bilgisayarım yeni çıkan oyunlar da artık kasmaya başladı özellikle işlemcim yetersiz kalıyor sistemim anakart: asus a8n sli işlemci:amd 3500 venice (2.2 ghz 11*200) ram:2 gb ddr400 (1 gb twinmoss 2.5-3-3-8 1gb supertalent 3.0-3-3-8) ekran kartı:7950gt 512/256
işlemciyi sadece saat hızlarıyla oynayarak stock fanla 2640mhz e çıkarttım merak ettiğim iyi bir cpu soğutucuyla bu işlemci 3000 yada üzerine çıkarmı bununla uğraşmaya değermi düşündüğüm fan da şu http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32557 cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
o işlemciye oc yerine yeni bir işlemci alman daha iyi olur.. ve sistemi yenileme zamanı gelmiş geçiyor..
yeni bir sistem için biraz daha bekleyeceğim intel hala çok pahalı geliyor bana amd nin de son işlemcileri çok güç çekiyor şu 45 nm merak ediyorum o zamana kadar bekliycem
3ghz in üstüne çıkman için bence su soğutma gerekebilir. hava soğutmayla heralde 2.8ghz e ulaşabilirsin diye tahmin ediyorum. birde sıcaklıklar ne alemde hiç söylememişsin.
elindeki işlemciyle gayet iyi gitmişsin. O işlemci pek overclocka uygun olmayan bir işlemciydi. gerci anakart iyi bir anakart. ama bence daha fazla zorlama:)
amd nin son işlemcileri çok güç geçiyor???
amd x2 90nm 65watt amd le serisi 45watt 65 nm 9150-9350 phenom 65watt 65nm 9xxx 125 watt
intel = core2 duo 45nm hala 65 watt core2quad 130watt
kim fazla güç çekiyo?
quote:
Orjinalden alıntı: jackal971
3ghz in üstüne çıkman için bence su soğutma gerekebilir. hava soğutmayla heralde 2.8ghz e ulaşabilirsin diye tahmin ediyorum. birde sıcaklıklar ne alemde hiç söylememişsin.
işlemiciyi 2640 çıkardıktan sonra bilgisayar biraz sıkıntı yarattı bir kaç kere kitlendi ben de hızı biraz düşürdüm en son 2550 stabil bir şekilde çalışıyor
sıcaklıklara gelince EVEREST'LE TEST ETTİM cpu diyot :BOŞTA 46 YÜK ALTINDA 53 oldu şimdilik sorun yok ama o soğutucuyu almaya karar verdim bir de öyle deniycem