Şimdi Ara

Amazon'un ardından şimdi de Türk Telekom, Sivas'a büyük yatırım yapıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10 yıl içinde Sivas coğrafyasının ne denli önemli olduğu görülecek.bilinenden daha fazlası var.

• Bu saçma yatırım yerine saatde 1kwh dan fazla tüketen vdsl saha dolaplarını fibere çevirse yatırımın kaç katı elektrik tasarrufu sağlar.

VDSL saha dolaplarının fiber optik altyapıya dönüşümünün elektrik tasarrufu üzerindeki etkilerini anlamak için bazı temel noktaları göz önünde bulundurmak gerekiyor.

VDSL ve Fiber Tüketim Karşılaştırması

1. VDSL Saha Dolapları:
    • Tüketim1 kWh (saatte)
    • Hane Sayısı250-500 hane
    • Toplam Tüketim: 1 kWh x 24 saat = 24 kWh (günlük)
    1. Fiber Optik Saha Dolapları:
    • Tüketim3 kWh (saatte)
    • Hane Sayısı4000-16000 hane
    • Toplam Tüketim: 3 kWh x 24 saat = 72 kWh (günlük)

Tasarruf Hesaplaması

Eğer VDSL dolapları fiberle değiştirilirse, hane başına sağlanan internet hızları ve toplam hane sayısı göz önüne alındığında, elektrik tüketiminde önemli bir değişim yaşanabilir. Ancak, burada dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:

• Daha Fazla Hane: Fiber dolapları, daha fazla haneye hizmet verdiği için, toplam elektrik tüketimi daha yüksek görünse de, hane başına düşen elektrik tüketimi daha düşük olabilir.
    • Verimlilik: Fiber altyapı, daha yüksek hızlar sunarak daha verimli bir internet deneyimi sağlar. Bu da dolaylı yoldan enerji tasarrufuna katkıda bulunabilir.

Örnek Hesaplama

Eğer 20.000 hanelik bir sistem düşünürsek:

• VDSL: 20.000 hane için toplam tüketim:
    • 20.000 hane / 500 hane = 40 dolap
    • 40 dolap x 24 kWh = 960 kWh (günlük)
    • Fiber: 20.000 hane için toplam tüketim:
    • 20.000 hane / 16.000 hane = 1.25 dolap (yaklaşık 2 dolap kullanılır)
    • 2 dolap x 72 kWh = 144 kWh (günlük)

Sonuç

Bu durumda, VDSL dolaplarının fiberle değiştirilmesi, toplamda 960 kWh'den 144 kWh'ye düşerek büyük bir tasarruf sağlar. Ancak, bu hesaplamalar genel bir çerçeve sunmakta ve gerçek tasarruf, altyapı maliyetleri, bakım giderleri ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

ai böyle diyor.

• İstanbulun nüfusu yarı yarıya düşürme projesi :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.