Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
15
Favori
66.617
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ekşi sözlük'teki başlık
  • Yukarıda koyduğum ekşi sözlük linkinde bile ref var.
  • Leaderjack1 kullanıcısına yanıt
    DH ye girmeyeli neler olmuş böyle ortalık karışmış iyi mi, okuduklarımdan ben de sizin anladığınızı anladım başka bir şey değil.
  • Her şeyi geçtim, MühendisMurat isimli üyenin paylaştığı o listenin açıklaması nedir? Nasıl olur da üyelerin satın aldığı ürünleri görebiliyor?
  • Zwickau kullanıcısına yanıt
    Kendi referans linklerinden kimlerin ne aldığını kendi amazon hesabından görüyor. Amazon komisyon ödüyor buna tüm o satışlar için. Komisyon aldığı tüm satışları görebiliyor.

Bu durum Amazon'un da gizlilik ilkelerine verdiği hassasiyetteki eksikliği gösteriyor bence. Birine referans dolayısıyla komisyon verecekse bile o kişinin ne satın aldığını göstermemesi lazım.
  • ben artık gönül rahatlığıyla linklere tıklıyorum TAG silici sayesinde.

Adamlar forum kuruyor belli bir amaçla. Hadi reklam koyuyorsun çalışanların maaşlarını ödemek için. Yetmiyor açgözlülükten ref atıyorsun linklere. Hı hı alırsın komisyon bir daha benden..
  • yazmayayaım yazmayayım dedim duramıyorum

özrünüz kabahatinizden beter!

en başta çıkıp arkadaşlar çok emek veriyoyuz sırf bu konu için bile bir arkadaşı işe alıyoruz linklerden gelir elde ediyoruz demiş olsaydınız kimse size hesap sorma hakkını kendinde bulamazdı.

kıvırma çabanız, yalan söylemeniz!, üzerine hakarete varan paylaşımlarda bulunup üyelerle dalga geçmeniz kabul edilemez. bir de şu söz yok mu şu söz emek ''sarfettiğimiz, korumak ve geliştirmek için hayatımızı adadığımız platformdaki hizmet ettiğimiz'' sanki bedavaya yapıyorsunuz sanki hiç bu işten para kazanmıyorsunuz herkese iyilik olsun diye yapıyorsunuz bırakın ya özrünüz kabahatinizden beter.

en azından çıkıp adam gibi özür dilemeyi bilin hayatını adayıp hizmet etmiş işin bu senin işin!!! o kadar yozlaşılmış ki adam işini yaparken bile yalan söylenmesi gizlenmesi konusunda hak iddia edecek..

en sevindiğim şey de şu artist egonuzu böle yedirirler şu özür mesajını oraya böyle yazdırırlar..

en çok girdiğim 2 site vardı birisi burası 2. bölüm sonu canavara ofisteyken boş kaldığımda videoları izlerdim size o da yok eminim adminlerden biri okurken izlemezsen izleme girmezsen girme diyecektir ne ayıp ya

herneyse fırsatçılara ders olsun!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucktus -- 2 Ağustos 2017; 21:55:41 >

• Sred kullanıcısına yanıt
    Normal koşullar altında DH'nin böyle bir uygulamadan para kazanmasından ya da referanslı bağlantıya tıklamaktan rahatsız olmam, ancak benim aldığım şey görünürse iş değişir.Zaten olaylar "normal koşullar" altında gelişmediği için de artık böyle bir uygulamanın DH'ye ne kadar yarar sağlayacağını bilemiyorum.

MühendisMurat'ın "Allah için yapıyorum." söylemleri, olayın patlak vermesinden sonraki kriz yönetimi, satın aldığımız şeylerin gözükmesi, köklü üyelerin silinmesi... Nereden tutsan elinde kalan bir süreç oldu. Eskiden bağlantıların referanslı olduğunu bilerek ve bunlara rahatsız olmadan tıklayan ben, artık forum içi bağlantılara tıklamaz oldum.

Ben de genel yorumumu yapıp rahatladım artık.

• Sred kullanıcısına yanıt

Tşk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler vitamin tavsiyesi lazim. Vitaminsizlikten "linklerin fark edilmesiyle" cumlesine kadar okuyabildim. Sonra bi baktim ki hebele hobele tutuldum kaldim. Siz siz olun vitaminsiz kalmayin.

