RTX 4070 sistem nasıl?
herkese selam. rtx 4070ti sistem toplamayı düşünüyordum ama bazı sorunlardan dolayı en baştan daha düşük bir sistem toplamak mecburiyetindeyim. düşündüğüm sistemi yazıyorum. yorumlarsanız ve tavsiye verirseniz sevinirim.
@Münebbih hocamın bu 2 konusundan yararlandım: https://forum.donanimhaber.com/bes-oyun-kategerosi-ve-en-iyi-oyun-bilgisayari-olusturma-en-iyi-ekran-kartlari-ve-oyun-islemcileri--85513674#85513674 https://forum.donanimhaber.com/1080p-oyuncu-ve-1440p-oyun-icin-uygun-fiyatli-20-000-sistem-onerileri-3060-ti-6700-xt--155086322 .
işlemci: AMD RYZEN 5 7600 3.80GHZ 38MB AM5 BOX Fiyatı - Taksit Seçenekleri
ekran kartı:PNY GeForce RTX 4070 XLR8 Gaming Verto EPIC-X RGB OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
ram: 2x Adata XPG Lancer RGB 16GB 6000 MHz DDR5 CL30 Ram - Siyah Fiyatı hepsiburada satıcılı olanın stoğu bitmiş yaklaşık 1 haftadır ara ara stok geliyor ve bitiyor. tekrar geldiği zaman alacağım, o zaman 1749 tl oluyor.
kasa: Thermaltake H570 TG 750W 80+ RGB Tempered Glass USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa , CA-3T9-75M1WE-00
mouse: logitech g203 kullanıyorum ona devam edeceğim
hoparlör: Logitech Z333 2+1 40W Hoparlör Siyah 980-001202 | Teknobiyotik
toplam: 53500 tutuyor.
Herkese selam. Sistem toplayacağım. Araştırmalarım sonucu parçalara karar verdim gibi ama ekran kartı ve işlemci için arada kaldıklarım var.
Anakart: ASUS PRIME B650M-A WIFI II AMD B650 6400 DDR5 AM5 Matx (PRIME B650M-A WIFI II) Anakart
RAM: Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16) DDR5 6000 MHz AMD EXPO CL30
SSD: Samsung PCIe 4.0 NVMe™ M.2 SSD 980 PRO, Dahili Katı Hal Sürücüsü, 1 TB
Kasa + güç kaynağı: Thermaltake H570 TG 750W 80+
Monitör: Cooler Master 27" GM27-CQS ya da Asus 27" TUF Gaming VG27AQ1A
Bunlar toplam 26000 ediyor.
Bunlar haricinden işlemci için AMD Ryzen 7 7700 ve AMD Ryzen 7 7700X arasındayım. Araştırdıklarımdan öğrendiğim kadarıyla 7700'ın kutusundan çıkan Wraith Prism soğutucu yeterli oluyor ama 7700X için sıvı soğutmaya ihtiyaç var. Ekran kartında da RTX 4070 Ti ve RX 7900XT arasındayım. Bir de gördüğüm tavsiye edilmiş sistemlerde RTX 4070 Ti için 750W güç kaynağı varken RX 7900XT olanlarda 850W önermişler. İnternette hesaplayabildiğim kadarıyla her seçenek için 750W yeterli oluyor, doğru muyum? Eğer 850W gerekiyorsa Cougar MX660 Mesh RGB CGR-5BMSB-MESH-RGB-C GEX 850W 80+ Gold kasayı seçmeyi düşünüyorum.
İşlemci + ekran kartı için düşündüklerim şu şekilde:
Fiyat: 34850 TL (toplam 60850 TL)
Fiyat: 35700 TL (toplam 61700TL)
Fiyat: 38780 TL (toplam 64780 TL)
Fiyat: 39600 TL (toplam 65600TL)
Bu işlemci + ekran kartı seçeneklerinden darboğaz, yazılım desteği, uzun vadede güncellik bakımından hangisini önerirsiniz? Güç Kaynağı 850W olması gerekiyorsa toplam fiyat + 2400 oluypr
Toplam tutar 66-68 gibi olmalı, çünkü daha klavye, hoparlör vb. alacağım.
WD vs Toshiba vs Seagate
|
süperonline bağlantısı nasıl oluyor
selamlar herkese
kiracı olarak yeni taşındığım daireye süperonline bağlatmayı düşünüyorum, internetten baktığımda binada altyapı gözüküyor, müşteri hizmetlerini aradığımda da adresi kontrol ettiler ve mahallenizde cam kablo döşeli, türkiyedeki en iyi altyapımızın olduğu bölge ve dairenizde de altyapı mevcut diyorlar ancak dairedeki telefon çıkışı iptal edilmiş sadece uydu çıkışı var (türksatın internet bağladığı çıkış) müşteri hizmetlerine hangisini kullanıyorsunuz diye sorduğumda mahallede cam kablo döşeli diyorlarlar, ama hangi çıkışı kullandıklarını belirtmiyor, teknik servise yönlendirelim oraya sorun dediler, 15 dakika beklememe rağmen cevap veren olmadı. süperonline kullananlar acaba hangi çıkıştan bağlantı yapıldığını söyleyebilir mi?
Hepsiburada'nın dip sesli kulaklığı iade almaması
|
bonus genç kart oyun harcamaları kampanyası
herkese selamlar, sanırım konuyu yanlış yere açıyorum. nereye açmam gerektiğini bulamadım, uygun yere taşınırsa sevinirim.
bildiğiniz gibi bonus genç kart sahipleri bonus flaş üzerinden her ay tekrarlanan "bonus genç'le oyun harcamalarına 15tl bonus" kampanyasına katılabiliyor. steam, itunes ve aralgame.com'da toplamda 30tl ve üzeri harcamalara 15tl bonus kampanyası.
daha önce hiç sorun yaşamadan steam cüzdanıma 30 lira (20+10 ya da 10+10+10 olarak) yüklüyordum ve 15tl bonus kazanıyordum. ama bu ay, steam harcamaları kredi kartının provizyonunda iki farklı şekilde gözüküyor ve sadece birisi kampanyada harcama yapılmış olarak gözüküyor bu yüzden bonus kazanamıyorum. mesela 10 lira tutarında steam cüzdanına 2 defa para yüklemesi yaptığımda harcamalardan bir tanesi "steam purchase" olarak gözüküyor ve bu harcama kampanya ilerlemesinde gözükmüyor, diğer harcama "steamgames.com" olarak gözüküyor ve kampanya ilermesine ekleniyor. bir kaç defa denedim ve bu durum tamamen rastgele gerçekleşiyor, yani farklı bir seçim, yükleme metodu falan olmadan. harcama yaparken bonus kullanmıyorum ve kampanya detaylarında 2 harcamanın birisi sayılır gibi bir madde de eklenmemiş, aynı maddeler geçerli.
yani kısacası, steam üzerinden 20 lira harcamış olmama rağmen bonus flaş kampanlarında 10 lira harcamış olarak gözüküyorum.
başka bir bonus genç kart ile denediğimizde onda da aynı durum oldu. steam purchase olarak provizyona düştüğünde kampanyada bir ilerme olmuyor ve bonus kazandırmıyor.
bu durumu garanti müşteri hizmetlerine yazdım ve cevap bekliyorum. belki aynı problemi yaşayanlar vardır ya da harcama yapmasına rağmen bonus kazanamadığının farkına varmayanlar vardır diye haber vermek isterim.
dark elite mousepad
|
havlupan boyama
sarj adaptörü ile notebook soğutucu ve masaüstü fan
|
paypal nakit kart yardım
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 95
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.163 (Bu ay: 159)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dell