Şimdi Ara

Amazon 2 Defa Mı Ucreti Çekti? Bakar mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 10 12 gun once amazondan sipariş geçtim en son dün baktığımda 331 lira bekleyen yazıyordu ve siparis yolda diye belirtilmişti.

Aradan bir kac saat sonra yapi krediden sms aldım amazon üzerinden 87.97 dolar para cekildi diye mesaj geldi fakat bu mesaj ilk bekleyen provizyon (331tl) sırasında gelmemisti 2. Gorunen (346tl) sisteme girdikten sonra mesaj geldi

Simdi benim anlamadıgim amazon 87 doları iki kez mi cekti ? veya birini geri iade mi edecek ?
    iki kez cektiler ise bununla ilgili amazondan destek alabilecegim iletisim merkezi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 30 Ekim 2017; 18:7:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı birşey almadiysaniz iki kere cekmis hocam banka ile görüşüp iptal edebilirsiniz birini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana bir kere olmuştu probizyonda bekleyip sonra iptal oldu.

• Simdi ben anlamadım direk mesaj falan gelmedi onay kodu şu bu vs direk çekmiş

Gidip birini iptal ettiriyim fakat bu sefer de gonderimle ilgili sıkıntı yapmasınlar bana ?

• Aradım müşteri hizmetlerini 2 defa cekilmis denildi simdi isin yoksa bununla ugras amazon.com un turkce yardim menusu de yok

• Hocam benim arkadaşta İnternetten yaptığı alışverişte iki defa çekim olmuştu şubeye gittiiginde hallettiler şubeye gitmenizde fayda var diye düşünüyorum

• Ne kadar sure sonra sonuçlandı hocam ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • internet alışverişinde yapıkredi kadar sorunlu bir banka görmedim vatandan iademi alana kadar bana işkence çektirdiler benzer bir sorunuda itopyadan alan biri açmıştı forumda konuyu eğer iadenizde bir sorun olursa bide yabancı kaynaklı bence paranızı almanız imkansız gibi.
  • Ben de benzer durumu bir defa yaşadım. Ürünü teslim aldıktan sonra banka şubesine gidip sordum. Ödemenin biri dönem içi hareketlere geçip diğeri provizyonda kalmıştı. Banka şubesinde provizyonun karşılığı olmadığı ve beklersem provizyonun düşeceği söylenmişti. Ekstre zamanı düştü provizyondan (Ziraat Bankası).
    Amazon'da paranız kalmaz. Yalnız provizyondaki tutar bir süre limiti azaltacak. Eğer iki ödeme de dönem içi hareketlere geçerse, SS alıp müşteri hizmetlerine chat ile yazarsanız yardımcı olacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 30 Ekim 2017; 19:13:42 >
  • Böyle tanınmış sitelerde paranız kalmaz önce rahat olun biri hesaba geçer diğeri iptal olur sıkıntı olmaz benim başıma da gelmişti.
  • Bi 20’gün falan kalmıştı orda sonra kendiliğinden iptal oldu.

• Firienholt kullanıcısına yanıt
    Bana direk amazona mail gonderecegim veya yardım alabileceğim link atar mısınız?

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Umarim sorun yasamam turkiyede muadili 700 lira olan ürünü 350 liraya aliyim dedim bana yine maliyeti 700 lira olacak galiba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Babanın.Oğlu.Kemal

Umarim sorun yasamam turkiyede muadili 700 lira olan ürünü 350 liraya aliyim dedim bana yine maliyeti 700 lira olacak galiba :)

Vatandan bir doküman çıkarttırıp paramı çokzor geri alabildim banka suçunuda kabuletmıor sizinkide %90 bence yapıkredi kaynaklı. Eğer yabancı diliniz iyise amazondan olayın dökümanını isteyin ve bunu bankaya faxlatın.
  • Provizyon numarasını öğrenip amazon ile iletişime geçerseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam amazon'un canlı desteği var. Oradan iletişime geçebilirsiniz.
  • Translate kadar ingilizceniz olsa bile destekten işi çözersiniz. Koskoca firma karışıklık fikan olmuştur. Asıl sorun yapıkredi bence onlar arıza

• Ürün 29un da mı kargolandı? Kargolanırken ödemeyi almışlar diyeceğim. 20sinde ki tutar hesabınıza geri döner 1 hafta içinde. Banka ile alakalı Amazon yabancı bir sistem arada oluyor böyle. Birkaç sefer yaşadım ben alışverişte Enpara kullandığımdan onlarda aşina bu duruma hiç harcama itirazı falan oluşturmadım bekleyin birkaç güne hesabınıza döner diyorlar. Mail atıp Amazon'a yazsanız Amazon 1 ücret aldık der (öyle de) .de de çalışan Türkler de meseleyi anlıyor. Yine de bir yazın fazla boğmadan hem chat hem mail ile belki çok düşük bir ihtimal ama ezberimizin dışında bir şey gerçekleşti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 31 Ekim 2017; 4:23:16 >
  • Banka kartlarinda provizyon olayi yok fakat yine de 2 defa ucret cikabiliyor.

Cikan ucret hesaba 1 ay icinde donuyor. 4, 5 defa yasadim.

1 2 3 hafta da surebilir. Kesin bir zamani yok.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Hepinize ilginiz için teşekkür ederim dün amazon ile canlı destek kurdum cat pat biseyler yazdım güvenlik sebebiyle ilk cekilen tutarin benim menfaatime olduğunu söyledi sanırım urun fiyat degisiminde (kampanya vb) beni magdur etmemek adına bunu yapıyorlar

Asıl çekimin, 2. provizyon olduğunu söylediler. Bu ücretin ise kargolandıgı andan itibaren çekildiğini ve digerinin yani ilk siparis esnasinda cekilen tutarın bir kac gun icinde otomatik düştüğünü söylediler

Nitekim bugün baktığım da ise ilk çekilen tutar hesaptan düşmüş diger tutar ise provizyondan asıl tutara geçmiş bulunmaktadır

Tekrar hepinize teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 31 Ekim 2017; 17:46:44 >

• ya amazon yabancı olduğu için tam anlayamıyorum bazı şeyleri. ama aliexpresdde siteyi çözüm. amazondan daha siftah yapamadım bu yüzden. keşke bi türkçe dil secenegi koysalar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.