Şimdi Ara

Amazon Fire TV 4K UHD| FireFox Web Browser+ Kodi + ipTV + Netflix + beIN CONNECT + Spotify (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.122
Cevap
164
Favori
141.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Papirus

Sen bana göre çok daha teferruatlı kullanmaya başlamışsın bile.En azından Youtube ve tarayıcı kurmuşsun.

Ben sadece Spotify , Netflix ve son dönemde IPTV amaçlı kullanıyorum.Sadece bu üç uygulamanın kullanım rahatlığı için bile elden çıkaramıyorum , düşün artık.

Fakat bazen neyi, nasıl yaptığımı unutuyorum galiba.

Mesela dün akşam dakikalarca uğraşmama rağmen bağlanıp PuhuTV'nin apk dosyası atamadım cihaza.Cep telefonundan Bluetooth ile bağlanarak defalarca yaptığım şeyi dün akşam bir türlü beceremedim yahu.

Sen nasıl ulaşıyorsun cihaza ?

Bende daha önce telefondan cihaza bağlanarak atıyordum.https://www.youtube.com/watch?v=wxIHrXf6MoY EASIEST WAY - Install KODI on NEW FireStick without ES FILE Explorer nasıl cihaza kurulacağı ve bağlanılacağı anlatılıyor.
    Cihaza ES FILE Explorer kurdum.İp tv adresini pc de google crom arama çubuğuna yazdım.Cihaza bağlanıp istediğim dosyayı atıyorum.

Amazon Fire TV 4K UHD| FireFox Web Browser+ Kodi + ipTV + Netflix + beIN CONNECT + Spotify

Amazon Fire TV 4K UHD| FireFox Web Browser+ Kodi + ipTV + Netflix + beIN CONNECT + Spotify

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Haziran 2017; 20:14:22 >
  • Ben kurdum kumanda düzgün çalışmayınca kaldırdım.Puhu tv kuran varmı?Bir arkadaşım kurmuş,4:3 ekran formatında,yaya yana şişman gösterme,video seçememe gibi sorunlar yaşamış.Normal olmuyormuş.Çözümü varmıdır?
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Daha önceden kurmuş ama randıman alamamıştım.Mesela görüntüyü bir türlü yataya alamamıştım.Görüntü çevirici olarak yüklediğim uygulama da işe yaramamıştı bende.Haliyle kaldırmıştım PuhuTV'yi.

Şimdi en son versiyonunu yükleyip tekrar deneyeceğim ama birkaç gündür cihaza bağlanamıyorum ki.

Sen IPTV adresini tarayıcıya yazıp yüklemekten bahsetmişsin ama ben ondan bahsetmiyorum.

Ben direk cihaza bağlanıp oluşturduğum klasöre atmak istiyorum dosyalarımı.Bunu daha önceden yapmıştım ama şimdi Bluetooh üzerinden bağlanamadığım için henüz sonuçlandıramadım.Sonuçta bu tarz bağlantı yapmak lazım ki istediğimiz uygulamanın apk dosyasını cihazın içine atabilelim.

Neyse fırsat buldukça çalışmaya devam.
  • quote:

Daha önceden kurmuş ama randıman alamamıştım.Mesela görüntüyü bir türlü yataya alamamıştım.Görüntü çevirici olarak yüklediğim uygulama da işe yaramamıştı bende.Haliyle kaldırmıştım PuhuTV'yi.

Şimdi en son versiyonunu yükleyip tekrar deneyeceğim ama birkaç gündür cihaza bağlanamıyorum ki.

Sen IPTV adresini tarayıcıya yazıp yüklemekten bahsetmişsin ama ben ondan bahsetmiyorum.

Ben direk cihaza bağlanıp oluşturduğum klasöre atmak istiyorum dosyalarımı.Bunu daha önceden yapmıştım ama şimdi Bluetooh üzerinden bağlanamadığım için henüz sonuçlandıramadım.Sonuçta bu tarz bağlantı yapmak lazım ki istediğimiz uygulamanın apk dosyasını cihazın içine atabilelim.

Neyse fırsat buldukça çalışmaya devam.

