|
Amazon, ilk renkli ekranlı Kindle'ını tanıttı: İşte yeni Kindle serisi
-
-
E-kitap okuyucular pratikte çok güzel aletler, seyahate giderken yer tasarrufu sağlıyor, karanlıkta kitap okuma kolaylığı var. Lakin satın alınan kitapların sadece drm lisansına sahip oluyoruz diğer dijital marketlerdeki gibi. Yayınevleri de lisanssız kitap satmıyorlar doğal olarak -kim gelirlerinin azalmasını ister ki-
Bu yüzden sıcak bakamıyorum ve kağıt kitapla devam ederim gibi duruyor. İkinci el seçeneği olması da cabası. İleride ne olur bilinmez belki yayınevlerine e-kitaplar daha cazip gelir, bağımsız wattpad kitapları bunun örneği.
Edit: Tercih edecek olsam giriş seviyesi Kindle siyah beyaz olanı tercih ederdim, boyutu da taşımak için daha uygun. Renkli kullanınca dpi ayarı düşüyormuş hem de henüz olgunlaşmamış gibi duruyor ve fiyat olarak pahalılar. Siyah beyaz zaten bildiğimiz kitap görünümünde. Renkli ekranlar dergi, çizgi roman okuyanların tercih etmesi daha mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 16 Ekim 2024; 22:57:22 >
-
kobo clara colour kullanması çok daha kolay at pdfi pcden wifi dan bluetoothdan kullan. Türkiyede bu yüzden kindle geniş kitlelere erişemiyor.
-
Ücretsix erişim kitapları, kütüphanesi olur da diğer türlü korsan oluyor işte o. Kitaplar da dijitale taşındı diye her şeyin korsan kullanılması meşrulaştırmak ne kadar doğru tartışılır. Diğer yanda da lisanslı kitaplar var.
Kindle'a da pdf veya epub dönüştürülüp atılıyor. Amazon kendi de satmıyor gerçi satıcılar ithal edip satıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'de eserlere çökmüş hak sahipleri var. İşin içinde en saygın Bankalar da var, hani önemli günlerde reklamlara milyonlar ayıran. Bunların çok büyük çoğunluğu dinozor zihniyetli. Matbaayı geciktiren cahillerin bir başka laciverdi. Sadece onların istediği fiyatta kitap basılır ve dijitali çıkar. Öyle beyinsiz bir stratejidir ki bu lisanslı satışları düşürüp daha çok korsana yöneltip kısır döngüye sokar. Hâlbuki hepsi bir araya gelip bu işin matematiğini çıkarsalar, baskı maliyeti olmaksızın yüzbinlerce okur kitlesi kazanırlardı. Dahası insanlar okudukça daha çok müşteri olurdu.
Yıllar önce, Amazon Türkiye'ye ilk gelince, amatör bir sevinmem olmuştu, Yayınevleri ile anlaşacak ülke dijitalde çağ atlayacak gibi. Olmadı. Düşünün ki aylık 100 TL vereceksin, %90 bütün kitaplar cihazında kiralanabilecek. Veya basılı kitap 100 ise 5 verip sahip olacaksın. (Düşünemezsiniz bile, hayal bile kurdurmazlar)
-
Bir Kobo Libra Colour kullanicisi olarak Amazon un da gecmesi sevindirici . Bu alanda rekabet iyidir.
Renkli olaninda sanirim kalem destegi yok. Bendekinde var ekrani 7" fena degil kalem destegi de var :) .
Renklilerde 150 ppi olmasi ve siyah beyaz olanlilara nazaran zemin rengi biraz daha koyu olsa da aydinlatma acilmasiyla kompanse edebiliyor. Lakin aydinlatmayi geceleri tercih ediyorum. Gunduzleri aydinlatma SIFIR yapiyorum. Zamanla alistim. Demek istedigim siya beyaz e-ink kitap okuyucularindan gecenler biraz yadirgayabilir. Renkli olmasinin da avantaji var. Kitaplarda da artik icerikler renkli olmaya basladi ...
Amazon keske Turkiye'de kitap satisi ve kiralama secenekleri olsa ozellikle Turkce isteyenlere. Elbette Amerikan Amazon hesabiyla Ingilizle tonlarca kitaba erisim vardir.
Bir suru e-kitap icerikleri vs yapan magazalar var. Turkiye'de umarim gelisir. Amazon Prime de ekstra bir maliyetle de gelsin ... Sesli kitaplar filan fena olmaz.
Kobo ya Turkiye'de de resmi olarak rakip olmasini desteklerim.
Kindle artik epub, doc, docx, pdf vesaireleri de destekliyor :) . Bilmeyenler veya eski bilgilere sahip olanlar da varmis ...
e-ink esas suksesi acik alanlarda gunesli havalarda misal plajlarda pikniklerde gunes tam tepenizde iken ekranin kalitesi okunabilirlik artiyor ! Ayni seyi diger ekran teknolojilerinde goremezsiniz.
Goz sagligi icin e-ink faydasi ayrica mutlaktir tartismasizdir.
-
Mesela bu sitede 70 bin ücretsiz kitap var. başka sitelerde sadece açık kaynak kitaplar var milyonlarca makale var. bunların hepsi copyright expired ya da open source . yazar oldükten sonra ömrü artı 70 yıl sonra bütün kitapları açık kaynak oluyor. yakında popüler kitaplar hariç her kitap bedava olacak zaten
insanın ömrü yetmez. :ok sevdiğim kitapları da dune gibi zaten kitap olarak alıp kütüphaneye koymak daha makbul geliyor. Benim için e kitap okuyucu= klasik kitap ve açık kaynak makale okuyucu. Yoksa zaten kul hakkı.
-
1954 ve öncesi oluyor, türkçe kitaplar seçeneklerde yok mu ben mi göremedim bilmiyorum. 70 sene sonra lisanstan düşme mevzusunu 1984 kitabı sayesinde öğrenmiştim resmen, bir sürü cildi çıkmaya başlamıştı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abi Abonoz Kirdır yaaa. En sevdiğim, en sevdiğim.
-
Bu tip aletlerden PDF dergi okumak mantıklı mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
PDF formatına sahip dergiler biraz zor okunur hocam. 10 İnç e-ink cihazlara yönelmeniz lazım, onlarda çok pahalı.
-
Teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Türkiye'de eserlere çökmüş hak sahipleri var. İşin içinde en saygın Bankalar da var, hani önemli günlerde reklamlara milyonlar ayıran. Bunların çok büyük çoğunluğu dinozor zihniyetli. Matbaayı geciktiren cahillerin bir başka laciverdi. Sadece onların istediği fiyatta kitap basılır ve dijitali çıkar. Öyle beyinsiz bir stratejidir ki bu lisanslı satışları düşürüp daha çok korsana yöneltip kısır döngüye sokar. Hâlbuki hepsi bir araya gelip bu işin matematiğini çıkarsalar, baskı maliyeti olmaksızın yüzbinlerce okur kitlesi kazanırlardı. Dahası insanlar okudukça daha çok müşteri olurdu.
Yıllar önce, Amazon Türkiye'ye ilk gelince, amatör bir sevinmem olmuştu, Yayınevleri ile anlaşacak ülke dijitalde çağ atlayacak gibi. Olmadı. Düşünün ki aylık 100 TL vereceksin, %90 bütün kitaplar cihazında kiralanabilecek. Veya basılı kitap 100 ise 5 verip sahip olacaksın. (Düşünemezsiniz bile, hayal bile kurdurmazlar) |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X