Şimdi Ara

AMD 3000+ Venice Socket939 ısınma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    @keynesyengil
    1- CPU heatsink zamanla tozla dolar kazak gibi olur, ısıyı dışarı salmaz, iş görmez hale gelir. Bi arkadaşın sistemi heatsinkten avuc avuç toz çıkardıktan sonra 10C düştü sıcaklığı.
    2- Arkadaşların dediği gibi termal macun yok ise, ya da eski kurumuş gitmiş adi birşey ise işe yaramaz, CPU'dan Heatsink'e ısı transferi olmadığı için CPU fazla ısınır.
    3- Fan devir değerin stok fan için çok düşük. Benim sistem de Venice 3000+ ve sistem normal yükte iken (aşağıda bahsedeceğim garip durum geçtikten sonra) CPU fanı 2000rpm altına düşmüyor.

Benim Venice 3000+ 64 işlemcide de ilk başlarda bana garip gelen ama zamanla alıştığım bir durum var:
    Bilgisayar ilk açıldığında işlemci fanı dönmüyor. ASUS Probe alarm felan veriyor. İlk zamanlar tırstım anakartta sorun var diye ancak.
    Gördüm ki işlemci sıcaklığı 26 derece altında iken fan dönmüyor. ancak ne zaman CPU 26 dereceyi vurdu fan dönmeye başlıyor. Hiç bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar. İşlemci de en fazla 46 derece gördü hatırladığım kadarı ile. (Evde ZALMAN CNPS7000 CPU soğutucusu var üşendim takmaya gerek olmadığı için.)

Son olarak eğer CPU için ayrıca fan alacaksan, kesinlikle Zalman tevsiye ederim.

• http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0234

buda iyibirşeye benziyo kullananlar memnun bundan alayım bende bari
  • Bende orj. fan var. İşlemci 2700mhz de fan şu an 1259rpm ve sıcaklık 36 derece. Oda sıcaklığı 27 derece.
  • Arkadaşlar bugün ilginç bir gelişme oldu BIOSU günceledim sıcaklık 55 den 40 dereceye düştü Biostanda baktım orda da 40 derece diyor genede fan alayım mı 15 derece düşmesine rağmen fan 20 lira gürültü için. fan devri 1400 rpm yakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keynesyengil -- 23 Mayıs 2007; 19:35:45 >
  • amd lerin işlemci sıcaklıkları ıntele göre daha yüksektir eğer fan tozlu ise tozunu temizle macunu yenile +amd işlemciler programlarda biraz fazla zorlanıyor programlarda amd yi zorlarsan bu sıcaklık normaldir bide 1400 devir işlemci icin yavaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi threextr -- 23 Mayıs 2007; 22:00:40 >
  • aynı işlemci bendede var ve 1.8 @ 2.4 o/c de tam yükte 42 yüksüz 34 derece üstünde stock fan var bende senin sorunun fandan kaynaklanıyor.
  • bendede anakart ısınma sorunu var anlamadım gitti anakart 42 dereceye kadar çıkıyor gerçektende o civarda olunca elimle dokunuyorum anakarta baya sıcak 42 ye geldiği zaman eksoz fanları açılıyor 39 a indirince tekrar susuyolar ben öle ayarladım sistemde oc yok anakart ısı sorunu bitek bende var galiba cpu boşta 36 yükte 44-45 arası ondan yana bi şikayetim yok sizce anakarttaki bu ısı neden?
  • quote:

Orjinalden alıntı: threextr

amd lerin işlemci sıcaklıkları ıntele göre daha yüksektir eğer fan tozlu ise tozunu temizle macunu yenile +amd işlemciler programlarda biraz fazla zorlanıyor programlarda amd yi zorlarsan bu sıcaklık normaldir bide 1400 devir işlemci icin yavaş

Nasıl yani AMD intelden daha mı sıcaktır?
    Sen sanırım eski Duron serisini falan kastediyorsun

Şu anda AMD'den daha cool işlemci yok

• kesinlikle..ısınma derdi yok..64 bitlerin socket939 dan sonralarında ısınma sorunu kalktı..

quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

quote:

amd lerin işlemci sıcaklıkları ıntele göre daha yüksektir eğer fan tozlu ise tozunu temizle macunu yenile +amd işlemciler programlarda biraz fazla zorlanıyor programlarda amd yi zorlarsan bu sıcaklık normaldir bide 1400 devir işlemci icin yavaş

Nasıl yani AMD intelden daha mı sıcaktır?
    Sen sanırım eski Duron serisini falan kastediyorsun

Şu anda AMD'den daha cool işlemci yok

• devır cok dusuk buyuk ıhtımalle fanında problem var 1400 devır sogutma zıslemcıyı

quote:

Orjinalden alıntı: keynesyengil

birde CPU fanı 1412 Rpm civarında dönüyor bu 55 derece sıcaklıkta bu devir normal mi?
  • quote:

Üstteki yazıları okumadan balıklama konuya dalınarak verilmiş talihsiz bir cevap...
  • Konu dağılmış gitmiş neyse benim işlemcinin sıcaklığı 55 den 40 düştü sadece bıosu güncelleyerek ancak genede fan almayı düşünüyorum gürültü için
  • Fanı aldım fanın üzerinde termik macun vardı sürmeme gerek kalmadı sıcaklık 35-40 arası zamanla düşer herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.