Tek diyecegim; murat bu app refden sonraki kazanilan 5 dolarlar var ya, heh iste ondan sonra verdigi siparislerin sslerini koysun. Su 5 dolar kullanilmiyor mu bi ogrenelim yahu.

• Başında bilgimiz yoktu, sonradan konu sahibiyle alakalı oldu, sonradan istatistik takip ediyoruz kazanç yok oldu, şimdide ortaklık programı kazanç var olmuş. Vitaminsizler yetişemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mq1n -- 2 Ağustos 2017; 22:57:5 >
  • Olayı sonradan öğrendim ekşi sözlükten, insanların tepkileri çok normal yapılan olayın ardından hemen özür dilemek yerine profesyonellik ile hiç bağdaşmayan bir davranış sergilenmiş, yapılan olay editörün söylemleri davranışı hiç etik değil.

• 1 hafta girmedik olaylara bak.

Ne olduğunu özet geçecek var mı?

Anladığım kadarıyla amazon konusundaki linkler referanslıymış fakat anlaşılmamış.

Eğer öyleyse kim yapmış neden yapmış

• quote:

Orijinalden alıntı: gun

Kesinlikle hayır bu şuna benziyor tv reklamı Amazon verdi diye Türkiye'ye ürünleri kapatır mı ?

Özel mesaj gönderdim
  • Atladığım yerler olabilir.Yazdıklarım silinebilir ama affiliate programının kısaca özeti bu.

Amazon affiliate programında kimin ne aldığı görülmüyor.Ama linkteki bir ürünün kaç kişi tarafından alındığını,iade edildiğini,masaüstü ya da mobil site üzerinden alınıp alınmadığını,kaç kişinin o linki tıkladığını,o üründeki kazanç yüzdesi,kazanılan para görebiliyorsun.İade edilen ürünlerde kazanç geri alınıyor.Affiliate programında kazanç raporlama,periyodik rapor özeti gibi ayrıntılı bilgiler var.Ödemeyi ya hediye kartı,ya yurt dışı banka hesabı ya da çek ile alıyorsun.Ödemeyi çek ile alırsan sana posta ile çeki gönderiyorlar.Gelen çek hangi para birimindeyse o para biriminde önce bankada hesap açıyorsun.Banka baştan çek bozma masrafını peşin olarak senden alıyor.Daha sonra banka senin açtığın hesaba ödeme yapıyor.Ödeme yapan amazon olarak görünüyor.Ayrıca refli linke bir kere tıklasan bile 24 saat içinde amazondan yaptığın herhangi bir alışverişte bile kazanç sağlanıyor.Link istatistikleri var mesela 1 tane refli link açtın.O linke kaç kişi tıklamış,kaç kişi o linkteki ürünü sipariş vermiş,refli linke tıklayıp kaç kişi başka alışveriş yapmış gösteriyor.Bu affiliate programındaki en önemli kurallardan biri ise link cloaking yani link gizlemenin yasak olması.

• Insanlarin birbirleriyle yardimlasma amaciyla paylaştığı linkler üzerinden para kazanmaya utanmiyor musunuz?

• Bu forumda amazondan en eski ve en çok sipariş veren 3 kişiden biri olma ihtimalim kuvvetle muhtemel.

Geçtiğimiz yıllarda aldığım ürünler için yemediğim laf kalmamıştı sırf açık açık paylaştım diye.

Şimdi görüyorum ki o günler bize kaydıranlar asıl işi yapanlarmış.

Eğer okuduklarım doğruysa ve malum kişiler ve dh yönetimi bu linkleri editleyip bizden habersiz paraları cukkaladıysa gerçekten rezaletten başka bişey olmaz.

• Ben burdan şunu anladım. İyi para varmış bu işte arkadaş bırakamıyorlar.

Bol Refli link istiyorum. Link atın bana. Mazlumu getrin bana.

• Vay arkadas nereden geldi akliniza gizli ref ilani gomup para kazanmak. Yani reklam gelirleri zaten bir ton geliyor. Sasirdim, yanlis buldum

• Hayır mı canım? Ne diyorsun?

Beni mi beğenmiyorsun?

Gitmemi istiyorsun?

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.