Şimdi Ara

Amazon Prime Video’da reklam sayısı artacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amazon Prime Video’da reklam sayısı artacak
    Amazon Prime Video kullanıcılarına daha fazla reklam geliyor. Amazon, Prime Video'da bu yıl başında başlattığı reklam gösterimlerini daha da artıracağını açıkladı. Prime Video International Başkan Yardımcısı Kelly Day tarafından yapılan açıklamalara göre platformda ilk etapta test için çok hafif düzeyde reklam sunulmuş.

Amazon, bu yılın başlarında Prime Video'da reklamlara yer vereceğini duyurmuş ve bu reklamların “sınırlı” olduğunu dile getirmişti. O dönem, Amazon'un hedefi kullanıcılara klasik televizyon ve diğer yayın platformlarına kıyasla "anlamlı şekilde daha az reklam" izletmekti. Ancak, Prime Video Uluslararası Başkan Yardımcısı Kelly Day'in Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre, bu deneyim beklenenden başarılı oldu ve şimdi reklam sayısı daha da artırılıyor. Reklam görmek istemeyen kullanıcılar ise ekstra 3 dolar ödeyerek reklamlardan kurtuluyor.

Türkiye’deki kullanıcılarda ise henüz reklam destekli veya reklamsız gibi paketler bulunmuyor. Prime Video, doğrudan 39 TL’lik Amazon Prime üyeliğinin içerisine dahil edilmiş durumda.

Reklamlar artıyor çünkü kullanıcılar tepki göstermedi

Amazon Prime Video’da reklam sayısı artacak
    Day, Amazon'un 2025 yılında reklam programını "büyüteceğini" ve reklam verenlere daha fazla alan sunacağını belirtti. Başlangıçta oldukça hafif bir reklam stratejisi izlediklerini ifade eden Day, şu an için içeriklerde reklam gösterimi olmadığını hatırlattı. Ancak, yeni dönemde reklamların sayısının ne kadar artacağı ya da içerik içinde reklam gösterilip gösterilmeyeceği henüz netleşmiş değil.

Ayrıca Bkz.George Clooney ve Brad Pitt'li Wolfs, Apple TV+ tarihinde en çok izlenen film oldu

Day, reklamsız katmana geçiş yapan müşteri oranını açıklamasa da, bu oranın yüzde 20’nin altında kaldığını belirtti. Analistler, bu oranı Amazon’un başarı ölçütü olarak değerlendirdi. Reklamlar nedeniyle abonelikten çıkan kullanıcı sayısı ise beklenenden çok daha düşük oldu. Amazon’un reklam kararını almasındaki en büyük nedenlerden biri de bu: Kullanıcıların ilk reklam dalgasına gösterdiği tolerans.

Amazon, daha fazla reklam ekleyen tek platform değil. Netflix geçtiğimiz yıl en ucuz reklamsız abonelik seçeneğini kaldırmış ve abonelikleri reklam destekli ikameler ile doldurmuştu. Disney+, Hulu, Max ve Paramount+ gibi platformlar da reklamlara yer veren paketler sunmaya başladı. Bu, yayıncılık sektöründe yeni bir norm haline gelmiş gibi görünüyor. Yani aslında en basit haliyle akış hizmetleri geleneksel TV’lere daha da benzemeye devam ediyor.

Amazon’un getireceği yeni reklamlar arasında alışveriş yapılabilen reklamlardan, duraklatma ekranında etkileşime girilebilen reklamlara kadar birçok yenilik bulunuyor. Youtube’da görmeye başladığımız bu tarz reklamlar, kullanıcılara izledikleri içerik duraklatıldığında markalarla etkileşime geçme imkanı sunuyor.

Kaynak:https://arstechnica.com/gadgets/2024/10/amazon-prime-video-is-getting-more-ads-next-year/
    Kaynak:https://www.ft.com/content/f8112991-820c-4e09-bcf4-23b5e0f190a5

• Para ödeyip hizmet aldığım herhangi bir platformda tek reklam gördüğüm anda iptal eder korsana geçerim.
  • İlk başta 5 saniyelik 1 reklam ile başlayacaklar daha sonra 1 dk ya 10 reklam sığdırmaya çalışacaklar. Biz bu hikayeyi youtubeden gördük.
  • Amazon ve benzerleri:

Bilineceği üzere Pazarlama'nın başat ve en garantili yöntemi Reklam.

Onyıllar boyunca cümle alemi reklama boğarak reklamkolik yaptık.

Yine bilineceği üzere herhangi bir şeye bağımlı hale gelen insanları "yola getirmek, yolmak" artık çocuk oyuncağı:

Ver parayı, izleme reklamı.

Ne diyelim; sağlık olsun.

Da doğru düzgün sağlık hizmeti almak için de bi ton para lazım.

...
  • Çok az kullanıyorum reklam olayı beni ilgilendirmiyor.
  • İngilterede yaşıyorum, Amazon Prime aslında sadece kargo için kullanıyorum. Önceden çok iyi bir alternatifti. Reklamlı olacağını duyduğumda zaten bedava ne olacak dedim ama izlenmez hale getirdiler. Başlangıçta 2dk aralarda 1er 2 şer derken bitmek bilmiyor reklamlar. Türkiyeye geliyorum, bu içerik bu bolgede yok diyor. Beni ziyarete gelen aileme bir içerik açıyorum Türkiye de Türkçe alt yazısı olan içerikler İngilterede Türkçe alt yazı desteği yok. Ayni sebeplerle Netflix kapattım. Orda en dusuk reklamsızı kaldırdılar ayrıca 4k izlemek için en pahalı aile paketi gerekmesi de beni rahatsız ediyordu. Komple korsana geçtim dünya varmış. Reklam derdi yok, 4k, o dizi bu platformda bu dizi diğerinde sıkıntısı olmadan izleme deneyimi. Aç Kodi den istrdiğini izle. Bunlara para yok bu saaten sonra.
  • Ben de şey diye okuyorum saf saf; Amazon Prime, video sayısı artacak.
  • İngilterede yaşıyorum, Amazon Prime aslında sadece kargo için kullanıyorum. Önceden çok iyi bir alternatifti. Reklamlı olacağını duyduğumda zaten bedava ne olacak dedim ama izlenmez hale getirdiler. Başlangıçta 2dk aralarda 1er 2 şer derken bitmek bilmiyor reklamlar. Türkiyeye geliyorum, bu içerik bu bolgede yok diyor. Beni ziyarete gelen aileme bir içerik açıyorum Türkiye de Türkçe alt yazısı olan içerikler İngilterede Türkçe alt yazı desteği yok. Ayni sebeplerle Netflix kapattım. Orda en dusuk reklamsızı kaldırdılar ayrıca 4k izlemek için en pahalı aile paketi gerekmesi de beni rahatsız ediyordu. Komple korsana geçtim dünya varmış. Reklam derdi yok, 4k, o dizi bu platformda bu dizi diğerinde sıkıntısı olmadan izleme deneyimi. Aç Kodi den istrdiğini izle. Bunlara para yok bu saaten sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.