Şimdi Ara

Amasra Kalacak Yer ( Otel ) ve Yapılacaklar Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
7.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amasraya giden ya da orda yaşayan duyan arkadaşlardan kalacak yer tavsiyesi istiyorum beyler.

Önümüzdeki cumartesi gitmeyi planlıyorum. Heryerini o gün gezmeyi düşünüyoruz o gecelik ya da 2 gecelik kalabileceğim bir otel pansiyon, hizmeti güzel memnun kaldığınız fiyatı da çok uçuk olmayan bir yer varsa önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca Amasrada ne yapılır nerelere gidilir. Özel araçla değil otobüsle gitmeyi planlıyorum ancak çok büyük olmadığı için heryeri yürüyerek gezebileceğimi düşünüyorum. Özellikle tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim. Tamamen kafa dinlemek gezmek görmek amaçlı bir gezi yapmak istiyorum.

Teşekkürler.

• gidenlerden cevap verebilecek olan varsa, ben de gitmeyi düşünüyorum önümüzdeki ay içerisinde.
  • amasra çok güzel bir yer,ama oraya özel araçla gitmek en uygunu, amasyanın merkezi küçük ama sadece merkezi ile kalırsanız pek bişey anlamayabilirsiniz,mesela biz cide'den gelirken tepeden bakınca amasra çok güzel görünüyor, ama içine girince, tipik bir batı karadeniz sahil kasabası işte.1-2 gün kalacak kişilerin fazla detaya girmesine gerek yok her türlü kalırsınız.internet'den araştırırsanız otel, pansiyon bilgilerine ulaşmak mümkün, ama nedense fiyat vermiyorlar arayıp sormak lazım illaki...ayrıca amasraya gelen birinin mutlaka cide'yede gelmesi lazım.
  • Teşekkürler bilgiler için sağolun :)
  • Amasra gerçekten güzel biryerdir , otobüsle gitmeniz isabet olmuş,özellikle pazar günleri cok kalabalık olur araba sıkıntı olabilirdi. Küçük bir yer 1 gün bile yeter ama kafa dinlemek için 2 gün ideal. Otel konusunda birşey diyemem ama yemek konusunda balık rest deneyin, canlı balık,çeşmi cihan ve mavi yeşil önereceklerim olur. Eğer daha fazla vaktiniz var ise Inkumu'da ziyaret edin ( sezonu değil ama oraya gitmişken bir görün )
  • oradaki otellerden fazla bisey beklememek lazım.amasra kendi basına çok güzel bi yer
    konaklamalar haric..
  • Merhabalar,

Amasra' da ki otellere buradan ulaşabilirsiniz.

Gezilecek yerler

Amasra Müzesi: 1955 yılında, antik bir yerleşim merkezi olan Amasra ve çevresinde sık sık ortaya çıkan taşınabilir arkeolojik ve etnografik eserler, belediye binasında sergilenmeye başlanmıştır. 1982 yılından beri bugunkü tarihi binasında hizmet veren ve dört teşhir salonundan oluşan Amasra Müzesi'nde; Hellenistik, Roma ve Bizans, Ceneviz ve Osmanlı Dönemlerine ait eserler sergilenmektedir.

Kuşkayası Yol Anıtı: Gaius Julius Agullia isimli Bitinya - Pontus Valiliği tarafından M. S. 41 - 554 yılları arasında yaptırılmıştır. Dünyada tek olduğu bilinmektedir. Yufka kabartma tekniğiyle kayalara oyulmuş kral heykeli ve Roma Hakimiyet Kartalı ile birbirini tamamlamayaniki kitabe, oturma sedirleri ve kaya nişlerini kapsamaktadır.

Amasra Kalesi: Bizans Dönemi'ne ait olan Amasra Kalesi, özellikle Ceneviz döneminde değişikliklere uğramış ve 14. - 15. yüzyıllarda Ceneviz ve Osmanlı dönemlerinde ciddi onarımlar görmüştür. Kale, iki ana kütleden oluşmaktadır.

Şehrin diğer önemli eserleri, Cenova Armaları, Fatih Camisi, Chapel, Kyros Kilisesi, Bedesten, Kemere Köprüsü, Antik Yol, Antik Tiyatro, rıhtımlar ve dalgakıranlar, Amastris amforaları, Osmanlı hamamı, Gürcüoluk Mağarası'dır.

İyi tatiller.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • grand kirazlar hotel güzeldir ama amasra merkeze biraz uzak . merkezde sinan otel ve amastris otel iyidir havuzludur . isterseniz aquaparkta var koru aquapark güzel yer günlük 20 tl falandı aquapark . ama oteller öyle pek ucuz değil 200 civarı olması lazım
  • turizm otelcilik meslek lisesi var. çok güzel oteli var. yalnz önceden rezervasyon yaptırman lazım. merkezdedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkent

turizm otelcilik meslek lisesi var. çok güzel oteli var. yalnz önceden rezervasyon yaptırman lazım. merkezdedir.

selamlar merhaba,acaba bu söylediğiniz yerin irtibat numarası varmıdır,tsk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mypearl06

quote:

Orijinalden alıntı: denizkent

turizm otelcilik meslek lisesi var. çok güzel oteli var. yalnz önceden rezervasyon yaptırman lazım. merkezdedir.

selamlar merhaba,acaba bu söylediğiniz yerin irtibat numarası varmıdır,tsk ederim.

internette bulabilirsin
  • Bende bu yaz gitmeyi düşünüyorum. Gidip biraz fotoğraf çekelim.
  • kız arkadaşımla idip sorunsuz kalabilceğim yer önerisi olan var mı 1-2 gece konaklamayı palnlıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.