Daha önceki kullandığım android cihazlarda genelde Wifi file exploreri kullanıyordum.Fire stickte ücret istiyor.
    Fire stickte selefonla da bağlanıp dosyaları atabiliyordum.Ama pc den bağlandığım bu yok daha kolay.Ben dediğim yolla cihaza sadece ip tv dosyasını değil istediğim herşeyi atabiliyorum.
    Sizin kullandığınız yöntem neydi merak ettim.İsmini hatırlarsanız onu da denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 21 Haziran 2017; 13:32:57 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Özel bir uygulama kullanmıyor ve sadece Bluetooth ile hallediyordum.

Nasıl dersen :

Stick'te Es File Explorer yüklü.LG G2 ile cep telefonunun içine attığım IPTV dosyalarını yada uygulamaların apk dosyalarını Bluetooth üzerinden Stick'in içine atıyordum.Hiçbir ek uygulama kullanamadan ve sadece Bluetooth ile.

Yaptığım sadece Stick'teki Es File Manager uygulaması üzerinde scan deyip LG G2'nin Bluetooth'unu görmekti.Sonrasında Stick'in kumandası yardımıyla cep telefonunun attığı dosyaları bulup dilediğim yere taşıyor yada kuruyordum.

Şimdi cep telefonunu değiştirdim ve Stick'le bağlantı kuramıyorum nedense.
  • quote:

Es File Manager ile m3u dosyalarını attın değil mi cihazn içine ?

Ben Es File Manager / Local bölümünde IPTV diye bir klasör oluşturdum ve m3U dosyasını içine attım.

Şu anda Perfect Player çok iyi çalışıyor ve Zidoo X9S'den hızlı açıyor kanalları.

Benim beceremediğimn ise Fire TV Stick ana ekranıdaki menünün ekrana tam oturmmaması ve taşması.Bu taşma Perfect Player'a da yansıyor sonuçta.Mesela listede kanal numaraları ekranın solunda dışa taşmış durumda.

Görüntüdeki taşmayı stick'teki ayarlar bölümünde Display/Calibrate Display seçeneğini açıp ayarlayabilmem lazım ama bu ekrandaki gri oklarla görüntüyü küçültemiyorum.Aşağıdaki görüntüyü incelersen anlarsın zaten.Bende bu gri oklar aktif olmnuyor bir türlü ve ekranı küçültemiyorum.

Irwin Nardoyoutube
    Fix the video scaling for Kodi on the Amazon Fire TV - Display calibration
    https://www.youtube.com/watch?v=pHktFeCEraU

Sonuçta her birimiz farklı şeylerle uğraşıyoruz...

Telefona Perfect Player kurdum. Diğer ip tv playerlerden farklı bir şekilde m3u dosyası gösteriliyormuş sonunda yaptım ip tv çalışıyor.

Forumdan bir arkadaşdan M-195 aldım.Dün elime geçti onu inceliyorum.
  • Blu tv var mi acaba?
  • Meraktan aldığım Amazon Fire TV stick cihazımı satıyorum almak isteyen arkadaş pm atabilir.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Mesela google isletim sistemi calistiran tv boxlarda calisan uygulamalar bunda da calisiyor mu apk olarak atarsam? Mi box alacaktim da ethernet girisi yok...
  • Anne terliği A kullanıcısına yanıt
    Bu tarz cihazlarda şu çalışır şu çalışmaz demek zor.En garantisi yükleyip denemek yada bizzat kullananlardan referans almak.

Ama bu Amazon Fire TV Stick'te de böyle , MiBox 4K'da da böyle ve Nvidia Shield TV'de de böyle.Çünkü bunlar klasik tarz bir Android Box değil ve öngörü yapmak zor.Hatta bazı uygulamalarda " Bu uygulama cihazınız tarafından desteklenmiyor " ikazı bile alabilirsiniz...
  • Amazon Fire TV Stick'te IPTV listelerimi nihayet bir fırsat bulupta dün güncelleyebildim.Ve her zaman yazdığım gibi IPTV kullanımı Perfect Player uygulaması ile Zidoo X9S'ten çok daha iyi yani kanal açılış hızları daha seri.Ama tabii ki internetteki beleş IPTV linklerinden bahsetmiyorum , bunu da atlamayalım.

