Şimdi Ara

Amd 2500+,msi kt600 lsr,x1600pro overlock yapmaya değermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşğıdaki şekilde gözüküyor.cpu voltajını çok fazla artırmamak koşuluyla ne kadar artırabilirim
    zaten vista h p de 60 C default degerlerde işlemci sıcaklığı yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonhunterl222 -- 7 Mayıs 2007; 13:34:03 >

• amd 2500+ 1833@2200 mhz e sorunsuz default ( anakart ve ram de önemli + psu ) , oc olan bir işlemci , dual kit le 2300 mhzde kullandım ben. anakart çarpanı kırıyorsa 2500mhz bile görür.

anakartın dual channel destekli ise 512x2 ram le biostan ram leri auto yap , işlemci fsp sini ilk 182 sonra 190 ve 1 er 1 er artır. sistem / ısı veoyun lardaki stabilitesine bak. ayrıca 60c çok çok çok fazla , 45 dereceyi geçmemeli oc li yazın 50-55 C imkan varsa termal macun + fan la işlemcin de iyi ise uzun süre kullanırsın.
  • önerilerin için saol
    çarpan kilidini değiştirmek bana göre zor değişip değişmediğinide bilmiyorum
    en kolay yol fsb yi arttırmak gibi geliyor birde xp yükleyip ordaki default degere bakayım 45 50 arası olursa 190 a kadar bi deniyeyim
    Sonra hangi programlarla test etmek gerekiyor forumda gordugum kadarıyla superpi birde ortos kullanılmış bunlarda sorun olmazsa stabil demek oluyor galiba
    neyse ben bi xp kurayım
  • sisoft sandra ile ( genelde prg lar açıklamalı inndir.com da var) ısı ve diğer değer lere bakıp az da olsa başka işlemcilerle karşılaştırman , giriş seviyesi işlemciye yüklenmen mümkün.

ancak ben genelde oyun oynarım
  • Arkadaşım konuyla ilgili fena çalışmalarım oldu, sana az çok bilgi vereyim;

Elindeki board'da ram & agp hızına müdahale edemez yalnızca fsb arttırabilirsin normal şartlarda. Bu da belirli bir noktadan sonra takılıp kalacağın anlamına gelir. Elindeki ram ve ekran kartının izin verdiği aralıkta aşağı yukarı 200-210 fsb'ye ulaşırsın fikrimce. Bu da 2310 mhz eder ki bu da şansı varsa ulaşabileceğin sınırdır.

Senin çarpan kilidi olayına girmen gerektiğini düşünüyorum. Eğer bunu yaparım uğraşırım diyorsan sana ayrıntılı bilgi verebilirim buradan.
    Bendeki barton 2500 işlemci çok volt istediği için (anakart da önemli tabi) 2475 mhz'de ancak tutunabilmiştim.

Düşün & taşın & kaşın ve yolunu çiz, benim gibi bir ton masraf edip sonra hüsrana uğradıktan sonra gidip yeni pc toplama..
  • fsb yi 180 e kadar cektim ama daha fazla gidemiyor sanırım ramlerin kalitesiz olması neden
    su an 175 te kullanıyorum 50 55 arası sıcaklı var bilmiyorum sebep sogutmada olabilir
    sanırım yeni bilgisayar toplam zamanı geldi :D
  • değe
    quote:

Orjinalden alıntı: demonhunterl222

fsb yi 180 e kadar cektim ama daha fazla gidemiyor sanırım ramlerin kalitesiz olması neden
    su an 175 te kullanıyorum 50 55 arası sıcaklı var bilmiyorum sebep sogutmada olabilir

değer ler ve ısı çok kötü :( am2 üzerine ( onboard vga lı) bir anakrt ile 3500+ yada x2 3800+ al oc yap güle güle kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbukalemun

değe
    quote:

Orjinalden alıntı: demonhunterl222

fsb yi 180 e kadar cektim ama daha fazla gidemiyor sanırım ramlerin kalitesiz olması neden

değer ler ve ısı çok kötü :( am2 üzerine ( onboard vga lı) bir anakrt ile 3500+ yada x2 3800+ al oc yap güle güle kullan

sanırım bu sefer intel alacam cunku overclock potansiyeli cok daha fazla gibi geldi 6420 veya duruma gore 4300 ve ds3 le 3ghz a yakın hızlara ulaşmak kolay oluyor gordugum kadarıyla tabi sogutma icin Arctic Cooling Freezer 7 ile iyi bir kasa dusunuyorum

birde oc edilmis 3ghz 4300 ile 6420 arasında cok buyuk performas farkı varmıdır? Yani 80 dolar daha fazla vermeye degermi ?

• dostum sistemimiz senin sisteminle 1-1 aynı.tek fark ram bende 1,5gb kingston var.önceden fx 5200 ekran kartım vardı.ben 182*11 den fazlasını görememiştim sanırım anakartlarımızdan kaynaklanıyor.daha sonra 1600pro aldım.tekrar denedim ama sonuç bu sefer daha kötüydü sanırım ekran kartı bunu bile çok gördü.pc 3-5 dakika sonra hata verip kapanıyordu.yani ilk önce anakart ,ardından ekran kartının oc yi sevmediğini anladım ve daha fazla kastırma gereği duymadım.belki çarpan kilidi kıralabilseydi.bişeyler olabilirdi ama şans işte...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.