Şimdi Ara

sarj adaptörü ile notebook soğutucu ve masaüstü fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

dell inspiron 7567 notebook kullanıyorum. aşırı ısınma ve kapanma gibi bir problemim yok. en son oyundayken (age of empires 2 DE) kontrol ettiğimde işlemci 75 ile 80 derece arasında dolanıyordu. zaten termal macun değişimi ve fan temizliği yaptıracağım 1-2 hafta içinde.

stand olarak kullandığım bir notebook soğutucu var hadron hd2008 ayrıca masaüstü usb fan almayı düşünüyorum (everest efn-482).

hem soğutucuyu hem de fanı kullanmayı düşünüyorum ama gücü bilgisayardan değil prizden alıcam.
    soğutucuyu bilgisayarın fanları daha iyi hava alsın diye kullanıcam çünkü masanın şekli ve düzeninden dolayı kullandığım zaman fark ediyor.
    diğer fanı da kendim için.
    daha önce tek fanlı ucuz bir soğutucuyu 5v 1a telefon sarj adaptörü ile kullanmıştım ve sorun yaşamadım

sorum şu
    masadaki priz yeterli olmadığı için 2li usb adaptör almayı düşünüyorum.buradaki gibi ve hem soğutucuyu hem de fanı buna takıcam. ikisi de 5v, adaptör ise 5v 2.1a .

(fan için bilgisayarlar ile uyumlu, 5v, 1000ma transformatör ile çalışmaya uyumludur bilgisi yazıyor)

böyle bir durumda problem yaşarmıyım. bildiğim kadarıyla telefonda orjinal sarj adaptöründen daha yüksek amperli adaptör kullansak bile telefon gerektiği kadar akım aldığından dolayı problem oluşmuyor. burada soğutucu ve fan çok kaliteli ve akıllı ürün sayılmazlar. hem bu yüzden hem de aynı adaptörden beslenmeleri problem yaratır mı?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

son güncelleme

adaptör olarak Ugreen Çift Usb Çıkışlı Akıllı Şarj Cihazı aldım.

zaten notebook soğutucu olarak hadron hd2008 vardı vardı ama stand olması için kullanıyordum ama artık fanlarını da çalıştırıyorum. çok üst düzey bir ürün değil ama en azından bilgisayarın altında hava akımı oluşturarak biraz da olsa faydası oluyor.

masaüstü vantilatör olarak ilk önce everest efn-482 aldım. ancak arızalı çıkınca iade edip başka bir siteden sipariş verdim. şans eseri migrosta başka bir ürüne denk gelince diğer siparişi de iade ettim. son aldığım ürün General Home Mf-006 6' Metal Mini Fan . böyle bir ürün arayanlara tavsiye ederim. everest vb. diğer fanlara göre hem daha büyük hem de efn482'nin motor gücü 2.5w iken bunda 5w. ses olarak ikisi de neredeyse aynı. ama oluşturduğu hava akımı bariz bir şekilde daha fazla.

sonuç olarak bu tarz şekilde kullanacaklara bu ürünleri tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 4 Ağustos 2020; 22:32:59 >

• O satıcı neden öyle bir ibare yazmış bende çok şaşırdım , USB fan arıyordum malum havalar sıcak. Adam açıklamaya aynen öyle yazmış.

5v 1000ma trafo ile uyumludur ???? Ne yani ben 5v 500ma adaptöre taksam , fan dile gelip , yok bu 1000ma değil ben çalışmam mi diyecek ?

500 de de çalışır , 1000 de de çalışır , 2100 de de çalışır.

