Şimdi Ara

Amazon de uzerinden sorun yaşar miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba . 4500€ Civari alisveris yapsam yaklaşık kasadan ssdye monitore falan her sey dahil 15 20 parça eşya ;
    1) site ile ilgili sorun yasar miyim ? Satici , ariza , gec gelme , gelmeme , garanti vesaire .. 
    2) cok parca olmasi sorun yasatir mi ?
    3) burada gümrük veyahut vergi ile ilgili sorun yasar miyim ?
    Saygilarimla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr09 -- 9 Haziran 2019; 15:24:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4500€ alışverişi bir defada yap. Hayatında görmediğin sorunları yaşarsın.

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Espri mi yaptınız ciddi mi cevap verdiniz anlayamadim.

Ciddiyse ne gibi sorunlar ? Espriyse aşırı güzelmiş.

• Jr09 kullanıcısına yanıt
    Ciddi yazdım. 1500 Euro ve üstü sipariş ticaret mevzusuna giriyor prosedürü uzun ticaret belgesi falan istiyorlar gümrükte kalıyor bunun gibi şeyler. Şahıs olarak gümrükten çekemiyorsun ürünleri

Peki bunu nasil halledebiliriz bir bilginiz var mi ? Bunu duydugum kötü oldu. Oyle cok ugraatirmayacak biseyler olsa neyse de..
    Ben 1 tek parça urunun fiyatı 1500 eu dan fazla ise oyle oluyor sanıyordum bir arkadas oyle demisti.
    Simdiden tesekkur ederim.

Parça parça sipariş vermen gerek 1500 euro yu geçmeyecek şekilde olmalı. Ama sınırı düşürmüş de olabilirler belki 1500 euro dan da aşağıdır çünkü yeni yönetmelikte değişiklik oldu belki daha da azaltmışlardır öğrenmeden alma bence

• 1) Site ile ilgili sorun yaşamazsın satıcısı Amazon.de olan ürünlerde hiç sıkıntı olmaz. Satıcı Amazon.de değilse bilemem.
    2) Sorun çıkar gönderi ticaridir derler, ithalat yapman gerekir yapamazsın. Geri göndermek için bir dünya da DHL e para ödersin.
    3) 1,500._Euro üzeri gönderiler ticari derler bakınız cevap 2.
    4) Ürünlere göre %18 gümrük vergisi haricinde + %20 ye varan ÖTV de ödemen gerekebilir.

Bunları kendine alıyorsan hesabını kitabını iyi yap, Türkiye'den aynı fiyata hatta %18 fazlasına temin edebileceğin parçaları çıkar, geri kalanları da tek tek sipariş et üzerine %18 + %20 vergiler + her biri için ayrı shipping ödeyebileceğini hesaba kat.
  • Cevaplarınız icin cok tesekkur ederim. saygilar.

Bu büyüklükte siparişler her zaman sorun çıkarır firma olman gerekiyor ticari mevzuya giriyor ben olsam 1000 1200 Euro şeklinde ayarlayıp parça parça alırdım gümrüğe takılır çok upraştırır bir de bizim kargolar bilerek gümrükte bekletiyor ekstra masraf çıkarmak için çünkü her beklediği gün için masraf alıyorlar. Benim bir siparişim gümrüğe takıldı normalde takılması imkansız 500 dolarlıktı sanırım siparişim ups canımı çıkarttı 10 gün amazon a yaz ups Amerika'ya yaz ups türkiye ile görüş tiksindim. En son lanet olsun çıkarın ürünlerim i tekrar gümrüğü masrafı ödeyeyim dedim yine çılarmadılar bilerek bekletiyorlar en son ne olduysa Amazon Amerika çözdü sorunu bir şekilde hallettim masrafsız. Yani demek istediğim tüm masrafı ödemiş olsan da sorun çıktığında 2. Kez yine öderim diyorsun yine de olmuyor adam bilerek 20 gün bekletiyor ondan sonra senin indirimle aldığın ürünün gümrüğü üründen kaç kat pahalı oluyor. Bu çapta büyük alışverişlere çok dikkat et araştırmadan siparişi verme derim

öfff öfff... eger dedigini gibiyse vermem daha iyi. Sizin adiniza cok uzuldum. Tiksindirici gerçekten.
    Sorunun tbi yine benim canim ulkemden kaynakli olmasi daha da tiksindirici.
    Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim.

Yıllardır alışveriş yapıyorum bir defa bu olay oldu ama başına gelince anlıyor insan cidden zor konu. Elinden birşey gelmiyor karşında bir firma sana ceza kesecek ve bu ne zaman olacak ve ne kadar olacak belli değil.

Şunun gibi konular

www.sikayetvar.com
    DHL Gümrük Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/dhl/gumruk

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.