. ben o iki kasaya da orijinal fanlarını bulmuştum ucuza şimdi yok. şöyle bir şey var ikisi 600 lira bence pahalı.

Gamepower Air Turbine 1x120mm Argb Kasa Fanı 6 Pin (kontrolcü Ve Kumanda Yok) Fiyatı, Yorumları - Trendyol

iki fan uydururum diyebilirsin 3pin anakarta takıp ya da 600 ona vereceğime su soğutma alır onu yukarı takarım da diyebilirsin. 7600'ü stok fanla kullanıp beğeneceğinin bir garantisi yok 1080p düşünüyorsan özellikle çünkü kimse bu işlemciyi 1080p'de kullanmaz 2k 4k'da kullanır ve bu çözünürlüklerde işlemci daha az kullanılır ve daha az ısınır. sonradan masrafa girme en baştan düzgün kur.

SilverStone PF240 ARGB v2 2x12cm ARGB Fanlı Intel & AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu (SST-PF240-ARGB-V2) - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

güç kaynağı da ya bu:

Seasonic Core GM-650 650W 80+ GOLD Yarı Modüler ATX Güç Kaynağı (SSR-650LM) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

ya da bu olabilir 650w olan kasada gelen 750w'tan iyidir ve 750w olandan bende iki tane var birinde 7900xtx takılı öteki 3080 hani 750 sadece bir sayı biri TT öteki seasonic'te olunca dağ taş kadar farkeder.

Seasonic FOCUS GX 750W 80+ GOLD Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-750FX) - FOCUS GX-750 - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

• https://pckolik.com/urun/can-sungur-mega-tron-oyun-bilgisayari-geforce-rtx-4070/
    Anakarti a620m gaming x yapsan 34 bin, kasayi 4000x yapsan 36 bin yapiyor.

Wifi olan anakart dersen bu var,
    akakce.com
    Asrock A620M Pro RS AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-a620m-pro-rs-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,303417863.html

Bu ve 7500f ile tek tek toplarsin o zaman 37-38 bin civari yapiyor,

• n201 kullanıcısına yanıt

hazır sistemin stoğu bitmiş gözüküyor

a620m b650 anakartlara göre performansa negatif etki eder mi? hiç bilgim yok a620 serileriyle ilgili.

7500f ve 7600 arasında neredeyse fark yok gördüğüm kadarıyla. bu işlemciler oyun haricinde mühendislik programlarında yeterli olurlar mı? şu anda i7 7700hq ve 1050ti laptop kullanıyorum, kullandığım çizim programlarında hiç bir sıkıntı yok ama modelleme ve hesap işlerinde sıkıntı çıkarırlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sawasson

O güzelim sistemin keyfini 2k ile sürmelisin,

Full Hd ile 2k monitör arasında ciddi bir görüntü farkı var bilgin olsun

biliyorum hocam, anakartı ve işlemci değiştirerek artan bütçeyi monitçre ekleyerek 2k monitör alabilirim. sanırım bu daha mantıklı olacak gibi.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

her iki kasada da 4 adet fan var gözüküyor. ekstra fana ihtiyaç olur mu, incelediğim hazır sistemlerde falan da 4 ya da 3 fan vardı hep. işlemci yanında gelen wraith prism stok soğutucu için yeterli deniyordu bu işlemciler için, sıvı soğutma almayı gerektirecek kadar sorun olur mu bilemedim.

kasa, güç kaynağı fiyatı da thermaltake ile aynı oluyor. ayrı ayrı almaya değecek kadar iyi fark yaratır mı?

---------------------------------------

hocam bir de şöyle bir psu buldum. nzxt'nin kasaları iyi oluyor. güç kaynağı hakkında bir fikriniz var mı?

www.incehesap.com
    NZXT C750 PA-7G1BB-EU 750W 80+ Gold Full Modüler Power Supply - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/nzxt-c750-pa-7g1bb-eu-750w-80-gold-full-moduler-power-supply-fiyati-60949/?ref=akakce&v=1.98.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 29 Eylül 2023; 17:6:50 >

Ben az maliyet olsun diye onlari onerdim fiyatina gore is gorurdu.

ekstra fana ihtiyaç olur kasa küçük olunca içeri alsa kar dışarı atsa kardır olmamasına göre ya da su soğutma takmak için boş bırakırsın dur bakalım stok soğutucunun sesine eyw diyecek misin bence onu acele etme fan değil mi bulursun.

güç kaynağını ayrı almak her zaman daha iydir kasa içinde gelen psular özellikle kutulu kaliteli model konmadıysa her zaman kutululara göre kötüdür. iyiyse zaten fiyatı uçuk olur öyle 5 bin lira olmaz.

gösterdiğin psu güzel alabilirsin nzxt kasalar da güzeldir aslında bi indirim vs yakalasak herkese önereceğim çünkü ben çakmasını kullanıyorum kendisi daha güzeldir. altta önde ekran kartı için bir fan var eğik o tasarım güzel mesela tam benlik çünkü benim intel sistemde referans yani tek fan en sağda var bana süper olur şöyle 3 bine verseler atlarım.  ama 4 bine de alınır 7.5 olur güç kaynağıyla birlikte ve 5.5'a o TT kasayı almaktan çok daha iyi olur ya da bu güç kaynağı ile birlikte nzxt takım olsun diye satan varsa ona da bi bak belki daha hesaplı olur 7.5'tan?