30.000 mAh powerbankla da çalışır. 4 voltla da Çalışır. 3 voltla da çalışır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    peki hocam bu adaptör hem notebook soğutucuyu hem de masaüstü fanı aynı anda çalıştırırken yeterli olur mu? çoklu usb girişi olan adaptörlerin nasıl çalıştığını bilmiyorum. her usb girişi için 2.1amper mi sağlıyor yoksa 2.1 bölü usb giriş sayısı şeklinde mi bilgim yok. aynı anda kullanırken aşırı ısınma ya da herhangi bir sorun yaratır mı?
  • Genelde her biri 2.1 verir ama adaptörün kalitesine göre değişir o. Sizin iki ürünü de çok kolay besler sıkıntı olmaz. Isınma falan da olmaz.

Hocam yazması çok normal çünkü herkes bilmez yüksek akımın birşey değiştirmeyeceğini
    Size güzel bir örnek vereyim ülkenin eğitim durumunu ve adamın neden öyle yazdığını anlıayacaksınız

Üniversitede proje yapıyorduk projede yüksek akım çeken parçalar olduğu için 12 volt 82 amper (sunucularda kullanılan) güç kaynağı aldık.
    Aldığımız fanları test etmek için atölyeye gittik fanlar 12 v 0.1 amper ile çalışıyor.
    Güç kaynağına sadece 5 tane fan takıp test edecektik hocanın dediği şey şu "Güç kaynağınız çok güçlü yüksek amperli fanlar yanar."
    Arkadaş afallıyor tabi bana mesaj attı durumu anlattı dedim bağlayın birşey olursa zararı ben karşılayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iCrush kullanıcısına yanıt
    adamın biri soru cevap kısmında ' 5v adaptöre bağladım çalışmadı' yazmış ,,, satıcı da 'sadece bilgisayar usb'si ile çalışır ' yazmış körler sağırlar birbirini ağırlar :D

Kerim Akarpatyoutube
    MOTOR GÜÇLENDİRME - OYUNCAK MOTORUNU DRONE MOTORUNA ÇEVİRME - DC motor speed boost
    https://www.youtube.com/watch?v=m2xxmmK3Ap8&feature=youtu.be

Fanım olsa şunu mutlaka yapardım.
    Ama PC ile çalışamayabilir. PC çıkışı 500 ma sınırlıysa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocamlar notebook soğutucuyu evde bulduğum 5v 1a markası yazmayan usb çıkışlı adaptör ile denedim. adaptöre çakmak çaksam bu kadar ısınmazdı.

daha sonra samsungun orjinal 5v 1a adaptörünü denedim o da ısındı ama önceki gibi değil. belki telefon sarj ederken olanla aynı miktarda ya da çok çok az fazla.

en son da 5v 2.1a yine markasız olan adaptörle denedim yaklaşık 3 saat kullandım ısınma çok azdı.

bende önceki mesajımda paylaştığım adaptörü almaktan vazgeçtim. bilindik, kaliteli bir markanın adaptörünü almaya karar verdim (üzerinde yazan sonuçlara daha yakın değerler alabilmek için)

buradaki 5v 3a 2usb çıkışlı sony olanı alıp sadece sadece soğutucu ve vantilatörü kullanacağım.

ya da

buradaki 5v 6a 4usb çıkışlı sony olanı alıp, soğutucu ve vantilatör haricinde, power bank ya da telefon sarj ederken de kullanacağım.

sizce hangisi daha mantıklı olur ve problem yaşatmaz.

ayrıca üzerlerindeki değerlere yakın sonuçlar verirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 9 Temmuz 2020; 0:46:27 >

• Hocam ihtiyacınızı tam belirlerseniz daha iyi tavsiye yapabiliriz.
    Çünkü attığınız iki üründe fiyat olsun kullanım amacı olsun apayrı ürünler.

Ama derseniz ki benim aynı anda birden çok porta ihtiyacım oluyor. Güçlü, kaliteli ve uzun ömürlü birşey olsun o zaman ikisinide tavsiye etmem aşağıdaki ürünü almanızı öneririm.

Trendyol 100/50 çeki ile 190 TL ye alabilirsiniz. 8 tl ye satılıyor şuanda çek peynir ekmek gibi

Yok ben çek falan uğraşamam derseniz Hepsiburada da daha uygun

Bütçemi aşar derseniz tekrar ona göre tavsiyede bulunabilirim.

