Şimdi Ara

AMD 1700+@2000MHz vs P43.0 HT 2MB Cache 64 Bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu iki işlemciyi super_pi programı ile test ettiğimizde hangisi daha iyi sonuç verir sizce?

Ben test ettim ve AMD nin daha iyi sonuç verdiğini gördüm. İşyerimde kullandığım sistem şu:

P4 3.0 GHz 2MB Cache HT 64Bit
    Asus P5GD1
    2.0 GB DDR 400 (2*1GB)
    Asus 6200 Ekran kartı
    Win2000 Pro SP4

AMD 1700+@2000MHz
    Abit Nf7
    512 DDR 333MHz(single)
    Ati Radeon 9250
    WinXP SP2

İşyerimdeki sistemde 1M testi 1dk10sn sürdü, evdeki sistemde 57 sn sürdü.

Yaptığım testi etkileyen ne olabilir ki acaba?

AMD nin L1 Cache seviyesinin yüksek olması mı?

Yorumu olan var mı?

• olayla bellek ile ilgili
    bellek boyutu büyütücek superpi değerleri negatif etkileniyor ayrıca timingleride bir kontrol etmek gerek
  • daha açıklayıcı bilgi verebilir misin?
  • P4 3Ghz yaklaşık olarak 50 sn alması gerek.Ya arka planda çalışan başka program vardı.
    yada ram timingleri iyi ayarlı değil.Ama sırf ramden de 20sn farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Dayi -- 19 Aralık 2005, 20:53:26 >
  • değerler çok yüksek kanka....
  • AMD XP 1700+ @2100 Mhz super pi: 51 sn
    AMD XP 1700+ @1995 Mhz (günlük kullanım) super pi: 53 sn

yalnız o p4 biraz düşük çıkmış harbiden
  • pentiumada bi o/c cak bakalım nasıl olucak..
    ama
    gercekten bi problem var işyerindeki bilginde. arkadasların dediği gibi ram timingleri yuksek kesin..
    ve arkada calıcan programlar vardır. yoksa 3ghzin daha az bi süre alması lazım normal değil bence
  • benimde işyerimde p4 3 ghz 1 gb ddr var.. 53 civari çıkıyor. evde de xp1700@1776Mhz 1 dakika civari çıkıyor.
  • işyerimdeki PC nin RAM zamanlamaları 3-3-3-8
    evdeki 2,5-2-2-7

Ama bu kadar farkın nedeni bence işletim sistemi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: comp_mad

işyerimdeki PC nin RAM zamanlamaları 3-3-3-8
    evdeki 2,5-2-2-7

Ama bu kadar farkın nedeni bence işletim sistemi.

İşletim Sisteminden değildir.Bende win2000+sp4 kullanıyorum ve AMD2500+@2535mhz ile 40sn ye yaptım.
    Bence senin arka planda bişeyler çalışıyo.Antivirüs olmasın
  • yuh p4'e bak. benim eski ünlü northwood çekirdekli P4 2,8GHz 512kb L2 32bit bile 48sn çakıyordu
  • quote:

İşletim Sisteminden değildir.Bende win2000+sp4 kullanıyorum ve AMD2500+@2535mhz ile 40sn ye yaptım.

Evdeki makinede Antivir kullanıyorum. İşyerimde norton var. Özellikle görünürde çalışan programları kapatıp denedim. yarın bir de güvenli kipte deneyeyim bakalım.
  • quote:

quote:

Evdeki makinede Antivir kullanıyorum. İşyerimde norton var. Özellikle görünürde çalışan programları kapatıp denedim. yarın bir de güvenli kipte deneyeyim bakalım.

Eğer arka planda norton varsa o yapmıştır.Çünkü norton çok fazla ram harcıyo.İstersen ctrl+alt+del ile görev yöneticisinden ram harcayan programların görevini test etmeden sonlandır.
  • 2 GB RAM in yarısını kullansa bile(ki bu mümkün değil), yine de benim AMD sistemin RAM inin 2 katı civarında RAM kalıyor. RAM sebep değil bence.
  • 53 saniye aldım, imzadaki sistemle
  • quote:

2 GB RAM in yarısını kullansa bile(ki bu mümkün değil), yine de benim AMD sistemin RAM inin 2 katı civarında RAM kalıyor. RAM sebep değil bence.

arkaplandaki programlar ram kullanırken işlemciyide kullanıyorlar.Ki norton arka planda sürekli sistemi tarıyosa sen düşün nasıl işlemci harcanıyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.