Arkadaslar,bi de Cool&Quiet'i unutmamk lazim.Bosta iken islemciyi 200*5 yapiyor.1000Mhz yani.Ondan tabii ki ve uygulamanin islemci kulanma yuzdesi orantili olarak artmaktadir.....
Ben de toms hardware'nin x86 karşılaştırm avşdyosu var onu divx ten açtığım zaman yüzde 7 gibi seyrediyor.Remim 512 mb ddr400
ben profesyonel bir windows kullanıcısıyım.Ama pardus 1.0 ı makinaya kurdum ve cıldırdım resmen ya.Her yerde hata var gibi.galiba çekirdeği tam oturmamış.pardus'un.suse filan kullamadım ama bence suse filan kullanmak lazım
windows ta zaman zaman sorunlar oluşuyor kendiliğinden ama arkadaşlar yapmayın linux hiç rakip olabilir mi ? linux'un adam gibi kullanılabilir duruma gelmesi ve windows'a kafa tutabilmesi için 10 fırın ekmek yemesi lazım bence ! linux --------> out windows ----> in
quote:
Orjinalden alıntı: KaLaAnToR
windows ta zaman zaman sorunlar oluşuyor kendiliğinden ama arkadaşlar yapmayın linux hiç rakip olabilir mi ? linux'un adam gibi kullanılabilir duruma gelmesi ve windows'a kafa tutabilmesi için 10 fırın ekmek yemesi lazım bence ! linux --------> out windows ----> in
arkadaşım böyle diyorsunda suse gibi profesyonle tasarlanmış linuxları kullandın mı?
quote:
Orjinalden alıntı: athlon_35
quote:
arkadaşım böyle diyorsunda suse gibi profesyonle tasarlanmış linuxları kullandın mı?
gerçek konuşmak gerekirse kullanmadım ama ihtiyaç duymadığımdan dolayı . kullanmamı gerektiren ne gibi bir yönü var ? açıklarsan sevinirim belki yeri burası değil ama ! belki daha önce yakalayamadığım bir ince noktası vardır beni teşvik edecek .
ilk önce suse 64-bit yani işlemcin 64 bit ise hız artacak.Ve parasız.
quote:
Orjinalden alıntı: akordion
1gb ram ile kullanmama rağmen en ufak işlemlerde bile işlemci kullanımı yüzde olarak çok yüksek değerlere çıkıo. mesela herşey kapalıyken sadece media player da müsik dinlioken % 17. bu normal mi. deilse sorun ne
bir format at bence... %17 işlemci çok fazla. media player i ilk açarken işlemci kullanımı artar, % 70-80 e bile çıkabilir. ama bu 1-2 saniyeden uzun sürmez. sonra 3-5 e kadar, pc ye 1-2 dakika hiç dokunmazsan 1-2 ye düşer. ben şu an deniyorum, 5-6 yı geçmiyor. msn filan da açık. müzik dinlemek işlemciyi pek fazla meşgul etmez.
sisteme çok kodek yüklemiş olabilirsin, o da işlemciyi kastırıyor olabilir. işlemcinin amd3500 ya da conroe 6600 olması çok farketmez.
Konu AMD 3500 galiba,windows-linux tartışma konusu mu açsak...
quote:
Orjinalden alıntı: athlon_35
ilk önce suse 64-bit yani işlemcin 64 bit ise hız artacak.Ve parasız.
tartışma yaratmak ve arkadaşın sorusunu saptırmak istemiyorum ama paralı yada parasız hız artsa ne olacak şuanda ? yani 64bit destekleyen kaç tane program varki ? şuanda ne kadar işime yarayacak ! teknoloji donanımsal açıdan belki çok hızlı ilerliyor olabilir fakat yazılımsal olarak ne kadar ilerleme kaydediyor ? bit'ler mit'ler çok önemli değil benim için işimi görsün yeter ! bence şu an için gereksiz . bilmem yanlış mı biliyorum !