Ayrıca şarj cihazlarının ısınma sebebi tahminimce bilgisayar sabit 500 ma güç verdiği için hem fan'ın hızını sabitliyordu hemde fazla akım çekmiyordu motor
    Ama şarj cihazına takılınca motor tam güçte çalışmak isteyecek
    Çin malı şarj aletleri zaten üzerinde yazanın %60 ını anca verir.
    Çin malı şarj cihazıyla yada Samsung şarj cihazı ile çalışsın maksimum güçte çalışmasına gerek yok derseniz bi direnç ile sınırlayabilirsiniz. Bu şekilde PC yede taksanız harici şarj cihazıda bağlasanız aynı güçte çalışır.

Hocam ısınma 1amperlik markasız adaptörde aşırıydı. Samsungta daha azdı. Ama 2.1amperlik olanda (soffany diye bir marka) normaldi. Telefonu orjinal adaptörüyle sarj ederken nasılsa o da öyleydi.

Anker bütçemi bayağı bir aşar.

Benim önceliğim notebook soğutucuyu ve masaüstü vantilatörü aynı anda aynı adaptörden kullanabilmek. Tek bildiğim ikisi de 5v ve bilgisayarın usbsinden beslenebiliyorlar. Sarj aleti gerektiğinde uzun süre prizde takılı olacağından tehlike yaratacak kadar ısınmasın istiyorum. Normal çalışan cihazlardaki gibi bir ısınma problem değil. Onun haricinde daha fazla usb portu olması, aynı anda başka cihaz da takabilmem çok öncelikli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam bu sarj cihazını almayı düşünüyorum. 2.4a olana notebook soğutucuyu, 1a olana ise masaüstü fanı takmayı düşünüyorum. genel olarak ugreen markası için yorumlar iyiydi. sizce sağlıklı bir tercih olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haemus -- 11 Temmuz 2020; 17:25:37 >
  • Ugreen ise bakmaya gerek dahi yok hocam iyidir fiyatıda iyi hayırlı olsun.

• usb +5v çıkışı, 220v ac çıkışı olan prizler de var. yer sorunu yaratmayabilir.

sarj adaptörü ile notebook soğutucu ve masaüstü fan

viko çift usb çıkışlı 2'li topraklı fiş-priz 2,1 amper usb-cıkış

• dergul D kullanıcısına yanıt
    hocam tavsiye için teşekkürler. masaya üçlü ara kablo çektim öyle kullanıyorum şu anda. adaptörü taktıktan sonra br priz boşta kalacak onu da telefon için kullanacağım. ayrıca yurttaki masamda priz dolabın tam kenar kısmına denk geldiği için bu tarz prizleri takamıyorum, daha önce denemiştim.o yüzden mecbur yine adaptör alacaktım.
    sağolun hocam, siparişi verdim. kullanmaya başladıktan sonra konuyu güncellerim bu tarz bir işte kullanmak isteyenlere yardımcı olması için.
  • Şarj aletlerinde akım sınırlama sistemi vardır. Kapasitesinin üstünde akım çekilmesine izin vermez. 2 amper iki cihaz için yeterli. Millet bunlari 500mA veren standart USB portunda kullanıyor.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    hocam masaüstü fanı samsung şarj aleti ile denedim sorun olmadı. ancak metal kafesinde yanlış vidalama ve içindeki plastiğinde çatlak vardı. iade ettim, başka yerden alacağım şimdi. ugreen ikili adaptör fandan sonra geldi. onu şu anda notebook soğutu ile kullanıyorum. ısınma çok az düzeyde oluyor. o da normal kabul edilebilir. fanı aldıktan sonra ikisini birlikte kullanıp konuyu güncelleyeceğim bu şekilde kullanmak isteyen arkadaşlara fikir vermesi için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.