Şimdi Ara

Amazon dan GE62 Apache Pro-004 Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar amazondan asagiya linkini attigim ürünü almayı düsüyorum fiyat olarak 3950 liraya denk geliyor . 202 dolar vergisi var bu vergiyi cogu arkadasımız 2 ay sonra geri alabilmis bu ürün hakkında veya alısverisim hakkında yorum yapabilecek tecrübeli amazon ve Msi kullanıcıları ne der acaba :) Tavsiye eder misiniz tesekkürler

http://www.amazon.com/M...bin%3A3242350011&sr=8-1

• Klavye tr değil problem değilse alınabilir .

202 dolar vergiyi geri almak çok küçük ihtimal . Onun dışında üründe garantiyle alakalı bir problem olursa türkiye msi ilgilenmiyor sanırım . Onu araştırmanızda fayda var . Türkiyedeki uçuk fiyatlara almaktansa amazondan almak daha iyi . Bende 1070mli gs72 tanıtıldığı gibi çekicem amazondan
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=114315030&p=2&anchorToGo=116176487#116176487

Şu konuda forumdan biri almıştı aynı model bi tanede ge72 gtx970m alan arkadaşın konusu vardı bak bi,

Amazon genel konusunada bak ve Msi Anakart ve ekran kartı hariç 1 yıl global garantili...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle değiyor. Ben eski bilgisayarım çalındıktan sonra video editleyebileceğim, oyun oynayabileceğim ve çok yazı yazabileceğim, bunu yaparken de ısınmayacak bir bilgisayar arıyordum. Dolar uçmadan önce 3900'e almıştım. Yavaş kargo ile on günde elime ulaştı. Bütün beklentilerimi karşılıyor. Kesinlikle memnunum.
    Öncelikle MSI laptoplar bir yıl global garantili.
    Klavye İngilizce olsa da Denetim Masası'ndan TR layoutuna geçerek bakmadan yazabilirsiniz (Benim şu an yazdığım gibi). Bulamadığınız bir noktalama işareti olunca da TRQ ve US layoutların ikisi de tanımlıysa Windows+boşluk tuşlarıyla hızlıca layout değiştirerek noktalama işaretini koyup TR layouta geri dönebilirsiniz. Fiziksel tuş sayısı aynı. Ben almadan önce klavye konusu beni de endişelendiriyordu ama ardından bakmadan yazabildiğimi fark ettim.
    Windows tuşunu sağa almışlar. Bunu değiştirmek için Fn ve Windows tuşlarını değiştirebileceğiniz bir BIOS ayarı var. Yapmanızı tavsiye ederim.
    Ekranı harika. Birlikte gelen True color uygulamasından sRGB moduna ayarlayınca çok güzel bir renk kalitesi sunuyor. Bir bilgisayar alırken ekrana çok önem veririm. Önceki bilgisayarımın da ekranı IPS idi. Bununki de IPS. IPS ekranlar TN olanlara göre çok daha kaliteli renk ve görüş açıları sunuyor. 17 inç bilgisayarların çoğunluğu TN panel. 15.6 inç tercih etmemin bir nedeni de IPS ekranların birçoğunun 15.6 inç ve altı olması.
    Dahili hoparlörlerin ses kalitesi iyi ama şiddeti pek iyi değil. Eski Asus N serisi laptopumdan daha iyi değil (Harici subwoofer takınca gerçekten harika bir sesi vardı.) ama ortalamaya göre çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Dört hoparlörü olmasına rağmen stereo olmak için programlanmış. Dahili bir subwoofer da var. Maksimum 80 desibel ses verebiliyor. Harici kulaklık takınca ses gerçekten mükemmelleşiyor. Nahimic işe yarayan bir şey. Altın kaplamalı jak da kulaklık bağlayınca gelen devre seslerini azaltmada etkili.
    Firmware ve BIOS güncellemelerinden önce oldukça ısınıyordu (Daha doğrusu eski bilgisayarım kadar ısınıyordu, boşta 60 yükte 90 derece.). Güncellemelerden sonra boşta (Web'de gezinme, essay yazma vs) 30 derece gibi şaka gibi değerlere sahip. Yükte de cooler boost butonuna basılmazsa 60 derece gibi bir değere sahip. Butona basılınca iki fan da (Bilgisayarda çift fan var.) sabit 6000 RPM'de dönmeye başlıyor. Oldukça ses çıkarıyor ve rahat oynamak için kulaklık şart oluyor. Bilgisayarı oldukça soğuttuğunu söyleyebilirim. Bu bilgisayarda 7200 RPM bir disk olduğundan dolayı disk oldukça ısınıyor. Çoğu zaman işlemciden daha çok ısınıyor. O yüzden sol bileğimi koyduğum yer biraz ısınıyor ama kesinlikle rahat bozacak cinsten değil. Eski bilgisayarımda elimi güç düğmelerinin olduğu yere koyamazdım.
    Oyun performansı asla bir 970M'li bilgisayar gibi olmasa da oldukça iyi. Witcher 3'te high ayarlarda 30 FPS alabiliyorum. Skyrim ultrada 60 FPS üstü görüyor (Görece eski olsa da biraz zorlayıcı bir oyun.). LoL gibi pek güç gerektirmeyen oyunlar ise 170-300 FPS arası (Bilindiği üzere haritadaki polygon ve efekt sayısı LoL giib oyunlarda FPS değerlerini çok değiştirebiliyor.) gibi komik rakamlarda oynatıyor. Bunları yaparken en ekstrem durumda 65 derece sıcaklık görmüştüm (Yaklaşık 12 saat boyunca Skyrim oynadıktan sonra). Yaklaşık 5 yıl boyunca güncel oyunları high olmasa bile medium ayarlarda çalıştırabilecek güçte.
    Bilgisayarın en beğendiğim yanlarından biri klavyesi. Verdiği his hem oyun oynarken hem de essay yazarken çok iyi. Bazı butonlar anlamsız yerlere koyulsa da (Home, End, Delete, Windows) bunlar gerek SSE (Steelseries Engine) gerek BIOS aracılığıyla düzeltilebiliyor. Bazı Fn kombinasyonları (parlaklık, ses, kontrast) da klavyenin sağ tarafına koyulmuş. Bu yüzden BIOS'tan Fn ve Windows tuşlarının yerini değştirmek çok yararlı. Yine nümerik tuş takımı biraz küçültülmüş. Benim ellerim çok küçük olduğu için pek fark etmese de bazen yanlışlıkla farklı tuşlara basabiliyorum. Klavyenin arka aydınatması da gerçekten çok güzel. Farklı renk kombinasyonları bazen eğlenceli oluyor. Renklerin gerçek zamanlı değiştiği bir ayar var. Hatta hoparlörden çıkan müziğe göre değişebilen bir ayar da var. Cooler Boost tuşunun yanında SSE üzerinden ayarlanabilen 4 ayar arasında hızlı geçiş yapmak için bir buton var.
    Her bilgisayar mükemmel değil. Bunun da mükemmel olmadığı şey batarya ömrü. Genellikle prize takılı kullandığım için ben pek hissetmiyorum ama düşük bir batarya ömrü olduğunu söyleyebilirim. İncelemelerde boşta 3 saat civarı gidebileceği yazılmış. Ben genellikle prizde kullandığım için yorum yapamayacağım. Bu arada prizde kullanırken batarya ömrüne zarar vermemesi için %90'dan sonra şarj etmeyi kesiyor diye hatırlıyorum. %95 de olabilir.
    Kısacası batarya ömrüne pek dikkat etmiyorsanız ve bakmadan yazabiliyorsanız haika bir laptop.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exiledFromBadmen -- 1 Haziran 2016; 11:40:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.