• amd sistem toluyor isen x670 anakart şart

2.amd de ram çok önemli expo destekli olması şart

birde topladıgın sistemde hata üstü hata bütçen daha optimal kullanabilirsin ve daha güzel bir şey çıkarabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 29 Eylül 2023; 19:20:4 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt

hocam x670 anakartta 8000'den aşağı yok, ya da ben bulamadım. adata xpg lancer ram için kendi sitesinde amd expo desteği olduğunu gösteriyor.

2 seçeneğim var ya asus rog strix g16 almak ya da her şey dahil (şu anda sisteme aktarabileceğim tek şey logitech g203 fare) sistem toplayıp daha sonra elimdeki bozuk laptobumu yaptırmak. o yüzden bütçeyi en verimli şekilde kullanmaya çalışıyorum. planım rtx 4070ti sistem toplamaktı ama iş sürecim plan dışı geliştiği için bütçemi azaltmak zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 29 Eylül 2023; 20:17:47 >

Hocam fazla değil attığınız linkteki ürünün üzerine 110-120 tl daha ekleyip şöyle ömürlük bir tane alabilirsin.

inventus
    FSP HYDRO G PRO 750W HG2-750 Hydro G Pro serisi 750W 80+ GOLD tak çıkar kablolu Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10785

topladıgın sistemde çok rahat x670 li sistem toplarsın sen paranı hatalı harcamıssın 4 adet örnek vereyim

1.

www.hepsiburada.com
    GAINWARD RTX 4070 GHOST 12GB GDDR6X 192 Bit Nvidia Ekran Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/gainward-rtx-4070-ghost-12gb-gddr6x-192-bit-nvidia-ekran-karti-pm-HBC00004BNYQZ

2000 tl burdan karın var

https://www.sinerji.gen.tr/corsair-k55-rgb-pro-membrane-turkce-gaming-klavye-p-39150?utm_campaign=akakce&v=1.2.4

500 tl burdan karın var

100 tl burdan karın var + 2tb bu ürün kendimde 1 tb ı var

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz (Turbo 5.3GHz) 6 Core 12 Threads 32MB Cache AM5 İşlemci | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-5-7500f-3-7ghz-turbo-5-0ghz-6-core-12-threads-38mb-cache-am5-islemci-tray.html?ref=akakce&v=1.70.3

1000 tl de burdan karın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 29 Eylül 2023; 20:29:57 >

• yaratıc1KLAVYE kullanıcısına yanıt

sağolun hocam fsp aklımdan çıkmış. çoğu markaya psu üretiyorlardı zaten.

başka bir forumda okumuştum, fsp'nin bir serisinden şikayetin çok olduğu yazıyordu ama tam hatırlayamıyorum hangisi olduğunu, hydro g pro değildir umarım.

x670 neden şart? x670ler baya pahallı oluyor

expo overclock yapmayacaklar için de şart mı?

• Beyaz Kartal kullanıcısına yanıt

amd b650 serisinde sadece pci 4.0 destegi var ama amd nin x670 serisinde hem pci 4.0 hemde pci 5.0 destegi var diyeceksin bu ne demek şimdi yeni nesil ekran kartları pci 4.0 ile geldi ama 2-3 yıl sonra yeni akım pci 5.0 ve gelicek kartlar pci 5.0 destekli gelicek bunada önceden hazır olmak upgrade edilebilir açıdan çok önemli biliyorsunuz türkiyede sistem toplamak zor ve amd 2027 ye kadar minimum işlemci ve anakarta destek vericek o yüzden amd alınıyor ise en üstü alınmalı bunu şöyle düşünün bu serinin ilk üretimi bunun x770 x870 anakartı olucak bu amd nin am4 soket deki x370 gibi düşünün üstüne x470 ve x570 çıktı ve hepsinde degişik teknolojilerle geldi hatırlatırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 29 Eylül 2023; 23:57:19 >

Ben de ekran kartı ve işlemci hariç bütçem dahilince olabilecek en iyi sistemi toplamaya çalışıyorum. İşlemci 7500 f ve ekran kartı ikinci el amd 6650 yada rtx2060 alacağım ama geri kalan bileşenleri en iyilerini seçmeye çalışıyorum. Anakart ve kasa konusunda kafam karışık. x670 kart ne önerirsiniz ama verdiğimiz paraya değsin birde kasada ne önerirsiniz.

GTA çıkarsa  RTX 5000 serisi ekran kartı ve amd 9000 serisi işlemci alacağım

Bu kartlara bakıyorum ama fiyatları gerçekten yüksek, anakarta bu paralarda çok geliyor gözüme

Ekran kartı monitör hariç sadece kasa için 30-35 arası bir bütçe düşünüyorum

bulabildiğim en ucuz x670 bu modeldi. https://www.hepsiburada.com/msi-pro-x670-p-wifi-am5-ddr5-4x-m-2-usb-3-2-hdmi-dp-2-5g-lan-amd-wifi-6e-rgb-atx-p-HBCV00002YYX82?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.86.8

--------------------------------------------

b650e olarak bu anakartı bulmuştum pcie 5.0 içeren, kağıt üzerinde bence gayet iyi duruyor ama kullanımda nasıl olur bilemiyorum. 1200 lira zam gelmiş hali bu, 8200 küsürdü.

www.qp.com.tr
    ASRock B650E Steel Legend Wifi AMD AM5 ATX Anakart
    https://www.qp.com.tr/asrock-b650e-steel-legend-wifi-amd-am5-atx-anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 30 Eylül 2023; 0:43:29 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.