Şimdi Ara

AMD 3000+ Venice Socket939 ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı 2005 yılında aldım aldığım günden beri işlemci sıcaklığı 55 derecenin altına hiç düşmedi anakart 36 derece harddisk 34 derecede işlemci fanının sesinden bıkmaya başladım iyi bir fan önerirmisiniz 30-40 lira ararsı ben aşağıdan bir fan buldum ancak önerilerinizi bekliyorum.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0234

• CPu Fan montajında sorun olabilir 1.42 v de kullanıyorum idle 38C oda sıcaklığı 25C
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia

CPu Fan montajında sorun olabilir 1.42 v de kullanıyorum idle 38C oda sıcaklığı 25C

nasıl anlıyacam sorun olup olmadığını bilgisayarcıya sordum o sıcaklık normal dedi. Fanıda temizliyorum genede sıcaklık aynı gürültüsünden bıktım artık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keynesyengil -- 15 Mayıs 2007; 16:41:34 >
  • Yapabilirsen soğutucuyu sök macunu yenile. Söküp takmak basit zaten. Athlon XP de biraz zordu çıkarıp takmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musandia -- 15 Mayıs 2007; 16:48:16 >
  • birde CPU fanı 1412 Rpm civarında dönüyor bu 55 derece sıcaklıkta bu devir normal mi?
  • işini bilmeyen bilgisayarcılara kalsa herşey normal zaten, bi zahmet fanı söküp macunu kontrol etse belki sorun çözülecek, kardeş sen @musandia nın dediği gibi fan ve altındaki soğutucu bloğu söküp macunu yenile büyük ihtimal sıcaklık düşer, yapmayı bilmiyorsan bilgisayarcıya "termel macunu yenilemek istiyorum" de sakın bu "sıcaklık normal mi" diye sorma
    quote:

Orjinalden alıntı: keynesyengil
    nasıl anlıyacam sorun olup olmadığını bilgisayarcıya sordum o sıcaklık normal dedi. Fanıda temizliyorum genede sıcaklık aynı gürültüsünden bıktım artık!

• fanın devride düşük yeni fan almak daha iyi olu mu acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AMD ler Fan ile birlikte geldiği için ısınma probleminin tek sebebi olabilir o\c işlemci owerclock lu ise o zaman ısınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flywer -- 15 Mayıs 2007; 18:27:34 >
  • oc yapmadım hiç geldiğinden beri böyle işlemci
  • quote:

birde CPU fanı 1412 Rpm civarında dönüyor bu 55 derece sıcaklıkta bu devir normal mi?

1412 rpm çok düşük .
  • quote:

Orjinalden alıntı: coverdale

quote:

birde CPU fanı 1412 Rpm civarında dönüyor bu 55 derece sıcaklıkta bu devir normal mi?

1412 rpm çok düşük .

Evt normal değil ben hiç o devir döndüğünü görmedim.
  • fan dandik o zaman
  • bende de 3500 56larda gezerdi.
    Şimdi Intelde 30C bile görmüyorum.
  • buyuk ıhtımalle fandan kaynaklanmakta
  • ZALMAN CNPS7000B-CU CPU LED OVERCLOCK FANI

Pentium 4(socket 478) & AMD Athlon 64 (Socket 754-939-940) & AMD Athlon XP (socket 462)
    Özellikler;
    Gürültü seviyesi :
    sessiz modda ;18 db
    normal modda ;27 db
    Fan dönüş hızı:
    sessiz modda: 1350-1800 rpm
    normal modda: 1800-2600 rpm
    Ağırlık : 755g
    Kapladığı alan : 3154cm2
    Ölçüler : 109x109x62
    1) Tamamen bakırdan yapılmış olmasından dolayı mükemmel soğutma sağlar
    2)zalman soğutucular sesssiz modta titreşim ve gürültü yaratmaz.
    3)paketin içine dahil edilmiş olan ayarlanabilir fan hızı konnektoruyle kullanıcı cpu fanının RPM ini ayarlayabilir.
    4) zalman soğutucular cpu nun overclock yapıldığı zaman çok stabil olmasını sağlar.
    5) Mavi led ışıklıdır
    *OVERCLOCKING yaparken lütfen normal modda kullanın.
    *ZALMAN TECH. CO., LTD cpu overclocking yapıldığı zaman sisteme veya cpu ya gelecek herhangi bir hasardan sorumlu değildir.
    Kutu içeriği;
    Ortak parçalar:
    1) FHS Assembly (CNPS7000A-Cu)
    2) Four (4) Bolts - For fastening the clip
    3) Thermal Grease
    4) Adjustable Fan Speed Controller (FAN MATE 1) 5) User''s Manual - in English and Kore
    Intel Pentium 4 (Socket 478) için parçalar
    6) Two (2) Clip Supports for Socket 478
    AMD Athlon/Duron/Athlon XP (Socket 462) için parçalar
    7) Clip Support for Socket 462 - Type A (Blue)
    8) Clip Support for Socket 462 - Type B (White)
    9) Four (4) Bolts - For fastening the clip support 10) One (1) Sheet of Washers
    AMD Athlon 64 (Socket 754) için parçalar
    11) Two (2) Nipples
    12) One (1) Backplate
    13) Use the larger washers from part #12

KaLiteLi Ve Uygun FiyatLı BiR Soğutucu

• quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

bende de 3500 56larda gezerdi.
    Şimdi Intelde 30C bile görmüyorum.

Sendede benim şuanki imzamda bulunan işlemciden ve anakarttan vardı.Sorun anakarttan kaynaklanıyor.Bios'u değiştirdiğinde 0902'yi yaptığında idle 30C oluyor.Bu anakartın bi sorunu var sensörlerinde sorun o yüzden,yoksa ben aynı işlemciyi başka bir board da denedim sonuç normaldi,idle 28C gibi bir değere sahipti
  • venicelerin ısındığına kimse inanmaz fanı kontrol et sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

venicelerin ısındığına kimse inanmaz fanı kontrol et sen

+1

Belki cool and quiet'den kaynaklanıyordur
  • aynen..bendede venice 3000+ var..2400 mhz de kullanıyorum..yine ısınma yok..defult fanı var..

quote:

Orjinalden alıntı: odrin34

venicelerin ısındığına kimse inanmaz fanı kontrol et sen
  • Fanın devri nedir söyleyebilirmisiniz birde bende termik macun yok fanı kontrol edemem di mi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.