Şimdi de ; Stick içine attığım müzik parçalarını dinleyebileceğim Music Player uygulaması tavsiyesine ihtiyacım var.Var mı Stikc'te kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz bir uygulama ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Temmuz 2017; 9:40:21 >
  • Fire tv stick e chrome yükledim arkadaşlar. Fakat bir türlü arama kısmını aktif edemiyorum, kumanda ve tvdeki fire tv uygulaması geçiş yapmıyor. Çözüm tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flintstones

Fire tv stick e chrome yükledim arkadaşlar. Fakat bir türlü arama kısmını aktif edemiyorum, kumanda ve tvdeki fire tv uygulaması geçiş yapmıyor. Çözüm tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hocam bende kurdum gibi hatırlıyorum sanki sonra kaldırdım.Sizin yaşadığınız soruna pek dikkat etmedim.İsterseniz tekrar kurarım.
    Mozilla ve mavi menülü bir browser var gayet güzel çalışıyor.Chrome yerine bunları kullansanız işinizi görmezmi?
    Android cihazda browser kullanımı pc deki gibi bana pek pratik gelmiyor.
  • Merhaba. Amazon 4k fire tv media player olarak kullanmak için öneriri misiniz? Amacım sadece 1080p ve farklı codeclerde film izlemek. Birbde nereden temin edebilirim?
  • Arkadaşlar yardımcı olabilecek birileri yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: porliman

Merhaba. Amazon 4k fire tv media player olarak kullanmak için öneriri misiniz? Amacım sadece 1080p ve farklı codeclerde film izlemek. Birbde nereden temin edebilirim?

bu cihazı önermem. (nedeni hafıza az, android tv yazılımı kullanıyor ve google play sınırlı)

önerilerim için:

https://forum.donanimhaber.com/android-tv-box-icin-tavsiye--108948920-33
  • Ben de araniza katilmis bulunmaktayim. (fire tv 2. versiyon ile)

amerikan amazon hesabi ile kullaniyorum.

su an icin kullandigim uygulamar:

youtube
    spotify
    netflix
    chrome (market disindan 'downloader' ile kendim yukledim)

bu arada son cikan cihazdan (69$'lik 3. versiyon) daha hizli 2. versiyon.

ek bilgi:

• alierr A kullanıcısına yanıt
    Bende de 2. versiyon var ama şu cihaza bir türlü Chrome ve Youtube uygulamalarını kuramadım.

Yüklediğiniz Chrome ve Youtube uygulamalarının apk versiyonlarını paylaşır mısınız ?
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Cok basit. Chrome'u asagıdaki siteden yükledim. Youtube ise kendisi hemen indirdi. (marketten)

bu arada cihaza amerikan amazon prime hesabı ile giriş yaptım.

http://www.lowtechgrandma.com/2017/09/12/install-chrome-on-amazon-fire-tv-stick/

yine ayni linkten mouse.apk yukleyip kumandaya 'fare' ozelligi kazandirabilirsiniz.

(market disi uygulama yuklemeye izin vermeyi unutmayın.)

Son olarak, amazon video ulkemize giris yaptı fakat fire tv turkiye'de satısa cikmadigi icin fire tv'de amazon video ile film izleyemiyoruz. (vpn gerekli ya da daha kolayi smart dns) aslında tam bir sacmalık cunku para verip kullandıgımız hizmeti kendi urettikleri cihazda kullanamıyoruz.
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Maalesef bende Youtube ve bazı uygulamaları kurmaya izin vermiyor kendi market sitesi.

" Üzgünüz , Coğrafik kısıtlamalar nedeniyle bu uygulamayı satın almaya uygun değilsiniz." diyor.

Dolayısıyla bu sıkıntıyı aşamadım stickte ve Youtube gibi bazı uygulamaları hâlâ kuramıyorum.

Çünkü zamanında nasıl girdim hatırlamıyorum ama mail adresimle açtığımda beni coğrafi açıdan uygunsuz görüyor Amazon...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.