< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Amazon Alexa ile akıllı ev kontrolü (2. sayfa)
-
-
Evet. Bir süre önce farkettim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ev benden akıllı olmuş :D -
En sıkıntılı şey Spotify'dan bir şeyler çalmasını isterken oluyor. Amazon.com.tr'den dolayı Amazon Türkçe destek getiriyor diye bir haber vardı. Umarım doğrudur da rahatça Spotify'ı kullanabiliriz.
Onun dışındaki komutları İngilizce söylemekte çok sıkıntı yok. Ancak Türkçe bir müzik dinlerken sesli asistan olayı sıkıntı oluyor. -
Evet spotify premium varsa şimdilik desteklediği dillerde parçayı alexadan isteyebilirsin, Türkçe konusunda kısa sürede olur mu bilemiyorum daha önce çıkan haberlere bakınca bu sene içinde gelebilir denmiş ancak henüz amazon tarafında net bir açıklama yok. Şimdilik ben beğendiğim şarkıları liste yapıp liste halinde çaldırıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İngilizce devam ediyorum zaten şimdilik. Bakalım ne olacak. Amazon ülkeye girdi ülke o gün bugündür allak bullak. :D Şans işte. -
ev birçok kişiden akıllı olmuş -
Bu işler iyice karmaşık hale geliyor bende. Xiaomi aldım. Mi home istedi onu kurdum. Telefon iphone siri var. Sonra şimdi robot süpürge aldım google home ya da alexa oluyor sadece. Aynı marka almak da mümkün değil. Dolar yüzünden fiyatlar çok değişken. Güncelleme çıktıkça diğer uygulamalar katılıyor anca öyle kullanıyoruz. Hepsinin kendi uygulamasını kullanıyorum. sesli komutu sadece ışıklarda güzel iş görüyor
Aynı marka olması gerekmiyor cihazların bir şekilde birbirleri ile haberleşmesi yeterli. Cihaz seçimi yaparken buna dikkat etmek gerekiyor öncelikle nasıl kontrol edeceğiniz ve bu kontrol noktası ürünün kontrolüne tam destek sağlıyor mu. İlk olarak bu destek sağlanmasa da sonradan yazılım ile de destek gelebilir. İlk zamanlarına göre hem Google ın hem Amazon un artık ürün desteği çok çok gelişmiş durumda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornavida -- 22 Nisan 2020; 21:3:39 >
Alexa ya geçtim bende. Google home kullanıyordum ancak tuş kilidi açmadan hiçbir dediğimi yapmıyordu. Telefonu bulup elime alınca zaten bir anlamı kalmıyor. 1 tane echo dot 5 aldım, ne dersem yapıyor namussuz youtube music kullanıyordum bir tek o canımı sıktı. Spotify sevmesemde mecburen geçiş yaptım. Echo dot 5 in müzik kalitesi tizlerde iyi ama bass yok. Sırf o yüzden 1 tane de echo 4 alıcam. Baya kallavi bir hoparlör
Hayırlı olsun. echo dot 4 de aux çıkış soketi mevcut. Ses sistemi için olabilir. Dot 5 de dahili termometre ve ultrasonik varlık tarayıcı mevcutmuş İnternet radyosu için myTuner radio eklentisi kullanıyorum.
Bulut dan MP3 caldirma bulursanız haber edin. (Türkiye konumu için). Malesef en sinir olduğum YouTube music desteği olmaması. Forumda Spotfy ortaklığı da yok. Gece uyku müziği çalarken cart reklam sokuyor araya..
Tuya plartform dan su taşması alarmı entegre evdeyim dedim direk alarm uyarı bulamadım. bende 1 saniyelik timer tetikletiyorum. kapayıncaya kadar timer uyarısı veriyor..
Ah bir Türkçe gelse tadından yenmez..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 18 Aralık 2024; 19:48:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Echo dot 4 değil hocam. Direkt echo 4, hoparlörün içinde zigbee bridge de var. Enpara üzerinden aldım spotify premiumu, her ay geri iade ediyor ücreti. Ben cihazları tek tek eklemedim, direkt hesapları aktardım her şey olduğu gibi geldi. Tuya, mihome, lg smart, broadlink,switchbot, hue , yoosee. Hepsi sorunsuzca geldi.
Hatta denemek için otomasyon kurdum, tetikleyici olarak kapı kilidini kullandım, tetiklenen ampul. Akşam saatlerinde kapıyı unlock edince holdeki ampul yanıyor. Google home da bunları yapamamıştım, HA kurmak lazımdı, onda da hem bilgim yok hem de üşendim. 2018 model philips tv var bende yarım akıllı. Normalde ır hub ile kontrol ediyordum. Nasıl yaptıysa tv yi cihaz gibi buldu ekledi. Alexa üzerinde tv açık mı kapalı mı her şeyini görüyorum. Şimdilik memnun sayılırım ama takıldığım tek nokta kim alexa derse hemen aktif oluyor. Ok google öyle değildi sadece benim sesime uyanıyordu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X