COLORFUL CVN B650 GAMING FROZEN V14 DDR5 7600Mhz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com https://www.incehesap.com/colorful-cvn-b650-gaming-frozen-v14-ddr5-7600mhz-atx-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-76550/Bu nasıl peki? |
AM5 sistem için önerilerinizi bekliyorum. (2. sayfa)

-
-
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-b850-pro-a-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905294233.html
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
- 采用10+2+1相强化供电设计,F.C.C铁素体电感(Dr MOS 55A)
v15 olan 10+2 faz
v14 olan 12+2 faz.
PBO filan var diye okudum. UV+CO yapabiliyorsan bence sorun yok. AM4 anakartlarda bazı serilerde bios güncelleme vermemişler, x3d desteği filan gelmeyenler olmuş. AM5 desteği ise şuanlık 1-2 hafta geç olsada bios güncellemeleri verilmiş.
Düzenleme: Link yönlendirmediği için değiştirdim.
https://www.colorful.cn/home/product?mid=84&id=b4661895-4e7c-4069-88bd-533ac4d22950
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 24 Mart 2025; 19:44:14 > -
-
İşlemciniz neydi? 7600/x ve 7500f filan kullanıyorsanız 65w kalması daha mantıklı. CO ayarı ise ALL CORE NEGATIVE 20'den ayarlayıp stres testi yapıyorsunuz, çökmezse 25,30,35 olarak gittiği kadar. Ksinlikle CO yapmanızı tavsiye ederim. PBO ise +200 (zaten en yüksek bu kadar ayarlanabiliyor olması lazım) verin.
-
7500F+ Phantom Spirit var.
Battlesize2048 modlu Bannerlord oynuyorum. İşlemciye çok yüklendiğini bildiğim için yemini kesmek istemedim.
Dediğiniz şekilde deneyeceğim müsait bir zamanda 👍🏻
Teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
7500f zaten 65w TDP'li bir işlemci. 105w modunun etkisi olmaz.
PBO içinde clock boost veya benzer bir yer varsa +200 mHz daha boost hızına ekleme yapar.
Curve optimizer ile işlemcinin daha düşük voltajda çalışmasını sağlayarak daha ısınmasını sağlıyorsun. İşlemci daha az ısındıkça daha yüksek frekanslara çıkar.
TDP 65w iken PPT yani işlemci paketi 88w'a kadar güç harcayabiliyor zaten.
TDP 105w olduğundaysa PPT 142w'a çıkıyor.
9700x bile 65w TDP'ye uygun yani fazla yem verince fazla ağırlıktan dolayı hantallaşmasını sağlıyorsun.
İyi forumlar.
-
Stress testi olarak ne öneriyorsunuz?
Ben OCCT kullanıyorum, skor ve yük bindirmek için Cinebench.
Şimdiki ayarlarında oynadığın oyundaki verileri kaydet. xx mHz, xx sıcaklık, xx fps. Ardından işlemciye ayarlama yaptıktan sonra tekrar verileri kaydet. Aradaki farklarıda paylaşırsan daha çok kişi yararlanabilir.
-
Gece gece bana iş verdin hocam
İlk denemede Tdp to 105w kapatıp, CO -20 PBO +200 yaptım. Mavi ekran
PBO kapatıp diğerlerini değiştirmedim. Hızlıca bir geekbench 6 yaptım skorlarda bir şey değişmedi 🤣
Ekleme: Denemelerimin çok verimli geçtiğini söyleyemem.
CO -25ten itibaren mavi ekran yiyorum.
PBO +65ten itibaren benchmarkta reset yiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efyavas -- 25 Mart 2025; 2:46:16 >
quote:
Orijinalden alıntı: efyavas
Gece gece bana iş verdin hocam
İlk denemede Tdp to 105w kapatıp, CO -20 PBO +200 yaptım. Mavi ekran
PBO kapatıp diğerlerini değiştirmedim. Hızlıca bir geekbench 6 yaptım skorlarda bir şey değişmedi 🤣
Ekleme: Denemelerimin çok verimli geçtiğini söyleyemem.
CO -25ten itibaren mavi ekran yiyorum.
PBO +65ten itibaren benchmarkta reset yiyorum.Benchmark uygulamasında %3-5 fazla almak için 65w yerine 105w çıkarmıştı 7600x - 7700x. 9600x - 9700x varsayılan 65w ile çıktı. 105w modu bunlar için getirildi.
Oyunda ne gibi değişiklik oldu?
Kaç FPS'i kaç derecede çalışırken kaç watt güç tüketiyor gibi.
Voltajı ayarlayıp onun üstüne curve ayarı yapmayı denemek lazım ya da BIOS'ta vakit harcamak yerine oyuna geçebilirsin :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Pbo +25 yapsam dahi stabil olmuyor. O yüzden sade co -20 yapıp bıraktım.
Benchmark yapacak oyun yoktu bilgisayarda, gözümle de bir fark hissettiğimi söyleyemem.
MSI afterburner kurup herhangi bir oyun içinde değerleri takip edebilirsin. Birçok undervolt rehberi var. İyi bir ayarlamayla, uğraştığına değeceğine emin olabilirsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X