Şimdi Ara

AMD FX 8350 overclock hakkında tavsiye istiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese öncelikle merhaba 2 gün önce fiyatı da uygun görünce rx 570 aldım. 5 yıllık emektar fx 8350 ile kullanıyorum. Bu zamana kadar hep stock 4ghz'de kullandım.İşlemci güncel oyunları zoraki oynatıyor. Garantisi de biteli uzun zaman oldu. Overclock işini hiç bilmiyorum,denemedim ama fx 8350'nin çok rahat 4.4-4.5 ghzyi gördüğünü biliyorum. OC'li fxlere baktığımda yer yer stock olanlardan 10 fps fazla aldığını gördüm(her oyunda değil tabii). Garantisi falan da kalmamışken 4.4 civarlarına getireyim diyorum risk almadan. Sizden nasıl yapacağım konusunda ve ocnin mantıklı olup olmadığı hakkında, overclock hakkında bol tecrübesi olan kişilerden tavsiyeler bekliyorum. Ayrıca pcyi ilk topladığımda stock işlemci fanı yerine bu fanı almıştım ve hala güzel çalışıyor. Bugün Devil May Cry 5 oynarken cpu sıcaklığına baktım 42-48 derece arasındaydı.

XIGMATEK GAIA SD1283 INTEL LGA775/1156/1366&AMD AM2/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Edit: Biraz önce işlemciyi %100 stress testine soktum 35dk kadar 7. dakikadan itibaren 52 derecede sabitlendi sıcaklık. Boştayken 32-34 derece arası.

Okumak istemeyenler için özet: Yeni ekran kartı aldım ve eski stock ocsiz fx 8350 işlemcimi oc yapmak istiyorum fakat sizden yapıp yapmamam ve nasıl yapılacağı hakkında tavsiyeler istiyorum. Herkese iyi forumlar

Diğer parçalar:

Haf 912 adv 750w 80+ psu
    2x4 8gb ram
    asus m5a97 2.0 anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalhero -- 18 Ağustos 2019; 22:55:3 >

• hangi oyunda kaç fps alıyorsun

ramler 2x4 mü 1x8 mi 2x8 mi
  • Şu an için Devil may cry 5 oynuyorum. Aslında fps fena değil max 120 minimum 50 civarı gidiyor farkı yerlerde. Çok fazla oyunda test yapamadım borderlands 2 de max ayarlarda 55 60 civarına düştü fakat ortalama 70 80 arası değişiyor. Ramler de 2x4 8gb. Bu arada aida64te cpuya stress test yapıyorum 30dk oldu 7.dkdan beri sıcaklık değişmedi 52de sabitlendi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smalhero kullanıcısına yanıt
    çare fps sabitlemek

işlemci yetmeyen oyunda fps sabitlemezsen sıkıntı

i5 8400 (sözde 1 2 yıllık modern 6 çekirdek işlemci) ile ben bile fps limitlemeden oynayamıyorum ( ac odyssey)

8400 bile artık oyunlara yetmiyor hacı, fx 8350ye fazla umut bağlama. birkaç fps kazanırsın da pek işine yaramaz yine.

artık minimum 3600/8700k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 18 Ağustos 2019; 22:40:25 >
  • Bende 8350 varken 4.4GHzde bile sabit çalıştıramamıştım kendisini çok rahat soğutan bir soğutucu ve güçlü bir güç kaynağı olmasına rağmen
  • Hocam zaten ben yeni çıkacak cyberpunk-vampire masquerade 2 borderlands 3 ve bannerlordda medium-high arası 50-70 arası alsam yeter. Öyle gideyim 80-100 alayım gibi bir amacım yok. Sadece oc kralı diye anılan fx8350yi stock olarak kullanmak artık garip geliyor. Bana oyunlarda 3-5 fps kazandırsın yeter çok üstlerde gözüm yok
  • Elektriğine yazık zamında fx 6-8 serisi işlemciler kullandım fx işlemciler oyun olarak çöp o.c yapmaya değmez yapsan bile sıvı soğutma şart verdiği fps değmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd İşlemci Tavsiyesi Hk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • smalhero kullanıcısına yanıt
    60a sabitle sırtını yasla

nvidia ayarlarından pre rendered frames'i 4 yap

amd'de hangi ayar bilmiyorum, amd'de de vardır eminim
  • fx8 serisi stok hızlarında hadi neyse hesabı kabul edilebilir fakat oc yaptığınızda faturanın anasını ağlatıyor artı var mı bunu kaldıracak güç kaynağı ve soğutucu?8320'de 5250 yapmış biri olarak tavsiye etmem yetmediği oyunda yetmez 4'ten 4.4'e ya da 4.4'ten 4.8'e çıkarmanızın çok farkı olmaz çünkü yetmiyorsa tek çekirdekten yetmiyordur ben çok deneme yaptım faydası olsa günlük 4.4 değil 5 kullanırdım.
  • hocam işlemciye oc yapmak faturayı ne kadar arttırabiliyorki ? kaç tl geldi faturanız anasını ağlatıyor yazmışsınız 300 tl mi
  • Tdp degeri 220 olan bi işlemci:)) ayni 8150 işlemci var bende denemek istiyorum güç kaynaği ve sogutucu iyi ama denemek istemiyorum ugraşmak hiç istemem:))

• madman999 kullanıcısına yanıt
    200 iki kişi normal mi yani çekmek zorunda mıyız beyefendinin bu kadar çekmesini?750w psu patlattım ben oc yaparken yani fx'lerin güç tüketiminin savunulacak bir tarafı yoktur.
  • 200 çok 1.6v mı verdiniz. 3700x nasıl çok mu light?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.