sistem güvenliği için;bir kere linux,windowsa fark atar.windows u kur,güvenlik programlarını kurmadan bir nete dal bakalım.kaçıncı dk.da virusler,trojanlar sistemine girer bi düşün. Linux ise güvenlikte mükemmel,virus derdin yok tasan yok. Ayrıca Xp tam bir bellek canavarı,ama linux da bu rakam sıfır "0"dır.evet yanlış yazmadım "0" dır.belleğini devamlı kullanmaz Daha bir sürü avantajı ve güzelliği varda burası yeri değil o yüzden ; LİNUX ------------> IN Windows --------->out
quote:
@hiratora bende seni bekliyordum şu işi açıklasın diye gerçekten güzel açıklamısssın
quote:
Orjinalden alıntı: Hirotaro
sistem güvenliği için;bir kere linux,windowsa fark atar.windows u kur,güvenlik programlarını kurmadan bir nete dal bakalım.kaçıncı dk.da virusler,trojanlar sistemine girer bi düşün. Linux ise güvenlikte mükemmel,virus derdin yok tasan yok. Ayrıca Xp tam bir bellek canavarı,ama linux da bu rakam sıfır "0"dır.evet yanlış yazmadım "0" dır.belleğini devamlı kullanmaz Daha bir sürü avantajı ve güzelliği varda burası yeri değil o yüzden ; LİNUX ------------> IN Windows --------->out
+1000000......
Wın'ın nete gırdıgın kacıncı dkkasında vrs trocan bılmem ne ıle karsılasması, ayrıca bunları kapması wın'ın dandıklıgınden veya boqdanlıgından degıl sadece tum dunyada en yaygın olrak kullanılmasından ötürüdür ... Dusunun bi bakalım reklamını yapacagınız sıtenın (Vs.) nın bannerını yada vs'ını cokca kısının kullanıdıgı wındows ıcın mı hazırlarsınız yoksa tum dunyada kullanıcı sayısı 5,10 mılyonu gecmeyecek sacma sapan 1 os' ıcın mı hazırlardınız... (firefox kullanın 1sey trcan vs. olmasın.. dosya isimlendirme cok farklı oldugu ıcın vrus v.s kapma olasılıgı yok gıbı... )
Sacma sapan dıyorum cunku 2-3 hafta suresınce o pardus bılmem ne denen boqdan seyle tanısmıs olmam .. (hdd sebebıyle) ...
64 bıt kısmı ıse hıkayeden ote degıl.. nedenı ıse o programları kullanmak ıcın ogle 1 2 bin $'lık dandık pcler le olacak ıs degıl... haa dersenızz progImı actım 10 15 dakka ugrastım xsi' (vs. ) ıle cubuk adamı hareketlendırdım falan fshman yaptım ahanda 64 bit power dersenız onanda saygı gostterım ..
quote:
Orjinalden alıntı: Zatara
Wın'ın nete gırdıgın kacıncı dkkasında vrs trocan bılmem ne ıle karsılasması, ayrıca bunları kapması wın'ın dandıklıgınden veya boqdanlıgından degıl sadece tum dunyada en yaygın olrak kullanılmasından ötürüdür ... Dusunun bi bakalım reklamını yapacagınız sıtenın (Vs.) nın bannerını yada vs'ını cokca kısının kullanıdıgı wındows ıcın mı hazırlarsınız yoksa tum dunyada kullanıcı sayısı 5,10 mılyonu gecmeyecek sacma sapan 1 os' ıcın mı hazırlardınız... (firefox kullanın 1sey trcan vs. olmasın.. dosya isimlendirme cok farklı oldugu ıcın vrus v.s kapma olasılıgı yok gıbı... )
Sacma sapan dıyorum cunku 2-3 hafta suresınce o pardus bılmem ne denen boqdan seyle tanısmıs olmam .. (hdd sebebıyle) ...
64 bıt kısmı ıse hıkayeden ote degıl.. nedenı ıse o programları kullanmak ıcın ogle 1 2 bin $'lık dandık pcler le olacak ıs degıl... haa dersenızz progImı actım 10 15 dakka ugrastım xsi' (vs. ) ıle cubuk adamı hareketlendırdım falan fshman yaptım ahanda 64 bit power dersenız onanda saygı gostterım ..
ms sırf bunu bildiği çiçn ms vista'yı geç çıkaracak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme