Şimdi Ara

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] (19133. sayfa)

5 sn
383.001
Cevap
8.768
Favori
82.961.052
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1680 oy
Öne Çıkar
Giriş

hocam iade konusunda özellikle ülkemizde çok fazla suistimal olduğu için amazon da haklı olarak bu tür işlem yapanları banlıyor. bence iade etmek zorunda kalabileceğiniz ürünleri önce mağazalarda falan gidip denemeye çalışın, hangi beden uyuyorsa ona göre sipariş verirsiniz.

• LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt

ilave olarak diyelim bir ayakkabı aldınız hem 44 hem 45 aldınız sonra birini iade ettiniz bunu alışkanlık olarak birkaç kez daha yaparsanız banlıyor. Tecrübe ile sabit.

• unfortunately kullanıcısına yanıt

e bu çok bariz zaten, banlamakta haklılar da bence.

• A fine day to die kullanıcısına yanıt

hocam çok fazla iade yaptıysan ban atarlar dikkat et,hatta yeni hesap açtığında oraya aynı teslimat adresini girince o hesabada ban attı benim kuzenin dikkat et,mesela ayakkabı giysi alacağın zaman diğer sitelerdeki yorumları oku,ayakkabının kalıbı dar olur 1 numara büyük al bile bile lades deme vs vs.

• Mksvir kullanıcısına yanıt

sebebi yine biziz hocam,sen ben suistimal etmesekte çoğu kişi suistimal etti.

• Hakan kullanıcısına yanıt

t.-a.-.g. r.e.m.o.v.e.r. var chrome eklenti sayfasında,bende o açık konudaki linki paylaşan ref eklemese bile dh otomatik ekliyor onu bile siliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 12 Nisan 2025; 16:41:31 >

İyide hocam,e-ticaretin felsefesi bu zaten fiziksel mağazadan deneyerek ürün almıyoruz sonuçta.

Kendimden örnek vereyim 20 yıldır genelde adidas ayakkabı giyerim.Modellerine göre bile kalıpları farklı oluyor.

Adidas ayakkabı numaram 45 1/3 ama bazı modellerinde özellikle yeni tarz 46 numara oluyor.

Şimdi beğendiğim bir model indirim dönemine girdi ve kalıbına güvenemediğim için haliyle 45 ve 46 numara sipariş veriyorum.

Çünkü tek numara olmasa diğer numarayı sipariş verene kadar ya stok kalmıyor ya da indirim bitiyor.

Aynı şekilde Polo'dan kazak veya tshirt alıcam bazı modellerinde M kalıp olurken bazılarında L kalıp oluyor.

25 yıldır internet üzerinden a.veriş yapan biri olarak hiç keyfe keder iadem olmadı.

Ama abiye bir ayakkabı veya kıyafet alıpta düğünde,nişanda bir gece giyip,sonradan iade etmek bildiğin hırsızlıktır.

Aynı şekilde traş makinası alıp traş olduktan sonra onu kıllarıyla birlikte iade etmekte kul hakkına girmektir.

Zaten burada Amazon'unda hatası var kişisel hijyenle alakalı ürünlerde eğer ürün sorunlu değilse iadesi yasak olmalı.

• Adamlar sonuna kadar haklı Ahlak yoksunuyuz adam buralara bile yazdı 3 çeşit alırım begenmedigim ikisini iade ederim diye dedim ya ahlak yoksunuyuz az bile yapıyorlar yakında çekilirler zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsyn62 H kullanıcısına yanıt

İşimi fazlasıyla görüyor, iki aydır yedek batarya hiç şarj kaybetmemiş.

bundan önce bosch mavi seri slmıştım, vites sesi yaptı, bu üründe öyle bir sorun olmadı.

makina boşta vites 2 de bas çek şakırtı ses vb geliyorsa makina sorunlu demek.

bosch servisi baktı testi yaptı, bozuk dediği için iade etmek zorunda kalmıştım.

• OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt
    Hocam iade et, git US Polo'dan 1500₺'ye kapişonlu, cebi fermuarlı iç cebi olan kaz tüyü mont al. Hava sıcaklığı eksiye inmediği sürece üşütmez. Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt

Hocam benim ayak no taraklı bazı ayakkabı 44 bazısı 45 oluyor. Aynı markada bile modele göre değişebiliyor. Her olayı art niyetli olarak değerlendirmemek lazım.

başlangıçta amazon da böyle düşünüyordu, ancak çok fazla bu şekilde alışveriş olunca haklı olarak onlar da artık insanların çoğunluğunun art niyetli olduğunu düşündüler ve haklılar da.

dediğim gibi imkan varsa mağazadan deneyip ondan sonra indirimli bir şekilde internetten sipariş verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LynXMaSTeR -- 12 Nisan 2025; 18:0:41 >
  • can6prmk kullanıcısına yanıt
    Alırsın kaz tüyünü git tekrar oku 😃

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

metni:
    ilave olarak diyelim bir ayakkabı aldınız hem 44 hem 45 aldınız sonra birini iade ettiniz bunu alışkanlık olarak birkaç kez daha yaparsanız banlıyor. Tecrübe ile sabit.

Hocam merhaba,

Ayakkabı alırken, eğer modelin kalıbını bilmiyorsam genellikle bu şekilde hareket ediyorum. Özellikle internet alışverişlerinde bu bana göre oldukça normal bir durum. Yıllardır Puma ve Adidas gibi markaları giyiyorum ve her markanın, hatta aynı markanın farklı modellerinin kalıplarına göre ayakkabı numaram yarım ya da tam numara değişebiliyor.

Bu yüzden genelde 40,5 ve 41 numaraları birlikte sipariş ediyorum. Hangisi ayağıma uymuyorsa, giymeden, temiz ve düzgün şekilde paketleyip iade ediyorum. Aksi halde iade edip yeniden farklı numara sipariş vermek gerektiğinde, ya kampanya bitmiş oluyor ya da almak istediğim numarada stok kalmamış oluyor.

Açıkçası mağaza mağaza gezmeyi seven biri değilim. Pandemi döneminden bu yana giyim alışverişlerimi tamamen internetten yapıyorum. Sadece Amazon değil, diğer platformlarda da şimdiye kadar hiçbir firma veya satıcıyla iade konusunda sorun yaşamadım.

E-ticareti kullanmaya başladığımdan beri hiçbir ürünü keyfi olarak, giyip kullanıp sonra iade etmek gibi bir durumum olmadı. Aldığım ürünler ya oldu ya da olmadıysa hiç kullanılmadan, özenle geri iade edildi.

@unfortunately

@LynXMaSTeR

@djoguzhan55

@turkelvis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A fine day to die -- 12 Nisan 2025; 18:33:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: epiques

Alırsın kaz tüyünü git tekrar oku 😃
    Hem okuma yazması yok hem de küfür edip engelliyor çocuk, mümkünse oy kullanma oğlum.

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• epiques kullanıcısına yanıt
    Kaz sokması neyse de kafası biraz ağır olmuş epiquescim geçmiş olsun 😅

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

dikkat etmen lazım yoksa hesabı açtırmak için çoook uğraşırsın. başka hesap açayım desen dahi algıladığında onu da banlar.

zamanında kızıma ipad ekran koyucu aldım kırık geldi, hemen yeniden aldım yine kırık geldi, bir tane daha aldım yine kırık geldi ve en sonunda sağlam geldi (kargocunun yanında anında tutanak tutuldu) sonra kendime yeni ipad aldım aldığım yerde amazon. buna bir kılıf alayım diyorum izin vermiyor Allah Allah dedim 10 kere denedim yok. sonra eşimin hesabından alayım dedim ona da izin vermiyor. Kredi kartı değiştirdim adres iş yeri verdim vs vs bana ipad kılıfına almama izin vermedi. en son arkadaşa rica edip aldırdım.

bu sorun sistem beni satıcı algıladığından elektronik hiç bir şey almama izin vermiyormuş. sorunu çözmem 3-4 gün yazışmalarla oldu.

kısaca dikkat et derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zknmr -- 12 Nisan 2025; 19:4:52 >

hocam sen sadece kendini düşünerek hareket ediyorsun. sen iki çifti almasan başka biri de kampanyadan faydalanabilecekti belki, onun hakkını gasp etmiş oluyorsun. sen kendince yaptığını doğru görebilirsin ancak bence imkan varken bu şekilde davranmak etik değil.

dediğim gibi bence mağazadan deneyip ona göre almak gerekli, böyle bir imkan yoksa belki yaptığınız mazur görülebilir.

• amazonun şu huyuna bayılıyorum ya.. Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] 

• Valla artık dediklerinizi dikkate alacağım mecbur. Amazondan bir süre sadece giyim dışında alışveriş yapacağım.

@LynXMaSTeR LynXMaSTe

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.